[]

Güzellik /yakışıklılık algısı ve ilişkiler

-Medyada ,sosyal medyada vb ortamlarda artık öyle bir güzellik algısı oluşturdular ki kızlar adete angeline jolie ,nicole kidman ayarında ,erkekler brad bitt,kıvanç tatlıtuğ buda ilişkilerimzide güzellik algısı oluştur muyor mu ? Zira ilk insanla tanışırken özellikle baktığımız şey dış görünüm.Ben artık zor beğenen biri oldum ya siz ?Bu iyi bir şey değil ama siz ne düsünüyorsunuz ?




 
Insala ilk tanisirken baktigimiz seyin dis gorunum olmasi medyanin isinden ibaret degil. Genlerden gelen bir olay ortada. Bu kadar yuzeysel bakmayin olaya. Normal olani bu zaten, genetik bozuklugu falan olmayan siradan bir insan, dis gorunuse dikkat eder. Bilim neden dis gorunuse onem verdigimze bir takim aciklamalar getiriyor, biz ise bu konuda anlasiz tartismalar yapip anlamsiz sitemler ediyoruz.


  • stavro  (25.04.15 01:35:26 ~ 01:38:21) 
Karşı cinsle az ilişki içinde olmanın sonucu gibi geliyor bana bu. Ben böyle değilim ama sevgilim senin gibi evet. Bence de böyle bir algı oluşturuluyor.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (25.04.15 01:36:46) 
Hiç bakılmaz değil ama toptan ona bakılıyor artık. Beğeni scalası çok daraltıldı.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (25.04.15 01:37:44) 
tv de onları görsen de çevrendekiler öyle değil. e o zaman kimseyi beğenmeyecek mi insanlar?


  • cekilmis gayfe  (25.04.15 01:38:56) 
uyuyamadığım için şuraya buraya bakıyım demiştim ve "baktığımız şeyin dış görünüm olması medyanın işinden ibaret değil. bu kadar yüzeysel bakmayın" diye yorum gördüm. hehaehehahohoho. hahahahaha. bu bilgece yorumdan sonra iletişim ve sinemaya dair bütün kitaplarımı yakmaya karar verdim. hepsi ne kadar yalan ve yüzeyselmiş. hahahahahaha. ne kadar yüzeysel bakıyorsun, nasıl olur da medyanın, sosyal medyanın algımızı etkilediği gibi basit bi yorum yapabilirsin, bunu herkes yapıyo taam ma. oysa genlerimiz, genetik. önce içinde olucak. hohohohoh. ben gidiyorum.


  • snape i başından beri tanırım  (25.04.15 03:19:24) 
İsmim gecmis ondan geldim. Yorumlari okudum anlamadim. Grsrz.


  • brad pitt  (25.04.15 08:28:19) 
temiz bir kalbe, paylaşmaya ve iyiliğie odaklan.


  • canercan  (04.05.15 17:03:53) 
ilk bakılan şeyin dış görünüm olduğu doğru. öyle olmasa facebook'tan ilişkiler başlamazdı.

yine de bir özbilinç olmalı diyorum. yani kendinde bire beş katıp da uçmanın manası yok. aynaya baktığımda ne brad pitt'i görüyorum, ne kıvanç'ı. normal bir herif bakıyor işte oradan. kaldı ki angelina jolie de aramıyorum. neler yapıp neler yapamayacağımı biliyorum. öncelikle dış görünüşünü beğendiğim biriyle muhabbetimi devam ettiriyorum. o muhabbetten de tat alıyorsam, neden daha ilerisi olmasın diye düşünüyorum. minval böyle ilerliyor bende. iç güzelliğine tutulup da bunu daha ileri bir seviyeye taşıma isteğim, yok değilse bile sayılı oldu.
  • mermize  (04.05.15 17:12:39 ~ 17:14:10) 
Valla etrafta altın kalpli ne şişmanlar var ama hiçbiriyle tanışmıyoruz, sevgili olmuyoruz. Dış görünüş her zaman önemliydi, şimdi de önemli.

Ben kısa boylu, minyon tipli severim. Boyu 150-160 arası olsun, kilosu 48-55 arası olsun. Diğer fiziksel özellikleri (eğer yüzüne bakılamayacak kadar çirkin değilse) önemli değil. Yüze değil boya ve kiloya bakıyorum yani. Medya benim güzellik algımı değiştirmedi.

Ekleyeyim: Dışını beğenip yaklaşırız, içini beğenirsek kalıcı olmasını isteriz. Dışı güzel içi çirkin insanlarla -hiçbir- münasebetim olmaz.
  • yirmisantim  (04.05.15 17:38:30 ~ 17:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.