[]

acil yardım! çiçeklerime dadanan kumrular :(

kumrular tohumdan yetiştirdiğim yer açelyası ve petunya fidelerimin yarısını YEDİLER. baya baya çiçeklerimi YİYORLAR. 2 buçuk aydır emek verdiğim çiçeklerim gitti :( kalanları da kaybetmemek için ne yapmalıyım? çok üzüldüm yahu sabah sabah :(




 
kumrunun FITRATINDA tohum yemek var. AÇ mı kalsınlar ?
korkuluk dikebilirsin , cd asmakta bir çözüm olabilir , peki hiç petunyalarını ve yer açelyalarını evin içine cam önüne yerleştirmeyi DÜŞÜNDÜN MÜ ??

  • sanrey  (23.04.15 08:44:08) 
Bunların sülalesi şerefsiz malesef. Sakyıya tohum ekerken gördüler mi orayı mimliyorlar. Bir daha balkona saksı koymak mümkün olmuyor.


  • zombi  (23.04.15 08:59:35) 
evet çok üzücü oluyor. benim salatalık fidemle kabak fidemi de köpeğimiz halletti sağolsun. daha neler neler gitti şebeğin kemik gömme hevesi uğruna :)
kuşlar benim de derdim ama çok fazla takmıyorum, ne yesin hayvancıklar yeşillik yok yem yok... yem koyuyorum da her zaman olamıyabiliyor. o arada yeşiller gidiyor işte. sarmaşıkların filizlerine bayılıyorlar 3-4 sarmaşık heba oldu, ağız tadıyla bi sarmaşık sardıramadım.

kalanları kaybetmemek için fidelerin üzerine tel kafes düşünebilirsin, hareketli olacak şekilde buyukçe bir kartal resmi gibi siyah beyaz kuş figürü, cd, teyp bandı vb asabilirsin.
artı olarak fidelerden uzak bir noktaya ya da gelme noktalarının başlangıcına yem, bir iki saksı buğday çimi vb bulundurmak hem onları doyurur hem bitkileri korumaya yardımcı olur. karınları doyunca bitkilere dadanmıyorlar.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (23.04.15 09:19:06) 
Eskiden insanlar ölü kuş asardı ahsjdhd bi tane yaşlı adam bizim evin yanındaki bahçesine asmış; işe yarıyor mu bilmiyorum.

Bunların maalesef kalıcı bir çözümü yok.
  • yollarbenibekler  (23.04.15 09:45:45) 
sanırım 1-2 rüzgar gülü alacağım, bir de balkonun az ilerisindeki camın önüne bulgur, vs. koyacağım. çiçeklerim için çok üzüldüm, kuşlara da çok kızamamıştım zaten. karınlarını doyurmak alternatif olur gibi gelmemişti, pisliğine yapıyor gibiler:) ama denemek lazım. teşekkürler cevaplar için.


  • gmzo  (23.04.15 10:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.