[]

ingilizce seviye belirleme

arkadaşlar ingilizce seviyemin ne seviyede olduğunu (öeeeh) en iyi hangi sınav ile anlayabilirim? böyle bir site ya da sınav var mı online şkilde çözebileceğim ve sonucunda ''arkadaş sen advanced'sin ya da beginner'sin'' şeklinde bir cevap alabileceğim?




 
Seviyeni kendi kendine tespit edecek seviyede bile değilsen senin seviyen beginner arkadaşım.

(Bkz: Dunning-Kruger Effect)
  • urban dandy  (01.09.09 20:38:39) 
ben kendimi bilmez değilim; fakat bu işi profesyonel yapan kurumların dediğini de önemsemez değilim.


  • o da olabilir  (01.09.09 20:49:14) 
@urban dandy

sana noluyor kardeşim bunu deme hakkını nasıl kendinde buluyosun ya adamın sorusuna cevap ver ya da hiç bulaşma git başka kişilere ayar vermeye çalış eğer yapabiiliyorsan.

hmm ayrıca böle bi test varsa bende seviyemi merak ediyorum(lann yoksa ben de mi beginner ım :))
  • paintov  (01.09.09 20:54:32) 
Online olarak:
www.learn4good.com
www.britishcouncil.org
www.wsi.com.tr
ben bu sondaki walstreet'in ankara ofisine gidip tespit sınavına girmiştim, oldukça aşamalı seviyeni doğru çıkartan bir test.. eğer online bu linkteki o sınavsa çok iyi..
Bir de online olarak değil de istediğin kursa gidip seviye tespit sınavına girebilirsin, çoğu ücretsiz, bazıları ise paralı.. Ankarada isen Tömer, İngiliz Kültür ya da Kent English'i öneririm.. Başarılar :)
  • gaea  (01.09.09 21:21:04) 
Evde kendi kendine geçmiş yılların KPDS sorularını çözmeni tavsiye ederim. Şimdi arkadaşlar diyecekler ki, kpds saçma sapan sınav. Kabul etmekle beraber, hem toefl ibt hem de kpds'ye girmiş birisiyim. Toefl puanımı 100e oranlarsam hemen hemen kpds ile denk çıkmıştı. Ben de şaşırmıştım.

Netice itibari ile geçmiş yıllardan 1-2 tane kpds'yi zaman da tutaraktan sınav ortamındaymış gibi çöz. Yaklaşık fikir verecektir. Sınav soruları ösym'nin sitesinde olması lazım cevaplarıyla birlikte, yoksa da forumlar vs bulursun.
  • Lethe  (01.09.09 21:23:58 ~ 21:26:09) 
ielts, toefl gibi uluslararasi ingilizce seviye sinavlarini deneyebilirsin ama ileri seviye bunlar.


  • ermanen  (01.09.09 21:36:27) 
özel kurslara gidin . seviyemi tespit ettirmek istiyorum ve sizin kursunuza yazılmayı düşünyüorum diyin szeviyeniz belli olsun. sonra fiyatları alın ve düşüneceğim diyin. seviyeniz belli olsun.


  • ykyt  (01.09.09 22:30:05) 
ielts, toefl gibi sinavlar akademik turdendir ve sadece ingilizce bilginizi sinamaz haberiniz olsun.


  • deahy  (01.09.09 22:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.