[]

şu şehirlerin yaşayışları hakkında bilgisi olan var mı?

balıkesir, bursa, eskişehir, izmir, manisa.

görevde yükselme sınavı yapılacak. 81 ilin kadroları açıklandı, tercih hakkı verilirse şu saydığım şehirlerden bir ikisini tercih listeme eklemeyi düşünüyorum. bunlar arasında izmir en uzak ihtimal hem tercih edeni çok olur, hem de yaşamayı pek istediğim bir yer değil iklimi nedeniyle.

-diğer iller hakkında neler biliyorsunuz?
-izmir rahatlığını bulabilir miyim en basitinden?
-favorim balıkesir mesela benim. siz ne dersiniz?

not: şu an ankara'dayım -ki burada kalma olasılığım da var.

 
balıkesir (il merkezi) diğer alternatiflere göre zayıf bir il.

eskişehir ve bursa bana daha cazip geldi.

manisa yı görmedim yorum yapmıyorum.
  • corneillus  (24.04.15 09:52:45) 
eskişehir gayet güzel, şehir içi ulaşımı rahat. yaşam pahalı değil. ben yaşarım yani.

çok bildiğimden değil ama balıkesir - bursa ikilisinden bursa'yı seçerdim galiba.
  • zgrydn  (24.04.15 09:58:22) 
izmir-eskişehir-bursa derim..


  • drako  (24.04.15 09:59:39) 
balıkesirde 3 yıl, ankarada ve bursada ise 1 yıl yaşadım. bana bir yer seç orda hayatına devam et deseler ben ya bursayı ya da balıkesiri seçerdim herhalde. hangisini ilk sıraya koyardım emin değilim. nedenlerine gelince ;

balıkesir kendi halinde bir memleket. millet öyle birbirine çok karışmaz etmez ne biliyim rahattır. ilçeleri çok güzel yerler. ilerde eşinle çoluk çocukla atlar bi hafta sonu ayvalık edremit ıvır zıvır gezersin. evler çok katlı olmadığı için bi huzur verir gibi. ancak şehir merkezinde çok çok yapılacak birşey yok gibi. gerçi olsa ne ki. kaç saat zamanın kalıyor kendine hafta içi gezip tozmak için. şehir merkezinde güzel büyük bir park vardır stres atarsın fln fln. bak özledim o günleri yine :D ama dediğim gibi çok aktif birisi isen biraz sıkabilir de onu da dikkate al. oturuyum karı kız kesiyim fln diyorsan burayı 2. plana koyabilrisin :D

bursa da çok güzel şehir. çok imkanı gezecek oturacak çok yeri / mekanı var. kış olur uludağa çıkarsın yaz olur parka bahçeye dalarsın. kızları güzeldir :D ev fiyatları yavaştan uçmaya başladı yanlız. ona dikkat etmek lazım. trafik de akşam 5 gibi artık iyice yoğun oluyor. ancak güzel şehir bursa. hem muhafazakar insanlar için hem diğerleri için yapacak bir sürü etkinlik var.

ankarayı zaten biliyorsun. beton yığını. soğuk bir şehir yani ruhu soğuk gibi.
  • sutu seven kamyoncu  (24.04.15 10:05:03) 
bursa - balıkesir - eskişehir - izmir - manisa


  • ravenudon  (24.04.15 10:53:51) 
izmir'e gideceğine manisaya git. izmir manisa zaten yarım saat izmir'de 2 katı kira vereceksin ve daha çok masrafın olacak. manisa'da trafiksiz, rahat ve ucuz yaşayıp canın istediğinde izmir'e gidebilirsin.


  • cadi iren  (24.04.15 11:00:59) 
Manisa'ya gelmeyin de hangisine giderseniz gidin, ciddiyim. Hele bursa gibi yerler varken hiç tercih edilesi değil manisa. 20 yıldır yaşayanı olarak söylüyorum.

Ayrıca kiralar gayet pahalıdır, hatta izmir'den pahalıdır. Artık 15-20 yıllık binalarında ev tutmaya kalksanız 700-750 fiyat çekiyorlar. Sanayisi de sürekli göç aldığı için ufacık il merkezinin insan yoğunluğu arttı, sıkış tepiş bir yer oldu.

Ayrıca kişi başına en çok motorlu taşıt düşen illerden biridir. Büyük bir otopark sorunu var keza.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (24.04.15 11:06:17 ~ 11:19:42) 
tüm şehirleri gördüm bi kaç gün de kaldım hepsinde. benim ilk tercihim izmir olurdu. bunu istememişsiniz.

manisa. izmir iklimiyle aynıdır hatta daha karasaldır.

eskişehir. bu da ankara iklimiyle aynıdır. soğuk olur. hem geriye öğrencileri çıkartın, bildiğin yozgat.

bursa. büyükşehir. karmaşası çok, hayat pahalı olur.

balıkesir. sanırım benim de yaşamak isteyeceğim, görece küçük, iklimi ne izmir kadar sıcak, ne eskişehir kadar soğuk, yazın da gezi alternatifi çok ideal bir seçenek bence.
  • wishes  (24.04.15 11:12:57) 
@wishes "eskişehir. bu da ankara iklimiyle aynıdır. soğuk olur. hem geriye öğrencileri çıkartın, bildiğin yozgat." buna çok güldüm.

ya eskişehiri görmemişsiniz yada yozgatı. iki şehirin tek ortak yanı iç anadolu bölgesinde olmaları.
  • corneillus  (24.04.15 11:49:29) 
izmir eskişehir bursa balıkesir manisa... sıralama bu olurdu bende.

belki bursa ile balıkesir'in yeri değişebilir.
  • livaneli kadir  (24.04.15 12:14:55) 
iklim olarak manisa ile izmir arasında pek fark yok, fark su manisa kışları anormal soguk olabiliyor. eskişehir izmir'den sonra en ideal tercih gibi ama orası da soğuk. balıkesir ve bursa kalıyor. bursa yaşamak için ideal balıkesir ise kısıtlı imkanlara sahip ama bazı tatil yörelerine yakın.


  • istege bagli sigortasiz  (24.04.15 12:34:56) 
"eskişehirden öğrencileri çıkarın yozgat" çok doğru tebrik ederim. (ironi içermez)


  • ravenudon  (24.04.15 16:20:03) 
ciddi ciddi eskişehiri yozgatla kıyaslayanlar olmuş.

yozgat lan bahsettiğimiz yer. ben gittim gördüm bi bok yok. bilmeden sallamayın ne olur.

www.zaytung.com

o zaman bende görüyor ve artırıyorum "izmir'in denizini çık, al sana kırşehir"
  • corneillus  (24.04.15 16:45:03 ~ 16:47:59) 
bursa'ya gelmeyin. çok kötü buralar bildiğiniz gibi değil.


  • kakao  (24.04.15 16:50:13) 
Eskisehirle yozgat kıyaslamalarına ben de guldum. Bır kere ınsan olarak bıle epey farklılar.

Bursa'da da yasadım, Eskisehir'de de. Eskisehir'in Bursa'dan daha guzel bir sehir oldugunu rahatlıkla soyleyebilirim. Bursa bana her zaman soguk geldi. Ogrencıler dıslanmıs vs. Eskisehir oyle degildir ama. Ic ıcedir herkes. Eskisehir iyidir.
  • yuzır  (24.04.15 16:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.