[]

yurt dışı soruları

daha önce hiç yurt dışına çıkmadım, sorularım var.

- pasaport denen şey kaç günde çıkar, ne kadara mal olur?
- vize denen şey kaç günde çıkar, ne kadara mal olur?
- interrail yapacaksam gideceğim ülkelerden ayrı ayrı mı vize almam gerekiyor, schengen vizesi diye bir şey vardı sanki? nedir o?

 
vize iki haftada da cikabilir bir ayda da. basvurdugun ulkenin sayfasinda yaziyor olabilir. randevu aliyorsun zaten, randevu tarihi bir ay sonraya verebilir. ona da dikkat etmelisin. ne kadar erken o kadar iyi.
schengen vizesi, tum schengen ulkelerinde gecerlidir ancak ilk giris yapacagin ulkeden almanda fayda var. ama vakit darsa, en hizli vize veren ulkeden de alinip risk alabilirsin. sansina :)

  • bir varmis bir yokmus  (23.04.15 13:18:49 ~ 13:19:27) 
1. pasaport 3-5 gunde cikiyor. defter bedeli:82.5 tl + suresine gore 105 veya 505 tl. 10 yillik almak her halukarda daha mantikli. epasaport.egm.gov.tr

2. vize: hangi ulkeye basvurdugunuza gore degisir. evraklar da degisir dogal olarak. hatta bazi ulkeler (www.bosgezeninboskalfasi.com) hic vize istemiyorken bazi ulkeler anasinin nikahini bile isteyebilir.

3. scgenhen vizesi: avrupa birliginin schengen bolgesine dahil ulkelerin ortak vize sistemi diyebiliriz. bu sistem icindeki sadece bir ulkeye basvurup schengen vizesi alarak diger schengen ulklerine de ayni vizeyle giriyorsunuz. zaten bu ulkeler arasinda sinir ya da pasaort kontrolu diye bisey de yok. ama schengen bolgesinden cikarken ya da schengen'e taraf olmayan bir ulkeye girecekseniz o ulkenin de vizesini almis olmaniz lazim. dolayisiyla interrail yapacaginiz guzergahta schengen olmayan ulke varsa onlarin da vizesini almalisiniz.

3.a schengenin farkli turleri var. kimisi schengen bolgesine belirlenen sure icinde sadece bir kere girme hakki verir, bolgeden cikinca bir kere daha giremezsiniz. kimisi bi kac kere girme-cikma hakki verir. coklu giris yani. ki interrail yapacaksaniz ikincisi lazim size. ayrica bir de sure bakimindan degisik tipleri vardir. bazen sadece belli sureler icin verilir, bu sureler icinde girer kalir ve cikarsiniz. mesela 01 mayis-10 mayis icin 10 gunluk vize. bazen de daha genis bir sure verilir ancak o sure icinde en fazla 90 gun schengen bolgesinde kalabilirsiniz toplamda. mesela 01 ocak-31 aralik.2015 olarak coklu giris vizesi verilir, siz bu bir yil boyunca istediginiz zaman gider gelirsiniz ama iceride kaldiginiz sure toplamda 90 gunu asamaz. bu vize tiplerinden hangisini alacaginiz size ne icin basvurdugunuza ve sundugunuz evraaklarin saglamligina gore degisir. daha once ne kadar cok vize aldiysaniz, size yeni verilecek vize de o kadar esnek olur.

3.b interrail, sadece schengen bolgesini kapsamadigi icin, guzergahinizi belileyip bir schengen ve ayrica diger ulkelerin vizesine basvurmaniz gerekir.
  • halanne  (23.04.15 13:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.