[]

fligt simulator steam x | oynayanlar?

arkadaşlar selam,

bende joystick olarak extreme 3d pro var. gayet rahatmış, kullanım da iyi...

tüm training lessonları henüz bitiremedim ama gayret ediyorum, bitiyor...

duyuruda bu oyunu oynayanlar: nasıl oynuyorsunuz? neler yapıyorsunuz? hobiniz, uçağınız, hava alanınız, şöyle oyna diyeniniz, bir de şunu falan dene diyeniniz vs?


edit: sabiha gokcenden ataturk havalimanina ilk airbus u indirdim arkadaslar... :)

 
Bende ekipman olarak birşey yok. Uçağım Boeing 737 800. Hava alanı olarak ILS olan herhangi biri.

Geçen aydı sanırım steam edition'ı aldım, multiplayer oynamak için. Ama ATC konuşmaları çok kötü. Ses gitmiyor, gelmiyor, kesik geliyor falan. Bir de çok az server var.
  • mylord  (23.04.15 16:35:14) 
havaalanını uzaktan gösteren olay yok mu? tüm şehri geziyorum havaalanını bulmak için :) flight planner gibi biryerden de ancak oyunu durdurup bakabiliyorum.


  • gneral  (23.04.15 16:38:48) 
Ben IRF ile uçuyorum. Yani kalktığım ve ineceğim hava alanı belli. IRF'da atc bana ne yöne gitmem gerektiğini söylüyor.

Ama çoğu uçakta ekran var. (radar mıdır, adı nedir bilmiyorum.) Garmin markalı. Oradan bakabilirsin. "A" tuşunu kullanarak ekranı değiştirebilirsin.
  • mylord  (23.04.15 16:44:55) 
Telluride'den Aspen-Pitkin co/sardy field havaalanına (KASE) bir 737/800 götürmek kadar hiçbir şey heyecan vermedi. Airport elevation'u yüksek bir yer Telluride. Hatta görevlerde de var Telluride landing diye. Ama Boeing'in yükünü iyi hesaplamak lazım kalkış için. KASE'ye iniş de çok zorlu. Akşam falan oluyor. Sabah edip uçağı başka yerlere uçuruyordum.

PMDG 737-800/900 NGX'i mutlaka yükle.
EzDoc kamera eklentisiyle uçmuyorsan sarsıntıları falan hissedemezsin.
şimdilik bu kadar.
  • empty man  (23.04.15 18:37:15) 
extreme 3d pro iyi joystick gerçekten, tüm ihtiyacınızı ekonomik şekilde karşılıyor.

FSX'in dersleri gayet iyi, onları tamamlayın. Yeni başladıysanız küçük bir tavsiyem var, pilotaj eğitimi mantığı nasılsa o şekilde ilerleyin. Yani tek motorlu uçaklarla VFR uçuşlar yapıp önce görerek uçmayı, meydan turunu, meydandan ayrılma ve yaklaşma usullerini, sonra seyrüseferi öğrenin. Sonra tek/çift motorlu uçaklarla IFR uçmaya başlatın, ondan sonra jet/airlinerlara geçin.

chart okumak önemli.

Size tavsiyem, IVAO'ya üye olun, orada eğitimle ilgili dökümanları bulup adım adım ilerleyebilirsiniz. Sonra yazılı ve ardından uçuş saatini tamamlayıp PPL sınavına girebilirsiniz. Online uçuş zevklidir.

Ben çoğu zaman sanal havayollarında PMDG Boeing 738'le Türkiye ve Avrupa meydanları arasında uçuyorum, IVAO'nun ve TR Division'ın IFR/VFR turlarına katılıyorum. Keyif için C172 ya da iyi firmaların eklenti uçaklarıyla VFR turlar uçuyorum kafama esen meydanlar arasında. En sonra LTAK İskenderun-LTDA Hatay arası default C172 ile uçtum. Çanakkale-Bozcaada, Çanakkale-Edremit keyiflidir mesela VFR için, ya da Milas-Bodrum arası.

Bu arada meydanların da eklentileri var. Sabiha Gökçen'i Türk bir arkadaşımız yapıyor, Trabzon'u yapmıştı en son ki IFR yaklaşması çok keyiflidir. Atatürk için meşhur Taxi2Gate İstanbul Atatürk var. Var da var yani.

Acele etmeden adım adım gidin, bol bol okuyum, çok keyiflidir. Soracağınız bir şey olursa mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.

edit: havaalanını uçuş esnasında world menüsünden map'e tıklayarak görebilirsiniz. Alt+W sonra M kısa yolu. Ya da en güzeli joysticke atamak. Bu arada iniş takımları, flaplar, oto pilot, VFR için trim ayarları, fren, landing lights gibi sık kullandığınız ne varsa joystickteki tuşlara atayın.
  • crescendo  (23.04.15 19:23:15 ~ 19:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.