[]

cep telefonu kayıt işlemi

bir ilanda almak istediğim telefon hakkında şöyle yazıyor:

"Sıfır gibi, ancak kayıtlı değil yani şu anda telefon özelliği kullanılamıyor. Telefon numarasıyla ilişkilendirilerek kayıt yapılmış olduğu için pasaportla kaydettirmeniz mümkün değil. Ancak başka bir şekilde çözümünü bulabilecek varsa mükemmel bir cihaz."

şimdi bu durumun çözümü var mıdır? telefon htc TyTN Cingular 8525

 
eski bir telefonun imei numarasını o telefona kopyalayanlar falan var... ama yasal değil, dolayısıyla garantisi de yok...
belki ben yardımcı olabilirim istersen (git: 93458)
ben kopyalama falan anlamıyorum, sadece 1 tane kendi pasaportumla kaydettirebilirim, ya da sen, tanıdığın birinin pasaportuyla kaydettirirsin, o durumda daha ucuza gelir
  • almanyadankanadadan  (02.09.09 12:21:21) 
ilanda pasaportla kaydettirmeniz mumkun deil diyor.tam anlamadım bn neden boyle bir durum oluştuğunu numara ilişkilendirme falan.


  • jack n brooks  (02.09.09 12:26:34) 
onu ben de anlayamadım :(


  • almanyadankanadadan  (02.09.09 12:36:26) 
bana da bu durumda çalıntıymış gibi gelmeye başladı.


  • jack n brooks  (02.09.09 13:14:27) 
htc lerin imei numarasını değiştirebilen programlar var nette.(link vermiyorum, kolay bulunuyor) kayıtlı başka bir telefonun imei ile değiştirerek (klonlama dedikleri bu zaten) kullanabilirsin. ancak yasal değil bu uygulama. ha yakalanma, tespit edilme durumu nedir dersen, ben yurt dışından n95 almıştım. yazılım güncellemesi yaptığımda birden hiç anlamadığım bir dile dönüştü ve ingilizce seçeneği bile yoktu, (çünkü belli bölgelere belli aralıklardaki imeiler veriliyormuş ve dile buna göre otomatik yüklüyormuş) ben de türkiye için bir imei buldum netten ve değiştirdim. daha sonra türkiye ye geldim, yaptığım bu işlemi unuttum ve belgelerimi alıp telefonu kaydettirdim. telefon zaten çalışıyordu ama bir kaç gün sonra telefonumun kaydedildiğine dair mesaj geldi. kimse "arkadaşım senin bu numara zaten kayıtlı ne iş?" demedi. 1,5 seneye yaklaştı sorunsuz kullanıyorum. ha dediğim gibi klonlama işi yasal değil ama ben kaydımı yaptırıp bedelini ödediğim için vicdanım rahat.

bir de şunu anlamadım, işkillendirdi beni:
"Sıfır gibi, ancak kayıtlı değil..."
"Telefon numarasıyla ilişkilendirilerek kayıt yapılmış olduğu için ..." hem kayıtlı, hem kayıtlı değil diyor.

uzun oldu sanırım. Ama tekrar hatırlatıyorum, imei değiştirmek basit ama yasal değil.
  • cashkopat  (02.09.09 13:31:44 ~ 13:33:40) 
satıcıya mesaj attım.telefon bir tek numaraya ilişkilendirilerek kayıt yapılmış başka hatla çalışmıyor diyor kendisi.boyle bir yöntemle kayıt var mı?varsa çözülmesi gibi bir durum var mı.nasıl olurda yaparız .çok uğraştırır mı.telefoncu yapsa maliyeti çok olur mu?


  • jack n brooks  (02.09.09 15:42:01 ~ 15:51:40) 
çalıntıya benziyor.


  • turkish tekila  (02.09.09 16:36:59) 
arkadaşlar çalıntı değildir muhtemelen. yabancılar tek numaraya bağlı olarak telefonu kaydettirme hakkına sahipler. bu da öyle muhtemelen yabanc birinin pasaportuna işlenmiş bir telefon. tekrar kayıt edilemediğini bilmiyordum sadece.
yasal değil ama imei değiştirerek kullanılabilir sadece.

  • ozdek  (02.09.09 22:16:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.