[]

Rezidans ve sitelerde kalorimetre birim ücretleri

Merhabalar,

adı rezidans diye geçen bir sitede oturuyoruz (Merter Platform), merkezi ısınma ve soğutma (fcu ile soğutma da var) kullanımları dairelerin girişlerindeki kalorimetler ile ölçülüyor ve buna göre faturalandırılıyor.

Burada bir adeletsizlik olduğunu düşünüyorum. Yalnızca akşamları kalorifer peteklerini salon ve yatak odasında açarak yaklaşık 430TL ısınma faturası geldi geçtiğimiz bir ay içerisinde (2+1 brüt 120m2 daire). Isınma olayını da minimumda tuttuk, öyle bol bol da ısınmadık yani.

Ben kalorimetrenin gösterdiği birim ısınma karşılığının (kWA) site yönetimi tarafından yüksek tutulduğunu düşünüyorum. Ayrıntılı fatura ulaşmadı henüz elime bu ay için, gelince yazarım ne kadar olduğunu.

Benzer ödeme sistemi olan sitelerde / binalarda oturanların bir kWA enerjiye göre ödedikleri bedel TL cinsinden nedir? İnternette hiç karşılaştıracak örnek bulamadım.

Teşekkürler.

 
merkezi sistemlerde metrekare hesabına göre yapılıyor benim bildiğim. bir de çoğu sitede 2 den aşağı çekemiyorsun kapatma yok anlayacağın. buna rağmen tutar çok yüksek yönetime gidip itiraz edebilirsin. onlar üzerine kar koydukları için igdaş'dan biraz daha pahalıya satıyorlar.


  • tilion  (25.04.15 18:14:07) 
430 cok cok cok fazla. kesin bi bok var uyanik ol.


  • dougsampson  (25.04.15 18:18:35) 
Metrekare hesabına göre toplam giderin bir kısmı (sanırım %30'u) bölümüyor, geri kalanı daire girişindeki kalorimetreye göre. ancak ben üstüne kar koyarken abarttıklarını düşünüyorum. Bunu da karşılaştırabileceğim tek şey benzer başka sitelerdeki kWh enerji miktarına talep ettikleri miktar, onu öğrenmek istemiştim burada.

Site yönetimi zaten berbat, geçen seneden bir sürü kavgamız devam ediyor, hiçbir şeyi halledemiyorlar, aşırı beceriksizler. Orası ayrı bir dava. İtiraz etsem de 2 ay falan anca sorunun ne olduğunu anlarlar. Neyse.
  • burfak  (26.04.15 01:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.