[]

Dunya'nin neresine gidip gormek istersiniz en cok?

Avrupa kitasi haric. Neden gitmek istediginizi, sizi oraya ceken seyi de yazarsaniz cok guzel olur.




 
Japonya. Kültürü ilgimi çekiyo insanlarını seviyorum.


  • acukali ekmek  (26.04.15 21:28:58) 
(bkz: machu picchu)


  • basond  (26.04.15 21:29:59) 
doğu asya ülkeleri.


  • sayns  (26.04.15 21:34:17) 
Mısır!!!
piramitlere aşığım diyebilirim o kadar çekici geliyor ki hani sanki orada doğmuş olmam gerekiyordu benim.

  • indescribable  (26.04.15 21:35:10) 
Moğolistan

(bkz: orhun abideleri)
  • bengi tonyukuk  (26.04.15 21:35:23) 
avrupa kıtası hariç diyorsun, o zaman doğu rusya diyeyim. sibirya ve daha doğusu.

khanty-mansiysk, irkutsk, vladivostok, krasnoyarsk, omsk, tyumen, yekaterinburg... aslında aralarında dağlar kadar mesafe var ama o coğrafya işte genel olarak.

türkiye'de nasıl ki pek uğramadığım halde köken dolayısıyla "adanalı" hissediyorsam, öz olarak da o taraflara ait hissediyorum kendimi garip bir şekilde. belki 300 sene önce, belki 500 sene önce... eminim bizimkiler oradan bir yerden gelmiştir. kan çekiyor resmen. ne çekiyor sorusuna daha yalın bir cevap veremem sanırım.

coğrafyası, dünyanın geri kalanından izole olmuşluğu ama kendi içinde hayatının olması... şimdi bugün yekaterinburg'a gidiyorum desem mesela "oha, teee nerde" derler. halbuki kocaman şehir. krasnoyarsk ya da. taa nerde. düşündüğün zaman allahın siktir ettiği yer diyosun. ama kocaman halbuki. ya da novosibirsk. bissürü sosyal aktivitesi, insanı, osu busu, sanatçısı var. nefis.

o yüzden sibirya. gitmeyi çok istiyorum ama korkuyorum. sadece kiril alfabesi okuyabiliyorum, rusçam zayıf. o tarafları bilmem etmem. yemiyor açıkçası. ama dünya kupası için para biriktiriyorum. 15 gün boyunca yekaterinburg-petersburg-kazan falan gezcem ölmezsem o zamana kadar.

ay <3 sibirya

www.youtube.com

TÜRKÜYE ŞAK ŞAK ŞAK TÜRKÜYE
  • der meister  (26.04.15 21:36:21) 
güney amerikanın batı şeridi, and dağları dolayları. hem doğal güzelliği olan hem de kadim bir uygarlığa ev sahipliği yapmış olan topraklar.


  • antikadimag  (26.04.15 21:36:51) 
bunun sonu yok ki , nereyi görsem diğer taraf eksik kalacak. o yüzden hiç bi yere gitmiyorum.


  • eli  (26.04.15 21:37:04) 
alamut kalesi harabelerine


  • shotgunwoman  (26.04.15 21:38:21) 
Fas tunus cezayir cebelitarık endülüs


  • cecilia  (26.04.15 21:38:25) 
Görmek istediğim yerlerin çoğunu gördüm ama şu anda en çok gitmek istediğim yer, benim için bir nevi ütopya olan Antarktika. İçinde ülke, yerleşim bulunmadığı ve o uçsuz bucaksız doğayı, dinginliği, soğuğu, rüzgarı hissetmek için.


  • Thredith  (26.04.15 21:41:49) 
kudüs.

dünya tarihi orası sayesinde yazıldı.
  • galahad  (26.04.15 21:56:35) 
Alaska.. Kuzeye, doğaya aşığım


  • bilmemkacincinick  (26.04.15 22:00:15) 
cok var da bear gryllsin rehber oldugu bir hikea cikmak istiyorum. patagonia tundra/batakliklari da olur, urban bir bitik sehir de olur. ne bileyim, saglik acisindan riski kalmadi desinler, bir cernobil gezisi yapalim mesela medeniyetin terkettigi yerlere. bir iki sey göstersin adamda wood badgede var, stopping knot falan ögretsin. o adamin gittigi her yer gel beni de götür gryll, dag tepe gezek dedirtiyor.

bir de cok ciddi bir sekilde kuzey buz denizlerine gidip, manyetik kutup üzerinde pusulaya bakmak istiyorum. cok ciddiyim. sonra ordan kuzeye devam edip kutup noktasinin etrafinda dönmek istiyorum. igloda falan kalayim, buz kiran gemide seyahat edelim, kurtlar kossun kizagi, ayi kürklerine bürünürken gene üsüyelim. tipide göz gözü görmeyince cikartip yakalim isaret fisegini.

daha devam ederim de evden cikiyorum. jules vernele büyüdüm ben. vahsetin cagrisini duyuyorum. daga cikip, yaylada kulubede yasiycam belli bir mevki, para ve egitim seviyesine ulastiktan sonra.
  • wiillii  (26.04.15 22:04:50) 
Güney afrika. Kıtanın en altı.


  • eloharp  (26.04.15 22:09:34) 
bora bora
neden:
is.gd
  • late viper  (26.04.15 22:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.