[]

cardio ve kas kütlesi ikilemi

7-8 aydır kas kütlesini artırmaya odaklandığım için hiç cardio yapmadım. artık yağ kütlemi düşürmem gerek.

bu süreçte de zar zor edindiğim kas kütlemi kaybetmeden nasıl yağ yakabilirim?

hiit mantıklı geldi. fakat ağırlık çalışmasından sonra mı yapılmalı mı bu? zaten yorgunken bir de cardio yapmak fazla katabolik olmaz mı? yoksa sabah aç karnına kardio, akşam ağırlık antremanı mı yapayım?

 
Kas kütlesi artırmanın veya yağ yakmanın yaptığın antrenmanla bir ilgisi yok, tamamen aldığın kaloriyle alakalı bir durum. Kalori miktarını düşürürsen hiç kardiyo yapmadan da salt ağırlık antrenmanı yaparak mükemmel yağ yakabilirsin. Fakat kardiyovasküler sistemin gelişimi ve daha sağlam antrenmanlar için kardiyo şart.

Antrenmanın katabolik olması vücudunu ne kadar strese soktuğunla ilgili bir durum. 1 saat yoğun ağırlık çalışması yapıp üstüne de 40 dakika kardiyo yaparsan kortizol salınımı yaşar kas kaybedebilirsin. Buna dikkat etmek gerekir.

Ben sabah boş mide ile kardiyo, akşam da ağırlık çalışması yapıyorum. En iyi verimi bu şekilde aldım, sana da öneririm.
  • angelus  (23.04.15 12:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.