[]

işkolik insanla ilişki nasıl yürür?

öncelikle ayrı dünyaların insanlarıyız. ayrı dünya derken, ikimiz de memleketlerimizden, ülkelerimizden uzak, farklı ülkede yaşıyoruz. avustralyalı, gelmiş burda senelerce çalışmış, en sonunda bütün birikimini, ülkesindeki evini barkını satıp benim olduğum şehirde bir bar almış, benim eski çalıştığım bar. yaklaşık 2 aydır tanışıyoruz, 1,5 ay kadar bir flörtleşme oldu, 2 haftadır da ilişki başladı gibi, tam anlayamıyorum. uzun süreli ilişkiden sonra yeni birisiyle nasıl hissettiğimi bile fark edemiyorum, ama kendisini kişi olarak çok beğeniyorum.

şimdi bu adam tüm varını yoğunu, hayatını o mekana yatırdığı için haliyle aşırı tedirgin. mekan seneelerce göz ardı edilmiş, şehirde vasatın altı bir yer, o ise en azından ortalama bir yer olması için çabalıyor. bunlar gayet anlaşılır hatta saygı duyulur çabalar. ancak biz ne zaman birlikteysek hep iş konuşuyoruz. zaten şimdiye kadar sadece 3 kez çıkıp şöyle bi tur attık, kısmets bugün dördüncüsü olacak. onun dışında hep ben onun barına gidiyorum, sabaha kadar bekleyip birlikte kapatıyoruz, sonra benim çalıştığım bara geri gidiyoruz falan derken benim hayatım yoldan çıkıyor. güç bela, her şeyi kendim hallederek, maddi hiçbir destek almadan, manevi yönden birçok köstekle karşılaşarak geldim, üniversite okumaya çalışıyorum ama özllikle son 1 haftadır derslere bile gitmedim. çünkü her gece onun yanındayken eve sabah 6dan önce gitmiyorum, sonra da haliyle okula gidemiyorum. kendisinin benden böyle bir beklentisi yok tabii ki, ama ben de doğal olarak onunla biraz olsun vakit geeçirmek istiyorum. ha her gece gitmek zorunda değilim tabii, ama o da benim suçum.

neyse, her konuşmanın sonu "iş"e çıkıyor, sadece 2 gece birlikte kaldık, kafasında benim dışımda her şeyin olduğu bariz ortadaydı. kendisiyle konuştum, bu düzendee en az 6 ay kadar böyle gitmek zorunda olduğunu ama ikimiz için de fırsat yaratmaya çalışacağını söyledi. kendisi de çok mutlu değil bu durumdan, ama el mahkum.

bu arada benimle tanıştığı günden itibaren türk yemekleri, türk kültürü vs konuları araştırıyor, hatta türkçe öğrenmeye başlamak istediğini söyledi. geçenlerde ortak arkadaşlarımızdan birkaçıyla bir partiye gitti, kendi arkadaşlarından beni henüz bilmeyenler başka bir kızla - kız dansçıymış çogzelmiş, çogzel poposu varmış vs - arasını yapmaya çalışmış. sonra uzun uzun benden konuşmuşlar, "o kız çok güzeldi evet ama ben sonunda normal, iyi niyetli, melek gibi birisini buldum" demiş. dün gelmiş, ben çalışırken camdan beni izlemiş, sonrasında yanıma geldi. hatta bugün için "birlikte alışverişe çıkalım mı" bile dedi. inanamadım, çünkü bugüne kadar hiçbir erkek benimle alışverişe çıkmak istememişti. şakayla karışık birlikle anzakları analım muhabbeti falan geçti, ne bileyim garip geliyor daha önce hiç böyle birisiyle birlikte olmadığım için. her şey güzel görünüyor, ama ben daha şimdiden bu iş konusu yüzünden geriliyorum. yardım etmek için elimden geleni yapıyorum. kendi işimi bitirinc senin yanına geleyim seninle çalışayım, gönüllülük usulü diyorum, kabul etmiyor. barla ilgili ama bar dışınaki işlerle, organizasyonla falan ilgileneyim diyorum, onu da istemiyor. her işi sadece kendisi yapmak istiyor, her şeyi en iyi kendisi yaptığına inandığı için. bir yandan ya her şeyini kaybderse kaygısı taşıyorum, bir yandan da ben zaten yeterince stres sahibiyim, böyle birisiyle birlikte olup neden onun da yükünü ben alayım diye bencil bir hale bürünüyorum. ikincisini hissettiğim anda vicdan azabı çekip bu kez daha çok üzülüyorum.

net bir soru yok, ama tavsiye bekliyorum. biliyorum, henüz çok yeni ve ne olacağı belki hiç belli olmaz, işlerin yoluna girmesini beklemek gerek, belki 1-2 ay sonra birlikte uyurken işi değil de o anda yaşadığımız anı düşünecek. ama ben o aşamaya kadar nasıl daha anlayışlı, nasıl daha sabırlı olabilirim?

 
sonuçta hayatınıza yeni birinin girmesiyle heyecan duyuyor ve zamanınızın çoğunu birlikte geçirmek isteyip planlar yapma beklentileri içinde olabiliyorsunuz, bu anlaşılabilir bir durum. ancak sizin de farkında olduğunuz gibi henüz çok yeni bir ilişki ve karşınızdaki insanın karşılayamayacağı kadar fazla beklenti içinde olmak ne yazık ki çok anlaşılabilir bir durum değil. kaldı ki sanki hızlı bir şekilde onu hayatınızın merkezi haline de getirmişsiniz, ya da benim çıkarımım bu yönde oldu. kendi hayatınızdan, kendi amaçlarınızdan bu denli sapmanız çok sağlıklı gelmedi bana _okula gitmeyişiniz vs_. yeni bir ilişki içinde olmak çok heyecan verici bir şey ama bir anda onu hayatınızın merkezine koymak inanın karşınızdaki insanı da soğutan bir etken haline gelebilir. her sağlıklı ve yetişkin birey birlikte olmak isteyeceği insanın en az kendisi kadar tutkuyla bağlı olduğu bir işi, hobisi, amacı vs olmasını bekler. nasıl anlayışlı ya da sabırlı olunur bilemiyorum ama en azından kendi hayatınızdan çok da çalmadan onunla birlikte olmayı, ilişkinin bu en güzel dönemlerini kafanızda herhangi bir beklenti içinde olmadan yaşamanızı naçizane tavsiye ederim. gerisi zamana kalmış.


  • postneo  (25.04.15 15:25:46 ~ 15:26:40) 
Bence işkoliklik bi yana bu adamin işi sikintili. Akşam yatmaz sabah kalkmaz, omrun bar kapanişlarini beklemekle gecer. Cocuk yapsaniz o da alkolik olur. Ne cocugu deme hic kac yaşindasin 17 mi? Daha dogru bir tercih yapmani temenni ederim senin adina. Biraz trollemiş olabilirim tamam ama benim yaklaşimim az bucuk bu yonde...


  • klar  (25.04.15 16:12:44) 
onun barında çalış? diğer barda çalışıyorsun madem onun yerine aynı şartlarla onun barında çalış daha kolay olur.

birde bunca sene türkiyede kalmış ama türkçe öğrenme zahmetine girmemiş adamdan ne hayır gelir bilemedim, saygısızlık olarak görüyorum bunu ben.
  • selam  (25.04.15 16:25:45) 
postneo haklı. kendinizi bir anda ilişkiye adayıp, kendi hayatınız için hiçbir şey yapmaz olmuşsunuz. Adama sizi özleme fırsatı bile vermiyorsunuz gibi görünüyor. Biraz kendi hayatınıza odaklanmalı, biraz az görüşmeli ama verimli zaman geçirmelisiniz bence. Böylece beklentileriniz de normal düzeye erişir ve ilgisizlik hissettiğinizde tepki göstermeye hakkınız olur.

Sevgiler.
  • amelie poulain  (25.04.15 16:49:50) 
selam kardeşim hızlı okuma yapmışsın bak yakaladım. letheaven kızımız ecnebi memleketinde şu an.


  • klar  (25.04.15 16:53:31) 
hepsini okudum. şu an için sana hissettirdiğine odaklan. o seni baya bi süre götürür. bi de kendi hayatını boşlama. biraz uzaklaş. belki özleyince anlayacak ve kafasında netleşecek bişeyler.


  • gis  (25.04.15 17:06:32 ~ 17:25:59) 
bak biraz daha düşündüm bu adam sana göre değil.


  • klar  (25.04.15 17:25:31) 
Arkadaslar dörduncu bulusmamizi henuz bitirmis bulunuyoruz. Gunes altinda beach barda kokteyllerimizi yudumlamayi planlarken yagmus altinda ruzgara karsi malak gibi yuruduk saatlerce. Ha ben eglendim eglenmesine de kendisi yedigi okkkuz gibi acidan dolayi mide kanamasi gecirme durumuna gelip kivraaya baslayinca eve gonderdim.

Selam, ikimiz de kendi ulkemizde degiliz diye 3 satirlik cumlede anlatmistim oysa. Bir de sevgiliyle ayni yerde calismak, hele hele sevgilinin patron oldugu bir yerde calismak bence cok mantikli degil. Iliskide bir sey ters gitse isimi kaybederim, veya diger turlu. O yuzden o riski alamam.

Klar, yaslar 26-30 ve haklisin, cocuk dusunmeyecek yasta degiliz ama hem birbirimize yeniyiz, hem de ikimizin de hayatinda yol almasi gereken cok sey var. o yuzden cocuk konusuna bile gelmeden onceki kaygilara yogunlasmak yetiyor bile aslinda. Ama bana bu kadar iyi olan, kendi kaygilarinin yaninda beni mutlu etmek istedigini her seferinde vurgulayan birisini sirf "senin isin bana gore degil" diye birakabilecek bir yapim yok sanirim. ama kendi hayatima yogunlasmam konusunda haklisiniz. Bu yolda ilerlemeye calisacagim.
  • letheavendangered  (25.04.15 18:29:52) 
hizli okudum, sende ne bulmus bu insan anlamadim..


  • ubi dubium ibi libertas  (25.04.15 18:42:19) 
Okumasaymissin


  • letheavendangered  (26.04.15 02:31:49) 
oo letheavendangered, tripcanmis..sevgiline yap da bunu, kapi disari etsin iki dakikada.

(bkz: kezban detected)
  • ubi dubium ibi libertas  (26.04.15 16:11:12) 
letheaven kızım biraz daha düşündüm bu adam sana göre değil. sadece işi değil. bu yaştan sonra bu kadar farklılık, ayrı dünyalık kaldırmaz bünyeler. okulunu oku dön gel burdan bulalım sana aslan gibi bi anadolu kaplanı. inanılmaz mantıklı konuştum kendime şaştım yeminle. allı şallı da düğün yaparsın off.. ne diyosun ??


  • klar  (27.04.15 02:34:45) 
yürümez emin ol.


  • banabirmasalanlatbaba  (27.04.15 02:38:05) 
geç oldu belki biraz biraz ama o ilişki tabi ki de yürür. adam işkolik değil. elindeki her şeyi tek bir şey üzerine yatırmış ve onu kaybederse elinde başka hiç bir şey olmayacak. bu kadar üzerine düşmesi çok ama çok normal.
biraz fazla üzerine düşüyorsun gibi geldi. ilişkinin en taze zamanı, ilgi alaka istemen normal ama adamın da halletmesi gereken şeyler var. empati yapmak lazım bazen. daha çok yapmak lazım.
sen kendinden ödün verme. okuluna zamanında git. senin de işin gücün var sonuçta, aksatma. yardım istememesi de normal. ben de istemezdim. elinden geldiğince seninle zaman geçirmek için fırsat yaratmaya çalışıyor adam.
bence daha sakin ol ve şans ver.
  • 65 derece  (29.04.15 15:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.