[]

her işi yaparken kazanç gözetmek vs keyif için yapmak

ben keyif için bir şeyler yapmayı çok severim, yarını çok düşünmeden.
ama iki somut örnek vereyim.
1-örneğin portekizce öğrenmek için uğraşıyordum bir ara, kitap filan aldım, duolingo'dan yapıyordum. her gören "ne işine yarayacak", "işyerinde işine yaramaz", "kimle konuşacaksın" vs gibi yorumlarda bulununca canım sıkıldı. halbuki keyif için öğrenmeye çalışıyorum yani illa ileriye bir yatırım olması mı gerekli?

2-geçen gün de puzzle aldım, neyse kuzen var gel yapalım dedim. elinde telefondan
internete girdi, "puzzle o kadar da faydalı bir şey değilmiş yha, ben yapmayacağım vakit kaybı" dedi. zeka filan geliştirse yapacakmış, internetten ona bakmış.

neyse uzatmadan, bir işte illa ileriye yönelik kazanç mı gözetmeli? sadece andan keyif almak için yapmak mantıksız mı? hangi yaklaşım doğru?

 
Tabiki hayır, keyif için yaşıyoruz o kuzenin boş zamanlarında atom falan mı parçalıyormuş da 1 saat 2 saat puzzle yapıp keyif alamadı? Sakın canın sıkılmasın boşver o insanları, sen iyisin böyle gayet. Gayet mantıklı yaptığın, insanlar sırf zevk almalıyız diye felsefeler ideolojiler oluşturmuş, tamamen hayatını zevke ada demiyorum ama senin yaklaşımın daha doğru.


  • mindwars  (26.04.15 11:24:19) 
beyin kimyası, yapısı. bazı insanlar sonuca yönelik, bazısı sürece. süreç insanı daha fazla mutlu olur, sonuç daha fazla elde eder genellersek. doğrusu yok bunun. hayatına zarar vermedikçe. ihtiyaçlarını karşılayacak kadar dengele kendini. sonrası nasıl mutlu ediyorsa


  • benim bir ismim var  (26.04.15 11:36:05) 
Kendim icin dusunmem bile. Hosuma gidiyorsa her turlu. Ben 5 liraya 20 lira verecek iddaa oynuyorum mesela. Tv deki maclari takip ediyorum falan. Bana diyolar ki, lan 20 lira icin oynanir mi cikarim ben verim. Ver lan diyon vermiyo bi de. Oyle iste 1tanem sen napiyosun. Pardon shdjjs


  • brad pitt  (26.04.15 11:43:35) 
Ben de arada boyle celiskilere dusuyorum yaptigim seylerle ilgili :D eskiden bos olan her vaktimde kitap okuyup bir seyler ogrenmem gerektigini dusunurdum. ama dozu ayarlayabildikce bombos, kafa bosaltan veya hicbir katkisi olmasa da keyif alinan aktiviteler yapmak gerekiyor arada bence. ben bu ara boyama yapmaya sardim mesela, cok anlamsiz ama acayip kafami dinlendiriyor.


  • saçdemeti  (26.04.15 11:49:08) 
Bu mantikla yaptigim tek sey yurumek.
otobus tramvay kullanip gidebilecegim veya hakikaten uzak gidemeyecegim yerlere dahi yurumek.
benim kafami bosaltabilen nadir seylerden biri.

Yurumek cok faydali yok kalbe yok bele gibi degil ama dusuncem.

(Gerci bunda hala şoför olamayisimin buyuuuuk katkisi var bence. )
  • cecilia  (26.04.15 11:55:09 ~ 11:56:38) 
Takılma onlara. Yaptığın şey bence doğru olan. Bazı insanlar sürekli kendilerine daha iyi şeyler kazandıracak olan şeyleri yapmayı/öğrenmeyi seviyor. Ben de dil öğrenirken aynı eleştirileri almıştım.


  • humblebirth  (26.04.15 12:03:03) 
Portekizce ile ilgili verilen tepkileri yine anlayabilirim bi yere kadar ki yine çok mantıklı değil benim için ama kuzeninizin verdiği tepki cidden baya garip. Bu mantıkla hiç oyun da oynamayalım zaten bi işe yaramıyo. Sen bakma istediğini yap neyin nerde işine yarayacağını bilemezsin. Sen elinden geldiğince şey yapmaya, farklı şeyler öğrenmeye çalış. Portekizce bile birgün işine yarar kesinlikle.


  • nundu  (26.04.15 12:16:40) 
elbette keyif için yapılan şeylerde temel motivasyonumuz, ''bak yapayım işime yarar'' değildir, olmamalıdır.

ya bu tip insanları anlamıyorum. mesela bu kuzen, bir hafta sonu, sırf keyfim yerine gelsin diye sahilde yürümez mi? şöyle mi der yani, hmm sahilde yürümek bana hayatımda ve mesleğimde bir getiri sağlamayacak, o halde lüzumsuz? :))
  • wilhelmwasmuss  (26.04.15 12:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.