[]

kadıköyde tek başına eve çıkmak

selamlar,

soru net 3 bin tl net gelirle kadıköyde tek başıma kiralık bir evde yaşayıp geçinebilir miyim? lokasyon moda veya rıhtım(ve şurası da iyidir derseniz açığım)

bir kaç ay sonra 4 bin tl net gelir olacak. ev kirası 1500-2000 olsa bir de eve erasmus veya air bnb'den misafir alsam bir miktar da oradan kazancım olur diye planlıyorum.

daha önce hiç tek yaşamadım yemek yapmayı bilmem ütü çamaşır da bilmem muhtemelen ayda bir tüm evi temzlemek için bir bir temizlikçi abla her hafta da ütü için birini ayarlamam gerekecek. (sırf şu cümle bana 1000 tl'ye patlar ymek artı temizlik)
olayımız bu aile yanında yaşamaktan sıkıldım. ne dersiniz? devamlı yaşayacağım bir ev arkadaşı fikrine de uzağım.

 
cikarsin yeldegirmenine bak..biz 1200 e kaliyoz yildizbakkal-acibademde ama kavga gurultu…cunku marmaray geldi fiyatlar uctu, cikasak 1600e kadar yolu var…hasab=npasa-yeldegirmeni-yildizbakkal a bak,modada cok zor.
oyle ersmuslu falan hemen bulunmuyo,sen tek kalcak gibi dusun, onlar ekstra

  • gadlemler  (26.04.15 21:39:13) 
ben benzer durumda yaşıyorum. tek fark ev temizliği, ütü vs. için herhangi birini tutmuyorum. zaten ütü mecburi bi durumun yoksa (gömlekle vs. işe gitmek gibi) bence ütüye gerek yok.


  • tepedeki psychedelic adam  (26.04.15 21:40:46) 
ütü yapmak yemek yapmak kolay işler. onları öğrenirsin. temizliği anladık da ütü için de mi biri gelecek. elin kolun ve bir de ütün varsa hiç bir engel yok. boşuna masraf. yemeği de öğrenirsin aynı şekilde. 17 yaşımda eve çıktım lisede kendi yemeğimi kendi yapıyodum la.

erasmus ayarlama işi mantıklı geldi bana. moda rıhtım civarı erasmus için uygun yerler. erasmus nasıl bulunur kolay bulunur mu onu bilmiyorum ama. daha küçük bir ev tutup tek başına kalabilirsin. arkadaşım barlar sokağında 900 liraya bir arti bir evde yaşıyor. tabi şans işi biraz.

bence kadıköyün merkezinde kiraya o kadar para bayılacağına eğer uygunsa merkezden biraz uzaklaşıp daha ucuz bir ev düşünebilirsin.

onun dışında tek başına yaşamak mükemmel fikir. halledersin bence. nasıl tasarruf yapılır eve çıkarken nelere dikkat edilir gibi küçük ayrıntıları öğrenmeni tavsiye ederim.
  • durbikonusucaz  (26.04.15 21:45:03 ~ 21:45:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.