[]

Fast food sevgisi neden?

Insanlar neden gece aciktiklarinda pizza, mcdonalds vb yiyeceklere yoneliyorlar?
(Satgan asagida sormus ordan aklima geldi.)
Ogrencilik falan desem 25 yasina geldim liseden itibaren ailemden ayri yasadim, gece aciktigimda bir kere bile urfa soyeleyeyim diye aklima gelmedi. Bu bir kultur mu? Nereden cikiyor? Nasil basladiniz? Valla merakimdan soruyorum. Etrafimdaki herkes istisnasiz boyle. Ben hangi kismi atladim da fast food vagonunu teget gectim acaba. O_o


 
1. Karbonhidrat hemencik doyacağımızı düşündürüyor.
2. Kan şekerinin düşmesi de bilinç altından altından yine karbonhidrata yönlendiriyor.
3. Kültürel olarak "ekmek=doymaktır" güdümüz var.
4. İnsan kendisi kalkıp bişey hazırlamak istemediği zaman dışarıdan getirilebilecek en ulaşılabilir yiyecekler fast food'lar oluyor.
5. Karbonhidrat bağımlılık olduğu için, tadına alışıp, sevip; yemek düşündüğümüzde direkt onu ister hale geliyoruz.
  • pandispanya  (26.04.15 00:21:38) 
bağımlılık da yapıyor bence.


  • neferkitty  (26.04.15 00:22:35) 
Bir de Monosodyum Glutamat faktörü var.


  • angelus  (26.04.15 00:24:02) 
bu saatte pizza hamburger sandvic gibi fastfoodlar urfa ve adanaya göre daha ulaşılabilir. gecenin 3ünde açık urfa satan görmedim.


  • false pretension  (26.04.15 00:26:33) 
Buna cidden ben de anlam veremiyorum. Büyük bir şirkete geldik bence millet olarak. Hangi McDonald's ya da Burger King menüsü bir adana kebabı kadar lezzetli olabilir?

İçecek diye kaktırılan şey, ağzına kadar şeker dolu.

Patates kızartması desen, nişasta ve yağ dolu. Leş.

Ne idüğü belirsiz 100 gram bir köfte, yine poğaça gibi şekerli, hamur gibi bir hamburger ekmeği.

Fiyat? 15 lira. Oha.

Yıllardır yemiyorum, canım da çekmiyor. Hamburger yapan bir mekana gider değişiklik olsun diye yersin tamam da, (ki cidden yapan mükemmel yapıyor) bu beyni yıkanmış kitlenin adı geçen iki dükkandan çıkmamasına bir şey diyemiyorum artık.

"Hızlı ama :/" demeyin, eve siparişte bir burger 30 dakikada geliyorsa kebap da 40 dakikada gelir en geç.
  • yirmisantim  (26.04.15 00:26:46) 
aga bence tadı da güzel.


  • alkolik imam  (26.04.15 01:15:56) 
Ben de gece sakatat(işkembe, kokoreç) tüketirim. Pizza, hamburger mi yenirmiş gece gece?


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (26.04.15 02:30:43) 
valla disaridan birsey soylemektense evde kahvaltilik tarzi yemek bana daha rahat geliyor, disaridan geleni yarim saat bekleyene kadar, ekmek-peynir-ceviz, soslu zetin-ekmek, sut-elma, yogurt-salatalik vs vs gibi seyler daha mantikli geliyor. bir de bu fastfoodcularda hayal kirikligi olabiliyor, soguk gelen patatesler, unutulan/eksik gelen menuler, gecikmesi, birseyin sacilmis/dokulmus/yamulmus olmasi vs vs bir gece icin cok fazla hayal kirikligi potansiyeli…
zaten evdeki kasik hirsizi istemese ben hic istemem.

  • mavicorap  (26.04.15 04:07:31) 
genel olarak tadı güzel -bence de güzel ve üşengeçlik zannımca.


  • abyuksuet  (26.04.15 06:20:00) 
işkembecileri tercih edelim (kokoreç/tavukşiş/tavuk incik vs) yerel ticaretimize ve esnafımıza katkıda bulunalım


  • neseranni  (26.04.15 07:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.