[]

Nişan adetleri nelerdir?

Dostlar, biz bi nişan yapıcaz da ben minimum prosedür, maksimum eğlence istiyorum. Kız isteme (?!) zımbırtısı da nişana dahil olacak, dışarıda bi mekanda havuz başında rakılı makılı bir yemek ve eğlence olacak kısmetse.

Öyle bohçalar, yok makas kesmediler, vay efendim tuzlu kahve içirmeceler bana göre değil. Bu yüzden bunların hepsini bi kenara itiyoruz. Geriye ne kalıyor? Tarafların genel yükümlülük ve sorumlulukları neler? Nişan organizasyonunu kız tarafı olarak biz üstleniyoruz. Sağolsunlar bölüşmeyi teklif ettiler ama gerek yok. Bunun dışında mesela:

- Ben sevgilime/sevgilim bana bişey hediye etmeli miyiz?
- Ailem ona bir şey takmalı mı?
- Onun ailesi bana bir şey takmalı mı?
- Gelen konuklar zaten etliye sütlüye karışmıyor diye biliyorum, doğru mu?
- Aklınıza gelen başka neler var? "Şunlar da yapılıyor" şeklinde?

Ben her şeyin herkesin içinden geldiği gibi olması taraftarıyım ama iki taraf da birbirine ayıp etmek istemeyerek herkes bu soruları bana soruyor. Benim de bu konularda hiçbi bilgim ve fikrim yok. Bana kalsa hiçbirine gerek de yok. Soru da amma karışık ve muallak oldu. Nasıl başladım nereye geldim. En iyisi siz bana normal nişanlarda olan şeyleri saysanız da ben içlerinden beğenmediklerimi atsam nasıl olur?

 
-tek tas aldiysan onu tekrar orada takarsin yeter(er kisi niyetine yazdim).
-Ailen genellikle bilezik takiyor.(onlari geri alip dugunde tekrar takiyorlar)
-kiz tarafi birsey takmiyor,
-dogru
-Nisan hatirasi gibi birseyler yapabilirsiniz gelenlere hediye niyetine verirsiniz.
  • 1917  (26.04.15 22:18:06) 
geri alıp takma olayı nedir ya. yapmayın bence bunu.

bilezik takıp geri alıp düğünde takmak ne ?

tamam durumunuz fazladan bir şeylere uygun olmayabilir. o zaman nişanda kıza güzel bir saat hediye edin, düğünde de ne takıcaksanız takarsınız
  • shotgunwoman  (26.04.15 22:20:24) 
Haa, asıl soruyu unuttum ya. Şimdi benim bi yüzüğüm var. Evlenme teklifi esnasında aldım. Ben pırlanta da sevmediğim için tektaş pırlanta değil; safir bişey. Şimdi bunu nişanda tekrar takmak olur mu? Yoksa artık alyansları mı alıp takıyoruz?

Bi de alyansları birbirimize mi alacağız?
Bi de erkeğin kıyafetini de biz mi almalıyız?
  • pandispanya  (26.04.15 22:20:53) 
Soz isini nisandan bikac gun once aile arasinda halledin. Kahve falan guzel seyler bunlar. Allahin emri densin :) ben bile dedirttim :p tuzlu olmasina gerek yok normal kahve yaparsin iste :)

Nisanda da aile biseyler takiyor. Bizimkiler saat takmislardi esime. Zaten bohca falan sonradan hazirlaniyo. Ben yine onlarin hepsini yaptim :)

Konuklardan godaman olan varsa o da altin falan takabliyo

Nisan kirdelesini kesen kisi muhim. Hem aileden buyuklerden biri olmali hem de evliligi iyi gidiyo olmali (kinayi da evli cocuklu aile dostu yakarmis onu da ogrenmistim :p)
  • la noix  (26.04.15 22:24:15) 
erkeğin kıyafetini siz almayacaksınız o kendisi alsın giysin.
alyans alacaksınız. onun alyansını sen senin alyansını o alacak.
ailen ona saat taksın, onunkiler de sana bilezik falan(genelde böyle oluyor)
bizim 1. derece akrabalar bize altın takmışlardı.
  • sta  (26.04.15 22:25:16) 
zaten adetleri sevmiyorken neden takip ediyorsun? :D

bu takma olayını yapıyorlar bazen nişanda. denk geldim ona. evde yapmışlardı bir de. ben de hemen birini bulup nişanlanayım evleneyim dedim o kadar parayı görünce. onun dışında oturup kahve içip yüzüğün arasındaki kurdele kesiliyor. genelde bir aile büyüğü gelip yüzüğü takıp, iyi dilekleri sunup kesiyor. evet alyansa geçiliyor.
  • nawar  (26.04.15 22:25:17) 
@la noix: iki tarafın da aileler biraz kalabalık. Sadece demirbaş insanlar gelse bile o söz işi için eve sığmamız mümkün değil zaten :D Bi de ben şey düşündüm, çok absürt bulunmazsa eğer, dışarıda bi mekanda olsak da kahveleri ben getirebilirim ki büyüklere? Diğerlerine de garsonlar ikram eder. Nolur yani :) Olmaz mı? :D


@nawar, ben adet sevmiyorum da bana soruyorlar işte dediğim gibi. Bu yüzden manasız adetleri kullanmama, diğerleriniyse değerlendirme taraftarıyım :)
  • pandispanya  (26.04.15 22:29:37) 
Dün akşam nişanda davetliydim, olduğu gibi aktarayım belki faydası olur.
Kız tarafı mekanı ayarlamıştı, yemek yendi, pasta da kesildi. Ama porsiyon pasta servis edildi, saçmaydı o kısmı. Minik şişeler vardı üstünde çiçek takılı ve nişanlanan çiftin isminin yazdığı, masalara kişi sayısınca konmuştu.
Sonracıma gelin ve damadı anons ettiler, yüzükleri takacak olan aile dostu geldi, damadın eniştesiymiş. Sıkıcı ve resmi bi konuşmayla alyansları taktı. Damada saat vs takıldığını görmedim. Ardından ilk danslarını yaptılar. Şimdi bu çiftin düğünü şehir dışında olacak, o nedenle gidemeyecek durumda olanlar özellikle parasını, altınını taktı. Merasim oldu yani. Kız tarafıydık biz, kızın halaları falan nişanda da taktı bir şeyler düğüne gidecek olsalar da.
Danslar edildi, fotoğraflar/selfieler çekildi, öpüşüldü dağılındı.
  • oranjlaturanj  (26.04.15 22:40:38) 
Kızımızı erkek tarafı, erkeğimizi kız tarafı giydirir. Ayrıca karşılıklı hediye alınır. Genelde erkeğe kol saati alınır. Şahsen bi er kişi olarak şimdiden saat istemediğimi belirttim kız arkadaşıma. Çünkü benim için manevi değeri olan bir saat takacağım ömrüm yettiğince


  • bilmemkacincinick  (26.04.15 22:51:16) 
ya dışarda söz olmaz, sonra laf olur "pandispanya'nın elinden bi kahve içemedik bikbik" vs falan. valla nişan düğün öncesi en ufak söz bile getirtme, senin canın sıkılır sonra

arkadaşımın sözüne gittiğimde, sizinki gibi kalabalıktı 2 ailede. mutfakta biz 5 kız kahve yaptık, geline verdik o servis etti :D sen de çağırırsın arkadaşlarına yapılır o şekil :)
  • la noix  (26.04.15 23:03:18) 
@la noix: Yok ya böyle şeyler söyleyecek kimse yok. Ben de evlilik gazıyla sırf başkalarını mutlu etmek için aslında kendisine uygun olmayan şeyleri yapan bir insan olmayacağıma dair kendime söz verdim. Yani içimde azıcık öyle bi his olsa yaparım da hiç beni cezbetmeyen şeyler inan. :)


  • pandispanya  (26.04.15 23:10:48) 
Kalabalik ailede illaki olur benim dedigim gibi birileri

Annemin teyzesi benim evlenmeme laf etmisti (ailenin tek buyugu o kaldi) yasimi erken bulmus -26-
Onumuzdeki ay kendi torunu evleniyo yasi 23. Annemle teyzesi de asiri yakindir normalde ama boyle seyler mutlaka konusuluyo. Sonra senin ve ailenin cani sikilir.

Ya da sozu direkt es gecin. Ama disarda garsonun kahve getirmesi olmaz
  • la noix  (26.04.15 23:13:38) 
Ya ben adet madet bilmem de helal olsun demeye geldim. Organizasyonun her erkeğin hayalindeki organizasyon (minimum prosedür maksimum eğlence). Sevgilin çok şanslı. Kafan ve bilincin zaten harika. Tektaş istememen. Belli ki numunelik bir insansın. Seni alan yaşadı. Hayırlı uğurlu olsun. Bol bol çocuk yapın. Bu dünyanın senin yetiştireceğin çocuklara ihtiyacı var. Bi yastıkta kocayın.


  • deadline  (26.04.15 23:14:36 ~ 23:15:23) 
iş yerine gelip sordum. erkeğin ailesi sana takı takıyormuş. sen de erkeğe saat takıyormuşsun.

Erkeğin çiçek ve çikolata yaptırması gerekiyor bilindiği gibi ama sizde o iş nasıl olur bilemiyorum. Sembolik de olsa çiçek-çikolata yapar mısınız yapmaz mısınız.

Senin kuaför masraflarını erkek tarafı ödüyormuş.
  • deadline  (27.04.15 09:47:49) 
Ooo kuaför adeti süpermiş bayıldım işte bana böyle adetlerle gelin :pP Makyaj da dahil miymiş? :p :D


  • pandispanya  (27.04.15 10:12:05) 
Makyaj da dahilmiş :D


  • deadline  (27.04.15 13:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.