[]

askerlik durumları

dostlar merhaba bir sorum olacaktı.

şimdi benim üniversite sonrası tecilim 2013 aralık ayında bitti. üşengeçlik özensizlik, yüksek lisans falan yapmayınca bakaya durumuna düştüm. 2014 aralığına kadar bakaya kaldım. sonra 2015 ocakta şubeye gidip mayıs 2015 celbine tabi oldum. burada bana nisan bilmemkaça kadar askerlikle ilişiği yoktur belgesi verdiler. ben bu belgeyle yüksek lisansa kayıt oldum şubat 2015'te. fakat öğrencilik belgelerim şubeye gitmemiş şube de benim öğrenci belgesiyle başvurumu kabul etmedi okuldan kağıt gelmesi gerekiyormuş. bugun de mayıs 2015 celbi için yerler açıklandı beni de sınıflandırmışlar.

önemli sorular:

1- tecilim bitti fakat okul kaydımı tecil süremde yaptım, okul belgeleri yollayınca tecille ilgili sıkıntı doğar mı, tecil edilmeme ihtimali var mıdır?
2- benim askerlik yerim belli olmuş, şu an herhangi bir işlem yapmazsam kaçak durumuna mı düşeceğim, tecil belgeleri geriye dönük işliyor mu? kayıt şubat ayında zira

acil yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

 
İlk sorunu yanıtlayamam ancak ikinci sorun için: Eğer görev yerin ve teslim olma tarihin belliyse ve bir şekilde tecil ettirmezsen ve şubeye girişini yapmazsan kaçak durumuna düşersin.


  • mindwars  (24.04.15 10:57:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.