[]

yazin evdeki halilari kaldiriyor musunuz?

biz mersin'deyken annem tum halilari bahar temizligiyle birlikte kaldirirdi, cevremizdeki herkes kaldirirdi. isvicre'ye tasindik benim zaten alerjim oldugundan evde minimum seviyede hali vardi, annem onlari da kaldirirdi.

simdi ben istanbul'da kendi evimdeyim, bir iki haftaya tum evi bastan asagiya temizletecegim o arada halilari da kaldirayim diyorum ama burada kimse halilari kaldirmiyor? hatta 'halisiz ev mi olur?' tepkisi aldim birkac kisiden. bu durumda ben halilari kaldirmayayim mi? siz kaldiriyor musunuz? yoksa annem mersin'de hava cok sicak oluyor diye mi kaldiriyordu?


 
halıyı hiç kullanmıyoruz, kaldırmaya da gerek kalmıyor :)


  • la noix  (24.04.15 11:56:41) 
hayır kaldırmıyorum. halısız ev çıplak gibi geliyor


  • sta  (24.04.15 11:57:24) 
la noix, bende de bir tek salonda var zaten, onu kaldirmak istiyorum :)


  • fraise  (24.04.15 11:57:56) 
halılı ev o kadar gereksiz geliyorki bana. halısiz mis gibi.arada bir süpür bitti gitti.çok istenirse bir kaç yolluk atılır o kadar.


  • lprytk  (24.04.15 11:58:47 ~ 11:59:06) 
mersinde yazın nem çok olduğundan zemin sıcacık oluyor, halı fazlalık. günde 5 kez duş aldığımı ve fayda etmediğini hatırlıyorum. halıyı bırak evdeki tüm eşyalar yapışıyor üzerine.

küçük halılar var onlardan koyabilirsin bence, tamamen kaldırmaktansa.

www.google.com.tr
  • redeath  (24.04.15 12:00:45) 
mersin, adana tarafında sıcaktan kaldırılıyor diye biliyorum. bizde izmir'de halıları minimize ediyoruz. hatta bir çok oda da sıfırlıyoruz. kafana göre takıl ama halıları kaldırma sebebi sıcaklar.


  • kuzey li  (24.04.15 12:01:30) 
anneniz hava sıcak olduğu için kaldırıyordu. havası sıcak memleketlerde önemli bir rutindir halı kaldırmak. siz de şimdi istanbul'da eğer yazın halıya basmak size sıcak gelecekse kaldırın gitsin. bakmayın milletin ne dediğine. ben mesela kendi odamdaki halıyı kaldırıyorum, ama annem halısız ev çıplak kalıyor diye diğer odalara dokunmuyor bile. aynı evde farklı anlayışlar yani. halısız ev de olur, mis gibi hem de.


  • in pyjamas  (24.04.15 12:02:24 ~ 12:06:46) 
ya halısız ev mi olur allasen türkiye burası, halısız ev kuyruksuz kediye benzer diye düşünüyordum ki yurtdışına gidip evlerin halısız daha ferah olduğunu görüp evdeki bütün halıları kaldırmaya karar verdim. anne başta itiraz etti ama sonradan çok hoşuna gitti. havalar ısınınca bizde kaldırıyoruz artık.

edit: yalnız bazı evler halısız gerçekten çok çirkin oluyor, o durumda sembolik de olsa küçük bir kilim bile koymak denişik hava katıyor.
  • tolga asp  (24.04.15 12:05:43 ~ 12:06:56) 
ben kaldırıyorum valla. ama ev sıcaklığı kayboluyor sanki, alışmışız. eve getirdiğim bir hatun, "kiralık evler gibi" demişti. (hehe bi daa görüşmedim tabi)


  • titiraprap  (24.04.15 12:08:09 ~ 12:08:41) 
Halı denen şeyi hiç sevmiyorum. Holdekileri ve kendi odamdakileri kaldırdım bile. Bi tek salonda masanın altında beyaz bi halı var, o duruyor, onu da kaldırmak için fırsat kolluyorum. Ayrıca evde terliksiz gezmem. Öyle işte.


  • pandispanya  (24.04.15 12:11:33) 
Mersin'de yaşarken biz de kaldırırdık, hatta hasır denilen bir şey serilirdi :)

şimdi Antalya'da yaşamamıza rağmen (daha sıcak) kaldırmıyoruz niyeyse.
  • livaneli kadir  (24.04.15 12:12:39) 
ay bayılıyorum herkesin her konuda ahkam kesmesine. Kaldırmak istiyorsanız kaldırın, halısız ev mi olur diyenler kendi evlerinde kaldırmasınlar. Hatta tedi'de falan pek güzel halı hurçları var eğer sizde yoksa. Ben de kaldırırım yazın, evi ekstradan ısıtıyor resmen.


  • whoosie  (24.04.15 12:15:47) 
diğer eşyaların şekli şemali, rengi, badanası boyası uyumlu ise neden olmasın. biz halısız da yaşadık, mis gibi oluyor. temizliği de çok kolay. ama çok az eşyamız olduğundan yankı yapıyor diye sadece salona ufak bi halı atıverdik.


  • orient blue  (24.04.15 12:16:03) 
ister kaldırırsınız ister kaldırmazsınız. kim karışır. nasıl rahat ediyorsanız nasıl alıştıysanız oyle yapın. bi de üstelik alerji çok kötü bişey yaşamayan bilmez. halı da çok etkiliyor alerjiyi.
biz normalde hiç kaldırmıyoruz istanbulda halıyı ancak silip yıkayıp temizlediğimiz zaman bir günlük bi boşlk oluyor.
fakat antalyada mesela hiç halı kullanmayız bitek salondaki sehpanın altına kilimimiz olur. çıplak geliyo hakkaten. alışkanlık ama olmayadabilirdi.
  • gis  (24.04.15 12:50:56) 
bizim evde de pek halı yok, yazın da muhtemelen komple kaldıracağım :/
Sıcağa gelemiyorum..

  • aithra  (24.04.15 14:23:50) 
Halısız ev olmaz +1


  • basond  (24.04.15 15:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.