[]

sigarayi birakanlara bir soru

Caninizin en cektigi anda ne yaptiniz ya da yapiyorsunuz? Ne ile mesgale oluyorsunuz?
Birakan nasil birakiyor, nasil motive ediyor kendini?



 
Bu tarz soruların cevabını arayan sigarayı bırakmaktan ziyade ben şunlardan ötürü bırakamıyorum diye kendi kendine bahane arayışında olduğu için hiç boşuna uğraşma bence.

Anlatmak istediğimi ben anlamadım ama eminim sen anlamışsındır.
  • m murphy  (24.04.15 07:01:31) 
canımın en çektiği an diye bir şey olmadı, 12 senedir içerim ama bıraktığımda 2 ay bırakabiliyorum. Yani anlayacağın tiryaki değilim.

Bilirsin en çok yemekten sonra can çeker. O zamanlarda da elime bir çay alıp "sporcu adamsın, sigara yakışıyor mu hiç" falan diye telkin ediyorum kendimi.

En son doktora gittiğimde de doktorun hem sırtında hırıltı var demesi, hem de astım başlangıcı teşhisini koyması etkiyi daha da arttırdı.
  • safepassage  (24.04.15 08:35:28) 
bırakacam dedim bıraktım 2.5 senedir içmiyorum. bişeyle meşgale olmadım zorlandım ama içmedim. bi yerden sonra alışıyorsunuz.


  • masa penisi  (24.04.15 08:40:51) 
Sakız. Evet, bir süre onunla idare ettim. Şimdi o da kalmadı.

Nadiren fena çektiği oluyor, zaten o 1 dk'lık bir süre. Yani ömür boyu 'CANIM O SİGARAYI SONSUZA KADAR HEMEN İÇMEK İSTİYOR!' demiyorsun, o yüzden o 1 dk'nın geçeceğini hatırlatıyorum kendime.
  • dessy  (24.04.15 08:45:02 ~ 08:45:19) 
Düşüncelerimizi sigaradan uzaklaştırıp başka işlere yönlendiriyoruz, herhangi bir şey yapmaya gerek kalmıyor.


  • mirty  (24.04.15 08:56:08) 
ben yerine karanfil ve bir şişe su koymuştum, canım çok sigara çektiğinde kendimi rahatlatmak biraz da zorlamak için bir karanfil çiğneyip sonra ufak bir şişe suyu tek hamlede dikiyordum. 2 ay böyle idare etmiştim 10-11ay bıraktım.


  • tmm  (24.04.15 09:54:41) 
2.5 yıl oldu, nikotin sakızı ile bıraktım, canım her sigara istediğinde sakız çiğnedim, ilk günler günde 15-20 çiğniyordum git gide azaldı, 3 aya yaklaştığında haftada bir felan çiğniyordum, sonra o da gitti, bir daha canım hiç istemedi. bırakacağımı da düşünmüyordum ama basit oldu cidden. şimdiler de ara sıra rüyamda içiyorum, suçluluk duyuyorum sonra da :)


  • ravenudon  (24.04.15 10:56:51) 
Sakiz ve naneli seker ilk etapta yardimci oluyor. cidden birakmaya niyetliyseniz champix arastirin.


  • japon askeri  (24.04.15 12:15:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.