[]

Anaç Tavuk Eti

Bi' markete geliyormuş annem gitmiş almış, gördüm normalde tavuk diye aldıklarımızın 3 katı büyüklüğündeydi zaten. Bayadır yaşayan tavuklarmış bu anaç tavuklar.

Neyse haşlamış tavuğu. Bu et tamamen farklı? Butları kaslı/lifli, rengi farklı, tadı farklı. Normalde tavuk böyle mi oluyordu? Yoksa bu hayvan kart mı? Bu mu normal tavuk? Rengi hindi etine benziyor.
Annem normalde tavuk böyle oluyor zaten dedi. Bizim yediklerimiz piliç zaten de yine de neden bu kadar farklı ki? Free range denen gezenti tavuk bu değil ama di mi? Bu da "doğal" olmayabilir yani.

 
Evet, normal tavuk o kadar beyaz olmaz aslinda. Anlattiginiz normale benziyor. Hayatlari boyunca yuruyup kaslarini kullaniyorlar cunku.


  • f_d  (26.04.15 12:26:16) 
Organik tavuk genelde 1/1.5 kilo ağırlığında olur, bunun üstünde bir ağırlığa sahipse %90 yumurtlama dönemi geçmiş antibiyotikle büyütülmüş tavuktur.


  • angelus  (26.04.15 12:30:04) 
Boynu bile normalde aldigimiz piliclerin 2 kati uzunlukta. akjsjdjfj Yumurtlayan tavukmus bu. O ne demekse. Aslinda boyutlari bagda bahcede gordugumuz tavuklar kadar dusununce. Ama yine de dehset icindeyim bilemedim. :l


  • ay nov kung fu  (26.04.15 12:31:36) 
Kart tavuk işte onlar, piliç değil. Ömürleri boyunca yumurta üretiminde kullanılıyorlar, bir nevi işçi tavuk. Haliyle tadı bir şeye benzemiyor.


  • angelus  (26.04.15 12:33:12) 
bahsettiğin şey horoz etine benziyo biraz. bizim mekanda sürekli gezip dolaşan horozlar var, kaslı olur vücutları falan. onlara benziyo biraz yani anlattığın.
tavuk zaten o kadar büyük olmaz.horoz büyüyebilir o kadar.
yanisi size anaç tavuk adı altında horoz çakmış olabilirler.
ha etin tadında fark olmaz sadece sert olur biraz.
doğaldır ama düşünmeden yiyin yani.
  • argin  (26.04.15 13:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.