[]

yine askerlik, yine askerlik

bu nasıl okulsa artık, her sene gidip askeriyeye tecili kendim yaptırıyorum anlamadım ki.
açık öğretim işletme son sınıf öğrencisiyim şimdi ben dostlar. 1 tane dersim kaldı, o derside 06.08.2009 tarihinde gireceğim sınavda vereceğim inşallah ve aynı ay içinde sonuç açıklandığında askerliğe başvurumu yapıp beni alııın!! beni alııın!! diye yalvaracağım. Lakin geçenlerde babamı aramışlar jandarmalar mı kimse artık birşeyler demişler, bizimkilerde telaş yapmışlar, git askeriye ye bi sor diyorlar. Ama ben buralara ne zaman gitsem içinden çıkılmaz işlere sokuyorlar beni, sinirleniyorum. Ulan zaten okuyorum ben, okul yapmıyormu benim tecili, ne uğraştırdılar be diyorum. ama bizimkiler diyorlar ki; valla sınav kapısında yakalarlar sınava sokmadan alırlar askere, gider kısa dönemin falan kalmaz, normal lise mezunları gibi yaparsın diyorlar. İnternetten bari bak şunlara dediler, gittim ptt'den e-devlet şifresi aldım şimdi, geldim ama askeriyenin sitesinden de birşey anlaşılmıyorki. Hem sitede ben ne yapacağımıda bilmiyorum. Ben okuyorum daha. 1 ay içinde okulum bitecek ondan sonra alın nereye götürüseniz götürün orda yaparım askerliğimi demek istiyorum işin türkçesi.

Ne diosunuz, napmam lazım şimdi, hiç iplemeyip bunları ben sınavıma gireyim, 1 ay sonra gidip askere gitmeye hazırım mı diyeyim? yoksa bu web sitesinden ne yapmam lazım?

 
herhangi bir yerde polis ya da jandarma kontrolünde durumun yoklama kaçağı görünürse alırlar askerlik şubesine götürürler, bu doğru. ama askerlik şubesinden seni "hadi askere gidiyorsun" diye lise mezunu olarak askere falan göndermezler, öyle bir şey yok.

ikincisi, malesef bazı okullar öğrenci bildirimlerini yapmıyor askerlik şubelerine, onlar da kaçak diye arıyor öğrencileri.

son olarak, şu an iki şey yapabilirsin, istersen sınavına gir, mezun ol, mezuniyet belgeni alınca git şubeye muayeneni ol, ya da üşenmezsen, öğrenci işlerine git, EK-C2 öğrenci durum belgeni al, yerli askerlik şubesine elden götür ya da postayla yolla, 31 ekim'e kadar rahat et. karar sana kalmış.
  • sangria  (02.09.09 14:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.