[]

Bayrağı öpüp alnına koyan çocuk

www.mynet.com

çok hoşuma gitti hele ki bu devirde böyle bir görüntü.
Yetiştiren anneye, babaya, öğretmene helal olsun.

 
putperestlik diyorum...


  • ruhi bir banyo  (24.04.15 12:43:59) 
bizde beyinsizlik diyoruz çok sorun etme mayk


  • mrvengeance  (24.04.15 12:46:07) 
Yerdeki ekmeği öpüp yüksek bir yere koymak kadar saçma bir hareket.


  • angelus  (24.04.15 12:47:10) 
Tipik bir 3. Dunya sekilciligi.


  • protector  (24.04.15 13:19:45) 
bu ön yargıları hep böyle büyütelim arkadaşlar..kocaman yapalım..pilates topu gibi olsunlar..belki oynar kilo falan veririz..


  • dedim dedim de kime dedim  (24.04.15 13:28:35) 
turkiyeyi ve turk insanini milliyetci sanan insanlarin elestirisine ugramis cocuk. hani o taptiginiz, super medeni buldugunuz ulkeler var ya, onlarin hepsi turkiyeden daha milliyetci. keske biz de gercek anlamda milliyetci olabilsek.


  • baldur2  (24.04.15 13:34:12) 
Yerdeki ekmeği öpüp yüksek bir yere koymak kadar saçma bir hareket.+1

cocuk sonucta ne sıkıme abartıldıki bu kadar anlamadım.
  • all girls dream  (24.04.15 13:42:36) 
Çocuğun bir kabahati yok, o yaşlarda biz de öyleydik sonuçta. İstiklal Marşı'nda arkadaşı arkadan güldürdü diye kulağı bükülen, hakaret edilen çocuklar olduk sonra, mevzunun derin olduğunu anladık.

Sonuç olarak: ben ortada sevinilecek bir durum göremiyorum.
  • sevgikusunkanadinda  (24.04.15 14:07:26) 
ulan ne çok entel dantel, fularlı, dirseği yamalı ceketli adam varmış burada. özgürlük böyle bir şey herhalde, çok avrupaisiniz amk...

ne yapmış anasını satayım, öpmüş işte bağrağı çocuk. sana ne zararı var? zararsız bir sevgi eylemi. ben ne güzel deyip geçiyorum.
  • mermize  (24.04.15 14:15:49 ~ 14:20:10) 
@mermize +1


  • six packsiz  (24.04.15 14:19:28) 
mermize +1.

ben duygulandım. milliyetçi ve ırkçı birisi olduğumu söyleyemem. avrupa'da yaşamak en büyük hayalim. türkiye'yi genel olarak sevmiyorum. ahlaki yapımız, toplumumuz vs. pek hoşuma gitmiyor. ama ne olursa olsun türküm lan, memleketim burası. bu minik biraderim de bayrağı öpmüş, benim hoşuma gider. duygulanırım. yok gereksizmiş, saçmaymış bilmem ne... yahu ne zararı var? vatanını, milletini sevmekten kime zarar gelir?

militarizmle, ırkçılıkla, aşırı milliyetçilikle vatan sevgisini karıştırıyor insanlar. bir de şimdi yeni cihangir solculuğu modası yüzünden "ülkemi seviyorum" demek faşistlik oldu.

kardeşim ben türk ırkı ileri gitsin istiyorum. türk sporcuları, türk siyasetçileri, türk çocukları daha iyi işler başarsın istiyorum. bilim adamlarımız bir şeyler keşfetsin, türk çiftçisi yardırsın istiyorum. türkiye dedikleri zaman insanlar "ooo güzel ülke" falan desin istiyorum. bunun nesi kötü lan? ben türkü isveçliden üstün görmüyorum. ya da "yaşasın türk milleti, geri kalanını skeyim" demiyorum. sorun nedir yani? doğduğum toprağın dünyanın güzel köşelerinden biri olmasını istiyorum. benim çocuğum iskandinavya hayali kurmasın, norveçli çocuk türkiye hayali kursun istiyorum. nesi kötü la bunun? milleti ezmedikten, "türk ırkı üstündür" diye gaza gelip kafatasçılık/ırkçılık yapmadıktan sonra ülkemi sevmem, bayrağımı öpmem kimi niye rahatsız ediyor?

ben 2-3 sene öncesine kadar nefret bile ediyordum türkiye'den. imkanım olsa ben yok ederdim ülkeyi. ama başta bu osmanlıcı ruh hastaları ve cihangir solcuları yüzünden faşo olup çıktım aq. bu memleketi size bırakmayacağız diyen atatürkçü teyzelere döndüm.

cidden mide bulandırıcı bu "pfff saçma" düşüncesi. korkmayın bu kadar. vatan, millet güzel şeyler. bunu gurur meselesi yapmadığınız, bunun için insan hayatını hiçe saymadığınız sürece.
  • der meister  (24.04.15 14:22:03) 
Zararsız bi eylemi de putperestliğe bagladiniz helal olsun. Kendi ülkesinin bayrağını öpmüş alt tarafı. Cok da guzel yapmis. Cnm yhaa^^ de geç yani ne kadar iğrenç insanlarsiniz.


  • elorelia  (24.04.15 14:26:05) 
ulan çocuk öpmüş işte amma büyütüldü haa.
putperest diyen mi ararsın 3. dünya ülkesine bağlayan mı.

komiksiniz la :)
  • teritori  (24.04.15 14:33:02) 
kutsal olan 'ben' ve 'öteki' arasında hep bir ontolojik farklılık yaratır. 'Ben'in 'öteki' üzerindeki haklılığını bir adım ileri taşır. Ulaşılamayacak, dokunulamayacak bir alan yaratır. En sonunda da ritüellerle kendini iyice 'ben' yapar, 'öteki'ni siler.

Sığ bir düzlemden; ırkçılık-milliyetçilik ayrıdır, avrupa da miliyetçi, zararsız bir eylem gibi söylemler geliştirmeniz bir şeyi değiştirmez. Kutsallığın arkasında yatan ontolojik zemini ve bunun sosyo-psikolojik(ben ve öteki arasında savaş) etkenlerini görmüyor olmanız söyleminize meşruluk kazandırmıyor.

Tabii bu söylemler arasında en sığı 'avrupa da miliyetçi' söylemi. İnsanlar gazetede okudukları, günlük hayatta(aile, okul) öğrendikleri üzerinden dünyayı anlamaya girişince çok komik oluyor. Evet evet, Avrupa çok milliyetçi... Sömürge sonrası ülkelerdeki miliyetçilik tanımı üzerinden Avrupa'daki 'ben' tanımını kavrayamazsın, boşuna uğraşma.

Elbette buradaki Avrupa'yı genelliyoruz. Bir toplumun tamamını kapsamak imkansız.
  • protector  (24.04.15 14:34:57 ~ 14:35:38) 
ulan çocuk yanındaki kıza şekil yapmış işte şapşik ya :)))
artis artis yürümesinden belli.

  • teritori  (24.04.15 14:38:50) 
İzlerken çok duygulandım.

Ayrıca, ikinci defa ciğeri beş para etmezler yüzünden hesabımdan olmak istemiyorum, o nedenle sessiz kalmak en iyisi...
  • teknikekip  (24.04.15 14:39:36) 
der meister +1

marjinaller basmış gene burayı.

çocuğun ne putperestliği kalmış ne beyinsizliği.

bayrak manevi anlam taşır. bir semboldür. tıpkı ekmek gibi.

ikisini de öpene saygı duyarım.

çocuk yabancı olsa yalakalık yapardınız, Türk olunca zorunuza gidiyor.
  • corneillus  (24.04.15 14:48:50 ~ 14:51:53) 
ya sanki bunu yapan kisi politikaci, din adami, siyasi parti mensubu mk. cocuk lan cocuk o. ne sekilciligi ne putperestligi ne ne ekmegi olm manyak misiniz lan?? cocuk lan cocuk en saf duygularin, ic gudulerin hakimiyetinde bir melek lan o. sanki oo kesin kamera vardir bi opeyim de sekil olsun tv ye cikayim diyip optu. yok ama yabanci yapsa denir ki helal olsun velete iste yabancilar boyle vatan sevgisi dolu evlatlar yetistiriyor dersiniz. cocuk lan o. orda burda cikip sehit verdik ama olsun hedef hede hodo diyen insanlardan cok daha fazla hissediyor belki icinde o bayragin degerini. helal olsun lan onu dogurana da yetistirene de.


  • shotgunwoman  (24.04.15 14:51:37) 
E canın az propaganda yapayım, 24 Nisan'da biraz ortalığı karıştırayım istemiş dayı, amacına da ulaştın. Orta-alt seviyede politika bilgisi olan her Türk gencinin yaptığı şeyler bunlar, çok normal. Ben de lise yıllarımda "evrimi tamamen kanıtlayamayız, soykırım yapıldı diyorlar Ermenilerin nüfusu o kadar değildi ki" filan diye geziyordum bir gram bilgim olmadan. Hep sonradan geliyor aklımız başımıza hep sonradan, bazımıza da hiç gelmiyor.

Çocuğun yaptığına duygulanıp "hll spr dvm" demediğimiz için ayaküstü vatan haini de ilan edildiğimize göre olaysız dağılabiliriz.
  • sevgikusunkanadinda  (24.04.15 17:34:02) 
Zırvalık.


  • i was made for you  (24.04.15 17:47:05) 
@sevgikusunkanadinda yav he he, propaganda yaptım. amerikan ajanı de bide tam olsun.


  • six packsiz  (24.04.15 18:18:57) 
woaaah bayrak ne güzel lan


  • kargn  (24.04.15 19:37:15) 
Bah hele bah beh yorumlara bah: replygif.net

Milletçe alkışlayalım bari ne yapalım :D
  • sevgikusunkanadinda  (24.04.15 22:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.