[]

birtakım anlayamadığım ingilizce cümleler (cinsiyetçi söylem ile ilgili) *

şu an ingilizce bir makale okuyorum, anlamadığım bazı yerler var.
sürekli yeni konu açmak yerine bazılarını buraya yazsam, anlamını yazmak isteyen biri olabilir mi? cümleleri yeni başlık açmak yerine silip, yenisini ekleyeceğim, yıldız ekleyeceğim öyle olduğunda başlığa. doğrudan çeviri değil, anlamı çözmeye çalışıyorum sadece. sevgilerle...

(çevrildi)bir cümle şu: since society still operates as if male and female were simple, self-evident categories, we, as feminist, must still respond to and challenge the sexist discourses that perpetuate and reproduce such dichotomies. one way to do that is to recognize sexist dicourse as a form of hate speech and to challenge it on that basis.

(çevrildi) ikinci cümle/ler: the issue of hate speech is a particularly thorny one for linguistist and discourse analysts because identifying discourse as hate speech and taking a stand against it may be construed by some as taking a position in opposition to free speech right. no less fraught than the issue of hate speech is the problem of sexist discourse it self.

üçüncü cümle: ehrlich and r. king have investigated what happens to such eminist words and feminist meanings when they enter the seixist mainstream. they identifiy three major proceses of redefinition that feminist meanings undergo: redefinition as omission or obscuring, redefinition as expansion, and redefinition as obliteration. specific expamles of the redefinition of family, date rape and the word "no" as used by a women in the context of refusing a man's sexual advances are discussed below.

 
toplum hala kadın ve erkek basit, self evident(bunun türkçesi yok (bkz: self evident) kategorilermişçesine davrandığı için bizler, feministler olarak, bunun gibi dikotomileri (bkz: dichotomy) sürdüren cinsiyetçi söylemlere cevap vermeli ve onlarla mücadele etmeliyiz. bunu yapmanın bir yolu da cinsiyetçi söylemi nefret söylemi olarak kabul etmek ve bu bağlamda mücadele etmek.

sorunla alakalı değil ama aşırı uç feministlerin cinsiyetçi söyleme laf ederken kendilerinin cinsiyetçi söylemin kralını yapmalarını ise çok komik buluyorum.
  • diyarbakir karpuzu  (24.04.15 21:00:49) 
burada demis ki toplum hala biyolojik cinsiyete basit ve kendinden ayrilmis sekilde bakiyor. feministler olarak bu ayrimi guclendiren seksist soylemlere karsi cikmaliyiz diyor. bunun bir yolu bu seksist soylemi bir nefret soylemi olarak addedip ona gore davranmaktir diyor.


  • mushtopus  (24.04.15 21:04:48) 
ikinci cumle: nefret soylemiyle ilgili problem, nefret soylemine karsi cikilmasi bazilarinca konusma ozgurlugune aykiri bir durus olarak algilanabilir. seksist soylem problemi de nefret soyleminden daha az onemli degil. (yani ikisi de endise verici vs.)


  • mushtopus  (24.04.15 22:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.