[]

Okulun Erasmus ofisi telefonumu paylaşmış

Az önce biri mesaj attı. Numaramı Erasmus ofisinden almış. Benim gittiğim şehre gidecekmiş onunla ilgili soru soruyor. Bu saatte tanımadığın kişiye böyle mesaj mı atılır?

Neyse asıl sorum şu: Erasmus ofisinin yaptığı illegal değil mi? Çok nefret ediyorum böyle bilgilerin izinsiz paylaşılmasından. Konunun üzerine gitmeyi düşünüyorum açıkçası.

Yasal dayanağım varsa, dava açacak kadar işi ileri götürürüm. Evet uzun yıllar sürer, çok uğraşırım biliyorum. Ama uğraşırım, dert değil. Yeter ki yasal dayanağım olsun.

 
Yahu arayıp taciz etmemiş, mesaj atmış.

Erasmus ofisinin yaptığı belki legal değil, ancak insancıl.

Bak bu bu öğrencimiz gitmiş, of the record telefon numarasını vereyim sana, sen ondan bilgi alır zorluk çekmezsin demiş.

Ama sen sabi sübyan gideceği yerle bilgisi olmayan birini zorluk çıkarıyorsun.

soruya cevap: legal değil ancak ispatlayamayacağından sonuç çıkmaz.
  • yatagants  (23.04.15 00:53:00) 
Vallahi arkadaşa hak verdim ben, telefon numarası paylaşmadan önce onay alması lazım. Telefonu alan kişinin de uygun bir saatte mesaj yazması lazım. O mesajda da öncelikle mahcubiyetini belirtmesi lazım. Öncelikle sosyal medyadan veya mail yoluyla ulaşmayı deneseydi keşke.

Benim başıma gelse sorun etmem, numaralar zaten piç olmuş, her yerde var. Sorgulamam nereden aldığını, istediği bilgileri veririm, elimden geldiğince de yardımcı olurum ama herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok ve arkadaşın da kızmaya gayet hakkı var. Mahkeme mevzusunu da kızgınlıkta söylediğini düşünüyorum.

Ek olarak ben mesajı atanla aynı cinsiyette olduğunu varsaydım ama kezban falan denmiş. Bir erkekten mesaj aldıysa bu saatte, daha da kızmış olabilir.
  • soft  (23.04.15 01:12:07 ~ 01:13:43) 
@soft mesaj atan kişiyle derdim yok zaten, tek sıkıntısı bu saatte mesaj atması. zaten detaylı bir şekilde cevap verdim bütün sorularına. benim derdim benden izinsiz benim telefonumun paylaşan kişi ve ofis. dava kısmı da bu kişilerle alakalı, mesaj atanla değil.

ben erkeğim bu arada. neden belirtmem gerektiğini de anlamadım. cinsiyetle alakası yok bu durumun.
  • ack3000  (23.04.15 01:14:40 ~ 01:15:38) 
Suçtur. Şu makale 19. Sayfayı oku: www.ankarabarosu.org.tr


  • orhan tv  (23.04.15 01:24:52) 
telefon numarası kişisel bilgidir, kişi kiminle hangi şartlarda paylaşacağını belirleme hakkına sahiptir, her hangi bir kurumun kişinin yazılı izni olmadan üçüncü kişi ve kurumlara bu bilgileri paylaşması mahremiyetin ihlali anlamına gelir, eğer paylaşanın kurum olduğunu ispatlayacak delilleriniz varsa dava açma hakkınızda vardır. ancak size imzalattıkları evraklarda bu bilgilerin gerek görüldüğü halde paylaşılabilineceği gibi bir ibare varsa davayı kaybedebilirsiniz.

bununla birlikte isminizi cinsiyetinizi de paylaşamazlar.

not: avukat değilim. sadece mahremiyet hakkına saygım var. lütfen yasal bir süreç başlatmadan avukatınıza danışın.
  • selam  (23.04.15 01:27:02 ~ 01:32:23) 
vay amk, nasıl linç dönmüş.
adam ister yardımsever olsun ister "şerefsiz", yapılan hareket yanlış; ofisin numarayı vermemesi lazım. bu detayı hiçbir sebep haklı çıkartamaz. yardım için arama olasılığı ile başka herhangi bir kötü amaç için araması olasılığı aynı ayrıca, dolandırıcılık dediğiniz şeyler nasıl oluyor sanıyorsunuz?
adam yardımsever olmadığı için söv ama hareketi haklı çıkarma bari.
  • baba jo  (23.04.15 01:28:35) 
@selam erasmusla alakalı hiçbir belgede bu tarz bir ibare yok. okula verdiğim her belgenin 1 fotokopisi de bende var, kontrol ettim. ama okula girerken böyle bir şey imzaladım mı hiç hatırlamıyorum tabii, onu bir araştırayım.


  • ack3000  (23.04.15 01:29:05) 
@baba jo

linç yok ya 2 tane ergen işte, kaale almaya değmez.

bu arada sen de yanlış anlamışsın. ben çocuğa zaten yardım ettim elimden geldiğince. ama benim yardım etmek isteceğimi varsayamazlar, bunu demeye çalışıyorum. benim derdim numarayı paylaşanlarla, mesaj atan çocukla değil.
  • ack3000  (23.04.15 01:30:47) 
ack3000, önemli değil ki yardım edip etmemiş olman zaten. üzerinden itham ettikleri şey için dedim ben.


  • baba jo  (23.04.15 01:33:28) 
Okulun erasmus ofisi sana sormalıydı, hadi sormadı diyelim en azından sana haber vermeliydi haklısın ama yine de tepkin fazla geldi bana. Mesaj atan kişiye bakacak olursak bu saatte mesaj atması onun öküzlüğü, ofis bunu bilemezdi, tanımadığın insanı aramanın, mesaj atmanın yazılı olmasa da bazı kuralları vardır, geç saatte iletişime geçmeye çalışmaması gerekir. Mesela ben uyurken mesaj sesine uyanırım ve tekrar uykuya dalmakta güçlük geçerim, uykum tamamen kaçabilir vs...


  • strangerinhere  (23.04.15 01:37:22) 
Olayın yardım edip etmemekle alakası yok bence, arkadaş doğru bir noktaya değinmiş. Ben ki okul içinde otostopçu almayanlara ağız dolusu söven bir insanım, kendisini haklı buldum.

Bugün "aman yardımcı oluver canım" diyerek paylaşılan numara ertesi gün 10,000 tanesiyle birlikte bir pazarlama şirketine spam mesaj atılmak üzere satılabilir aynı çalışan tarafından. Her türlü yanlış, ancak hukuksal temeli var mı bilmiyorum.

Bu arada nasıl bir linç dönmüş arkadaş, adam yerli yersiz aranmak istemiyor olabilir, bilgisinin paylaşılmasını istemiyor olabilir. Ben bile zaman zaman yakın olmadığım filanca kişinin numarası fişmanca tarafından istediği zaman "filanca'ya bir danışayım o tamam derse seve seve" diyorum. Koca kurum bunu niye yapamasın?
  • sevgikusunkanadinda  (23.04.15 01:38:58) 
@strangerinhere

ya mesaj atmasını beklediğim bir kişi var. gece gece mesaj sesi gelince o sandım, onun hayal kırıklığıyla iyice sinirlenmiş olabilirim :D şaka bir yana, dava açacak kadar sinirlenmedim tabii. sadece böyle şeylerin insanların yanına kalmasını sevmiyorum. bu tarz konularla uğraşmayınca insanlar iyice rahat davranmaya başlıyor "amaan zaten uğraşmaz" diyerek. bugün ben uğraşmazsam yarın gidip başkasına da aynı hatayı yapacaklar. bi de çocuğun sorduğu soru da gugıla yazarak 10 saniyede bulabileceği bir şey. telefonumu alana kadar bi yazsaymış bu kadar uğraşmazmış zaten. aşağı yukarı "vize nasıl alınıyor" gibi bir soruydu yani :D
  • ack3000  (23.04.15 01:40:40 ~ 01:44:05) 
O zaman daha da fena sabaha kadar bekle kendine gelirsin, sabaha karşı umursamazlıkla birlikte bir uyku bastırması durumu olur uyursun :)


  • strangerinhere  (23.04.15 01:45:34) 
ack haklı +1

hangi okul?
  • gliderpilot  (23.04.15 01:59:56) 
aaa harbiden okulu ifşa edeyim he mantıklı, sağol:)

bahçeşehir. bahçeşehir üniversitesi erasmus ofisi. aranızda bu ofisten tanıdığı olan varsa duyuruyu iletebilir...
  • ack3000  (23.04.15 02:01:36) 
Bugün bana da bir mesaj geldi. Ben 4.sınıflardan X şu şu dersi alan bir arkadaş arıyorum bilgin var mı diye. Hiç tanımıyorum mesaj atan kişiyi. Ama yardımcı oldum. Ondan sonra adını facebooka yazdığımda bir arkadaşımın arkadaşı olduğunu gördüm. Aslında o kadar sorun edilecek bir durum değil bu.


  • tavish11  (23.04.15 02:03:59) 
haklısın vermemeleri gerekiyordu. sana anadolu çomarı diyen arkadaşa da selam ederim.


  • fasulyek  (23.04.15 02:33:54) 
sen cumhurbaşkanı mısın, tarih uzmanı mısın, sen ne anlarsın?
seni kim ikna etti, nasıl ikna etti, niye ikna etti, sen nasıl ikna oldun?

dominos'a, avea'da olmana rağmen durmadan mesaj atan vodafone'a dava açmak niye aklına gelmiyor la? günde 1500 kere domalmana rağmen niye efendice mesaj atıp (aramamış da) meramını anlatan adama ya da erasmus ofisine dayılanıyon?

sinirlenmekte bir miktar haklısın, ama abartmışın da.
  • edgenabby  (23.04.15 02:41:23 ~ 02:43:35) 
Önemli olan telefonun başka birinde olması değil, kişisel bilgi kapsamındaki bir bilginin senden izin alınmadan paylaşılması. Gerçi erkek ama, ack telekız da olsa ve telefonunu oraya buraya açsa bile, resmi bir kuruluşun veya tüzel bir kişinin telefonunu kendı izni olmaksızın başka birine vermesi yasal değildi en son. Aklıma şu geldi, acaba Erasmus'a gidilmeden önce, vb. imzalanan bir şeylerde "Buradaki bilgilerim kullanılabilir, paylaşılabilir" gibi bir ibare olabilir mi?


  • aychovsky  (23.04.15 02:43:31 ~ 02:43:50) 
@edgenabby

abi "vodafone yapıyor. o zaman başkası da yapsın" diye bir mantık mı var? a yapıyorsa b de yapsın şeklinde bir denklem kurma lütfen. uğraşabildiklerimle uğraşıyorum bu konuda zaten. şimdi biri gelip senden bi şey çalsa, sen tepki koysan, ben sana gelip "e tayyip de çalıyor gidip ona domalıyon da, bu hırsıza mı dayılanıyon" desem bence aynı şey olur.

@ayçovski

imzaladığım bütün belgelere baktım. böyle bir ibare yok hiçbir yerde.

bakalım, cuma günü gidip konuşucam. eğer doğru düzgün cevap verir, "kusra bakma ihtiyaç duymuş biz de senden izin almadan verdik" gibi bir şey söylerlerse bi daha yapmamalarını tembih eder uzatmam. ha üste çıkar, "yardım etsene 2 dk kardeşim çok mu zor" gibi abuk bi tepki verirlerse sonuna kadar götürürüm. buradaki tipleri görmeseydim kesinlikle 1. senaryo olur derdim ama bu tiplerden aramızda varsa o ofiste de olabilir tabii.
  • ack3000  (23.04.15 02:50:35) 
türkiyede bu kadar çok mal olduğunu bilmiyordum, adam haklı olarak numarasının paylaşılmasına tepki göstermiş, iki tane dallama yardırmış. sonuna kadar arkandayım telefon numarası paylaşılmasına acayip kıl oluyorum. turkcell ile uzun süre papaz olduk sonunda benim istediğim oldu hiç bi bilgilendirme, reklam smsi atmıyorlar. erasmus ofisindeki memurun kaypaklığından olmuştur senin iş git bul onu hesabını sor.


  • masa penisi  (23.04.15 09:57:10 ~ 09:57:48) 
Sürü psikolojisinin nasıl tehlikeli olduğunu bu duyuruda görebiliriz.

Linç edilmiş hemen.

Ben de telefonumu herkes ile paylaşmam ve beni herkesin aramasını istemem. Bence bunun ucunu bırakmayın çünkü erasmus ofisinin bir çalışanı değilsiniz. Sizin telefonunuzu verme hakkı yok.
  • yollarbenibekler  (23.04.15 09:57:11) 
Sayende duyuru ahalisi arasında ne kadar akılsız olduğunu görmüş olduk teşekkürler.

Ben de nefret ederim öyle şeylerden, ne demekmiş o kişisel bilgi değil şimdi oturup ne tür sonuçları olabileceğini anlatmanın alemi yok anlamayacaklar nasılsa. Ne olursa olsun izinsiz senin bilgilerini paylaşamamaları gerekiyor. İstersen e-mail atarız, bir şeyler yaparız büroya.

Tamamen senin haklı olduğunu düşünüyorum. İki gram düşünmekten aciz insanlar da gelmiş tanımadan etmeden facebook da şöyle böyle yapıyorsun her şeyini paylaşıyorsun diyorlar. İlk olarak tamamen kafadan kurup uydur uydur söyle sonra da olayı haklıymış gibi göster oldu canım, ikinci olarak ısrarla "izinsiz" olduğu için kızdığını belirtmişsin, facebookda paylaşsan dahi bilerek isteyerek yapıyorsun kime ne?
  • mindwars  (23.04.15 10:34:11 ~ 10:35:04) 
sonunda erasmus koordinatörünü bugün bulabildim. şaşırdı, neden rahatsız oldun dedi. bilale anlatır gibi anlattım. neyse özür diledi, adımı soyadımı bi kağıda yazdı bir daha paylaşmayacağız dedi ben de uzatmadım. adımı soyadımı yazdığınıza göre bir tek benimkini paylaşmayıp, başkalarınınkini paylaşmaya devam edeceksiniz heralde, yasadışı olduğunu bilmiyor musunuz dedim. senelerdir yapıyoruz, ilk defa siz böyle davrandınız dedi. aha tam bir türk işte. ama kimse şikayetçi değilse millet için uğraşacak değilim tabii, özür falan diledikleri için uzatmadım. bu da böyle bir anımdır


  • ack3000  (28.04.15 18:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.