[]

Nöbette Zamanı Hızlı Geçirmek

Yaklaşık 80 gündür askerim, 90 gün daha askerlik yapmam gerekiyor. Nöbet tutmaktan bunaldığım için izin kullandım. Günde 6 saat nöbet tutuyoruz ve bir teşbih yapmak gerekirse; askerlik hapishane, nöbet hücre gibi geliyor bana. Hiçbir güvenlik problemi olmayan bir bölgede ikişer saatlik periyotla nöbet tutuluyor ve gece 03.30-05.30 nöbetinde dahi 3 devriye gelebiliyor sizi denetlemeye. Dolayısıyla kompozit başlik kafamızda üzerimizde hücum yeleği ve genellikle silahımız da çaprazda duruyor. Kimi devriyeler için çelik yelek de giyiyoruz. Bu nöbetlerde zaman o kadar yavaşlar ki kendinizle konuşacak konu bulamamaya başlarsınız bir noktadan sonra. Arkadaşımın birine bu konuyu açtım, lustral kullanmamı söyledi. Lustral bu durumu kolaylaştırmak için etkili olur mu? Olmazsa ne gibi bir anti-depresan, ilaç kullanabilirim?

Askerlik ayakta şuursuzca bekleyebilme sanatıdır. Eğer bu problemi çözüp kafamı rahatlatabilirsem askerliği çok daha rahat geçirebilirim.


 
rdm'ye çık. gata psikaytra sevk etsinler. doktor nöbet tutamaz raporu verebilir. vermezse de dediğin ilacı yazsın. en azından doktor kontrolünde kullan.


  • cn123  (23.04.15 14:35:39) 
@cn123 rdm hayatim boyunca karsima cikabilecek bi etiket. o basitlige girisemem. bi de rdm'ye gidenlere adam gozuyle bakmiyor komutanlar, tum angarya isi bunlarin uzerine yikmaya calisiyorlar.


  • the feel good  (23.04.15 14:42:40) 
nöbet tutamaz raporu falan hikaye. öyle her revire gideni nöbetten düşseler adam kalmazdı.

tutacaksın güzel kardeşim. seve seve tutacaksın. alışır insan nöbete de.
nöbet yerinde yalnız mısın? iki kişi mi? iki kişi ise muhabbet edeceksiniz. ben askerdeyken bölükte sadece 4 kısa dönemdik. uzun dönemlerden yaşça büyük olduğumuzdan "abi" derlerdi. her nöbette birinin derdini, hayat hikayesini dinledim. zaten çavuş olduktan sonr nöbet tutmadım. bırak adam anlatsın. müdahale etmeden dinle sadece.

eğer tek başınaysan hayal kuracaksın. askerden sonra yapacaklarını düşün. askerden önce yaptıklarını düşün. bir erkek hayatında en fazla askerde hayal kuruyordur herhalde. plan yap geleceğe dair.

bizim askerlik yaptığımız yer havaalanına yakındı. uçakları sayardık nöbette mesela. dağın başında bir yerdeysen kuşları vs. say. manzarayı izle.

kısa dönemde genelde izin kullanmazlar ama sen kullanmışsın. neyse tez zamanda bitirirsin inşallah.
  • corneillus  (23.04.15 14:45:45) 
sisteme sövebilirsin.


  • soul sacrifice  (23.04.15 14:46:17) 
kardeşler ben kafa yapıcı bi ilaç, madde arıyorum. zaman geçmiyor diyorum. sen kuşları say diyorsun. kuşları, arabaları sayarak geçirebilseydim zamanı bu baslikta olmazdik zaten


  • the feel good  (23.04.15 14:51:08) 
@rain senin o nobet diye tuttugun sey benim universitedeki rutin bi gunumdu. :d


  • the feel good  (23.04.15 14:58:04) 
Şu vatana verebileceğimiz askerlikten başka bir şey yok .onuda zorlanarak yapıyoruz maalesef.bu yetmiyor ,bunu burada kamuya açık hale getirip tavsiye istiyoruz.
6 ay yerimizde nöbet bile tutmak zor ise ,6 ay boyunca intikal,operasyon v.b. için birliğinden uzak dağdan gelemeyen ,taa 2-3 ay öncesinin gazetesini okuyan askerleri düşünüp ,onlarla empati kurabiliriz.

  • 1adam  (23.04.15 15:16:19) 
@1adam ben neden vatana bir şey vermek zorundayım? tam tersi olması gerekmez mi?


  • yatagants  (23.04.15 15:20:25) 
askerde hiç nöbet tutmadım, kolay gelsin, umarım çabuk bitirirsiniz


  • bisi sorcam  (23.04.15 15:24:39) 
rdm'ye cik gayata sevk etsinler asdjdskl bunu da gordu gozler... bizim bolugun yarisi gataya gitmeliydi o zaman :S akli basinda adama benziyorsun bence ilaclik bisey yok ben yazici oldugumdan pek nobet tutmadim ama dedigin gibi nobetten cok bekledigin anlar oluyor asker. cumartesi nobeti devir alacak komutani 2 saat bekledigimizi hatirliyorum icinden sarki soyle sacma sapan hayaller kur. bu tur onerilere kiziyorsun ama emin ol ac karina sunu ic boyle kafa yapar diyenlerden daha saglikli cozumler bunlar.. ben kafa denk adamlari beraber yaziyordum nobete gelip tesekkur ediyorlardi anlastigin bi adam varsa beni bununla yaz diyebilirsin. vaktin gecmedigi anlarda icimden zamani durduracak degiller ya derdim motivasyon olsun diye cok etkisi oluyordu askerlik yapmayanlar anlamaz bunu :( ayriyeten ben mi tutayim aq.


  • Golgi  (23.04.15 15:48:11) 
ben de askerde çok nöbet tuttum. Usta birliğinde şafak doğan güneş hariç her gece tuttum. Kimi geceler çift nöbet tuttum. Askerliğimin son 10-15 günü 2 gündüz 1 gece nöbeti fix idi. 5 saat sabit kulübede nöbet tuttuğum oldu, bir de üzerine 1 saat devriye attım. Tuttuğum gece nöbetleri devriye, gündüz nöbetleri kulübe idi.
Kısaca nöbet konusunda baya deneyimliyim.

Öncelikle rdm ye falan gitme. Kafadan sakat raporu alıp nöbetten düşmeye çalışan çok adam var. İlaç konusunda hiç bilgim yok. Verebileceğim tavsiyeler Kulübede sabit durma, kulübe çevresinde volta at. Tesbih al kendine, olmadı ufak bir radyo al. Devriye atanlarla iki laklak et. Bizim nöbet kulübeleri yola bakardı. Geçen arabaları izleyerek bitirirdim nöbeti. Askerliğin sonlarına doğru 2 saat nöbet acayip kolay gelmeye başlamıştı. Acayip alışmıştım nöbet tutmaya. Hiç koymuyordu nöbet bana. Alışmaya çalışın. Zamanla alışacaksınız
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (23.04.15 15:53:41) 
Devlet yaşayacak ki , insanlar da yaşasın . Bu işi sen ,ben yapmazsa kim yapacak ? Bir ülkenin vatandaşıysak bazı sorumluluklar ve yükümlülükler de muhakkak olacak . Bunu sadece türkiye deki durum ve siyasetle ilişkilendirmemen lazım. Genel konuşuyorum .insan ömrü varsayalım 70 yıl ise bunun 1 yılını askerlige verdiysek (kısa dönemde daha az) bunu çok görmemek lazım.
Özgürlüğün elinden alınmış değil sonuçta . Vatan zaten sana ihtiyaçlarını veriyor olduğun yerde. "İhtiyaçların devlet tarafından karşılanıyor" asker olduğun sürece . Ayrıca ne bekliyorsunki ? Askerliğin kendi düzeni bu .
(Şu an askerlikle uzak yakın bir bağlantım yok .zamaninda yaptık hepsi bu)
  • 1adam  (23.04.15 15:55:05) 
-radyo trt fm de geceleri güzel şarkılar oluyor
-leblebi,çerez falan bisküvi falan varsa bir de termos bardak falan çay iç
-hayal kurmak +1 tatil hayali falan güzel oluyor
-kedi,köpek falan varsa onlarla oyna biraz :)
zzatn yakında yeni kısa dönemler falan gelir siz de bu kadar nöbet tutmazsınız herhalde
  • high hopes of the sozluk  (23.04.15 15:56:39) 
ilk önce kullanacağın herhangi bir maddeyi (alkol, ilaç, bali, tiner vs.) yakalarlarsa tutanak yersin bu sefer diskoya ya da cezaevine düşersin, o zaman askerliğin hiç bitmez. Eğer nöbet tuttuğun sırada kontrole komutan geliyorsa (ve defteri imzalıyorsa falan) bir maddenin etkisi altında olduğunu anlaması gayet basit oluyor.

İlaç falan alacaksan da doktordan alman lazım, askeriyede kimse kimseye lustral vermez. Şu askerdeki klasik ilaçlardan (adlarını unutmuşum) verirler anca.

Lustral hayvan gibi uyku yapıyor diye gözlemledim, alakasız bi yerde uyuya kalırsan başına iş açarsın bu arada.

Onun dışında denetleme sıklığına göre, nöbet kulesinde oturabilir, çömebilir, bulmaca çözebilir, radyo dinleyebilir, aramalar sıkı değilse telefonla oynayabilirsiniz. Bizde genelde nöbet kulelerine bulmaca vs zulalıyolardı, gerçi komutanlardan biri kontrol edince yakaladı ve istikameti verdi, neyse.

Yani yapabileceğin tek şey nöbetteki kuralları esnetmek. Bu arada 6 saat nöbet tutmak gerçekten fazlaymış. Bizim bölük 40 kişiydi, 4-6 kısa dönemdik, acemeliğin bittiği gün nöbeti dayadılar ve 8 sayana kadar nöbet tuttum (gece 2 saat). Onun dışında gündüz nöbet mangası da günde 4 saat nöbet tutuyordu. 2 saat- ara - 2 saat şeklinde.

Kolay gelsin
  • bonjurkes  (23.04.15 16:26:41) 
teşbih yapma, tesbih yap. nöbette sallarsın.


  • sinek kral  (23.04.15 16:53:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.