[]

Hastalık hastalığı

Arkadaşlar son zamanlarda bende saçmasapan bi kanser korkusu oluştu. Kendimin ya da eşimin en küçük probleminde hep kötü senaryolar kuruyorum. Canım sıkılıyor. Bikaç gün hiçbişeyden zevk almıyorum. Eşimi de sıkıyorum doğal olarak.
Dün doktora gittim. Psikiyatr dinledi falan ama hani hastalık boyutunda değil seninki dedi. İlaç vermeyeyim dedi. Psikoloğa yönlendirdi. Gittiğim psikolog maalesef pek işini biliyor gibi değildi. Küçük bi şehirdeyim başka alternatif de yok. Panik atak başlangıcı dedi psikolog. Anksiyeteden falan bahsetti. Biraz konuştu tekrar gel falan demedi. Gitmem de zaten ona.

Şimdi ben bu durumu kendim nasıl atlatabilirim. Bunun bi yöntemi, bitkisel bi çözümü falan var mıdır?

Lütfen dalga geçmeyin.
Yardımcı olursanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler.

 
Bir dönem bende de vardı. Migrenim olduğunu bile bile her ağrıda "acaba beynimde tümör mü var" diye telaşlanıyordum. Kendiliğinden geçti sonra. Sizin de geçer sanıyorum.
Sakinleştirici etkisi olan bitki önerisi isterseniz: papatya, melisa, lavanta, sarı kantaron gibi bitkilerin sakinleştirici etkileri var. Yalnız özellikle melisa & papatya uyku da yapabilir haberiniz olsun.

  • kaffle  (23.04.15 20:54:37 ~ 20:54:53) 
ya gardaş adam anksiyete demiş haklı da bence. paranoya denmez genel bir halden çok spesifik bir konu tetiklediği için. kahveden ve diğer uyarıcı, stres veren şeylerden uzak dur. siyah çay değil de papatya iç. uykunu iyi alıp, gevşeyebildiğinden emin ol. rahatla yani. olmadı panik/anksiyete tedavisine başlayabilirsin.

ha olmaya da bilir tabii bu ama anlattıklarından en akla gelen sonuç bu çıkıyor. istiyorsan günlük de tutabilirsin, başından geçneleri takip etmek amacıyla. meramını daha iyi anlatırsın bir dahakine
  • benim bir ismim var  (23.04.15 20:55:01) 
Adamın koyduğu teşhis zaten doğru. Sadece etkileyiciliği yoktu.


  • shotcrete  (23.04.15 20:57:02) 
Etkileyiciliği derken? Tedaviye başla işte?

Onun dışındaki çözümler dediğim gibi
  • benim bir ismim var  (23.04.15 21:04:45) 
Şöyle ki konuştuğundan pek bişey anlamadım adamın. Psikoterapi ile çözülebilecek bi sorun ama ikna kabiliyeti yüksek birinin yapması lazım.
Tedavi dediğiniz ne peki? Papatya, spor vs mi?

  • shotcrete  (23.04.15 21:07:30) 
İlaç tedavisi demiştim. Anti depresanla başlarlar büyük ihtimalle.

Fakat spor da yardımcı olur. Psikoterapi falan uzun iş, sevmiyorum ben açıkçası. Oturup karşılıklı konuşacaksın da bıdı bıdı. Kendi kendine şöyle özet geç. Vücudun kendini kötü bir durumda zannettiği için adrenalin salgılıyor. Adrenalin salgılayınca da vücut kendini korumaya yöneldiği için etrafındaki şeyleri düşman belliyor. O yüzden paranoyak düşünceler geliyor. Gerçekten tehlikede olmadığını bil, idare et kendini. Psikoterapisi bu
  • benim bir ismim var  (23.04.15 21:13:00) 
İlaç kullanma taraftarı değilim pek. O yüzden çözüm arıyorum


  • shotcrete  (23.04.15 21:21:11) 
Hareket etmeye bak. Az hareket eden biriysen özellikle. Fazla enerjini at bir şekilde.

Papatya, yeşil çay, valerya bir seçenek. Egzersiz. En önemlisi egzersiz. Kalp ritmini yükseletecek koşudur moşudur bir şeyler 20, 25 dakika yapsan yeterli olur diye düşünüyorum.

Nefes egzersizleri de iyi. 4 saniye burundan al, 7 tut, 8 ağızdan ver.

Ve aç kalma!!!!!!!!!!!! Concerta kullanırken başıma geliyordu. Sık yemek ye, iyi beslen! Kan şekerin düşmesin. Kahvaltı kaçırma, protein al.

Genel olarka gevşemeye çalış. Evdeysen sıcak bi banyo yap nefes sorunun yoksa.
  • benim bir ismim var  (23.04.15 21:27:28) 
kanser daha çok ileri yaşta beklenen bir hastalık. olacağı varsa da olur siz düşünerek olmasını engelleyemezsiniz.
yalnız bazı kanser türleri var ki kansere dönüşüm yıllar içinde gerçekleşiyor. bunlardan biri rahim ağzı kanseri. bununla ilgili yıllık smear taraması yaptırabilirsiniz.
40 yaşın üzerindeyseniz yıllık mamografi taramanızı yaptırabilirsiniz.
bu saydığım kanser türleri erken yakalandığında tam tedavisi mümkün olan hastalıklar. bazı kanser türleri de var ki erken tehşis edilse de yapacak fazla bir şey olmuyor.

vücudunuzdaki her değişikliği kanser şüphesi olarak algılarsanız bu işin içinden çıkamazsınız.
  • irsh92  (24.04.15 01:43:33) 
Yakın zamanda bir yakınınızı kaybettiyseniz normaldir bu süreç ben 11 yaşımdaki kuzenimi kaybettim kanserden. Sonra ben ve diğer kuzenimde de başladı. Gerçi bende OKB de var. Ama diğer kuzen kolay sıyrıldı sıkıntıdan. Demem o ki OKB yoksa atlatırsınız yakında.


  • birazbira  (24.04.15 14:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.