[]

win7 bilgisayarı belirli zamanda açan program önerisi

Selam,
Evdeyken, işteki bilgisayar üzerinde çalışabilmek için belirttiğim bir zamanlarda bilgisayarın açılmasını istiyorum. Sonra da teamviewer ile bağlanacağım. Geçmişte bunu task scheduler ile yapabiliyordum, ama ne olduysa o kadar denememe rağmen artık olmuyor.
Bios ayarlarından da yapamadım.

Tek aklıma gelen belki ücretsiz bir program vardır, onunla yapmak.
Bildiğiniz güvenilir bir program var mı?
Teşekkürler.

Şu nasıldır mesela?
remote rebootx: remoterebootx.com

 
1- bilgisyari neden kapatiyorsun? birak acik dursun
2- illa kapatcam diyorsan, ofisde statik ip varsa network uzerinden bilgisayari acabilirsin. bu is icin anahtar kelime "Wake-On-LAN"
3- task scheduler'in calismasi icin bilgisayarin acik olmasi lazim. uykudayken de calisiyordu sanirim. tamamen kapatmak yerine uykuya almayi denemelisin.
  • crucio  (25.04.15 14:20:57) 
Sorunu şöyle çözdüm:
Galiba scheduler'in çalışması için "shutdown" değil de "sleep" ile kapatmak gerekiyor.

Benim makina sleep ile kapatınca 1-2 sn sonra kendiliğinden açılıyordu. Ağ bağlantısı/özellikler/microsoft client/configure/power management'dan LAN ile wake up kutucuklarındaki tik'i kaldırarak düzeltiliyor bu durum.
Bunları yaptıktan sonra çalışıyor gibi. Yani önemli nokta sleep ile kapatmada.
  • puc  (25.04.15 14:22:52) 
@crucio: ben yazarken sen de yazmışsın, teşekkürler. Bütün gece boşuna çalışmasını istemiyorum. Statik IP yok maalesef.


  • puc  (25.04.15 14:24:44) 
Bios Zamanlama yap örneğin her gün 8 de açılsın de


  • karabela  (25.04.15 15:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.