[]

Çok yazarlı bildirilerde/makalelerde sıralama önemli mi puan açısından

Benin ismim üçüncü sırada diye daha az emek verdiğim vs manası çıkmıyor değil mi?




 
evet önemli:

www.researchgate.net
  • ron dennis  (25.04.15 00:55:33) 
Ne icin olduguna bagli. Bazi atama yukseltme kriterlerinde ilk yazar olmak onemli, bazilarinda tek yazar olmak onemli, bazilarinda 3'ten sonra herkese esit, bazilarinda siralamasina gore puan veriliyor. Ilk sirada olup da "corresponding author" olmak da cok onemli de, her universitenin atama yukseltme kriterleri farkli. O yuzden puan acisindan kesin bir sey soyleyemem.

Ama genelde cok emekten az emege dogru siralanir, bazen araya az emek veren ama adi onemli olan biri de girebilir.
  • aychovsky  (25.04.15 00:56:51) 
Puan açısından önemli olduğunu hiç duymadım. Yine puan açısından ilk veya son yazar olmak fark etmez. Yalnız doçentliğe veya profesörlüğe başvurularda, örneğin fen alanında, en az bir başlıca yazar istenir. Bu da tek yazar veya bir öğrencinle birlikte yazmak demektir.

Daha az katkı verdiğin manası elbette çıkıyor. Sıralamanın gayesi bu zaten. Ama bunda sıkılacak bir şey yok, bilimsel bir çalışmanın ortağı oluyorsun. Okuyucu, isimlere baktığında senin daha az emek verdiğinden ziyade, senin de emek verdiğini düşünecek.
  • puc  (25.04.15 01:31:37 ~ 01:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.