[]

ekonomi guruları bi bakar mısınız?

linkteki tabloda türkiye'nin durumu çok kötü görünmüyor şeklinde yorumladım. yanılıyor muyum?www.google.com.tr

not: 1995-2013 aralığına getirip baktım.


 
Guru degilim, yorumumu yapiyorum.
Verdiginiz link bende zaman araligi olarak acilmadi. "play" tusuna basarak oynatmali bir gorsellikle acildi ki cok guzel bir gorsel arac. O sekilde bakinca turkiye'nin bu gostergede iyiye gittigi gozukuyor.

Ancak tek gostergeden cikarim yapmak dogru sonuc vermez. Turkiye'de su anda ekonomik durumda iyiye giden pek bir sey gormuyorum.
  • f_d  (24.04.15 20:39:00) 
kamu borçlanması olarak Türkiye oldukça iyi durumda. hele AB ülkeleriyle karşılaştırılınca bu ortaya çıkıyor. 5018 sayılı kanunla getirilen mali disiplin bunu sağlayan temel etmen. her ne kadar kamuda israfta yüksek düzeyde görülse de, bu rakamlara yansımış değil


  • modesttiago  (24.04.15 21:00:27) 
net hata noksan'ın süspan payı vardır ama o kadar çok değildir demi?

f_d, aşağıdaki play ibaresini değil de yanindaki ibre ibaresini kullanınca istediğim aralıkta görebiliyorum ben.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.04.15 21:05:26 ~ 21:07:55) 
1 adet karsilastirmali veriyle iktisadi analiz mi yapilir dayioglu?


  • dougsampson  (24.04.15 21:19:42) 
net hata noksan cari açık ile ilgili bir kavram. kamu borçlanmasıyla alakası yok.


  • modesttiago  (24.04.15 21:23:17) 
@dougsampson, yok ya, iktisadi analiz kim ben kim:P

çok borcumuz var mı, çoluk çocuğa ne kadar borç bırakıyorum anlamaya çalışıyorum :)

@modesttiago, bence her şeyin birbiriyle ilgisi var.
net hata noksanın neyi süspanse ettiğini öğrenmek isterim. biliyorsun rakamlar afaki...
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.04.15 21:51:50) 
net hata noksan da dış dünyadan türkiyeye bir şekilde para girmiş oluyor. bunun kamu borçlanmasıyla ilgisi ancak türkiye devleti kaçak bir borçlanma yapıyor ancak bunu kaydetmiyor demektir. bu imkansız. türkiye de birileri cebine yurtdışından para geliyor olsa bile bu resmi hesaplardan geçmez. zaten geçseydi onun adı sermaye transferleri altında olurdu. kesinlikle doğrudan ilgisi yok.


  • modesttiago  (24.04.15 22:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.