[]

Ankara'da ilginç etkinlikler?

Merhaba arkadaslar,
Ankara'da yapılacak etkinlik önerileri bekliyorum.İlginç dememin nedeni klasik "tunalı'ya git,şu dönericiyi unutma" tarzı olmasın.Ankara'da daha keşfedilmemiş yerler,etkinlikler arıyorum.Mesela yiyecekse konu ünlü dönerci değil de daha farklı bi tat sunan bir yer...Ne bileyim atış poligonları, ata binme, buz pateni ya da işte kendilerine özel bi yemek yapan yerler.Eğlenceli müzeler, izleyicileri oyuna dahil eden tiyatrolar, günübirlik konsept turlar...Biraz abarttım sanırım örnek işini,kısacası Ankara'da etkinlik önerisi bekliyorum.



 
Çok ilginç olmasa da kısmen tematik olabilir: Kumrular Caddesi'nden Necatibey'e doğru ilerlerken arada kalan bir Saraçoğlu Mahallesi var. Yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm kapsamına alındı ve yıkım kararı çıktı. Türkiye'nin ilk toplu konut projelerindendir, Alman planlamacıların elinden geçmiştir. Bahçeleri, dokusu filan düzel gerçekten, Kızılay'da yürürken şöyle bir göz atmalık gidebilirsiniz.

Yalnız boşaltıldığı ve biraz da yalnız bırakıldığı için tinerci olabilir tek tük. Yalnız gitmeyin, grup halinde gezin derim ben.
  • sevgikusunkanadinda  (22.04.15 23:09:56) 
Atış Poligonu isterseniz mke'n'nin Tandoğan'daki binasında atış deneyimi yasayabilirsiniz
Oran'da bir restoranda (adini hatırlamıyorum) hem yemek yiyip hem de tiyatroya dahil olabiliyorsunuz bu etkinlik grouponda da mevcut ordan detaylı bilgi alabilirsiniz
ankara 10'dan fazla evden kaçış oyunu var Locked in'in tunali şubesinde nazi almanyasi temalı bir oyun açılacaktı açıldı mi bilmiyorum ama bunu veya benzeri oyunları değerlendirebilirsiniz
eymir golünde yürüyüş ya da bisiklet turu yapabilirsiniz
günübirlik beypazari'na gidebilirsiniz
günübirlik Eskişehir'e bile gidebilirsiniz :D
  • leenathrw  (22.04.15 23:47:58) 
rasathane.ankara.edu.tr
halk gunune katilabilirsin.

  • safsafinaz  (23.04.15 00:03:04) 
Eğlenceli müze :
Kalede rahmi koç müzesi
Balgatta mta tabiat müzesi

Nütün müzeler güzelde eğlenceli deyince bunlar
  • mademoiselle jeilempti  (23.04.15 11:24:56) 
ankarada olup ta anadolu medeniyetleri müzesine gitmemek olmaz bence


  • nucleon  (23.04.15 12:06:12) 
Arkadaşlar hepsi süper.Feza Gürsey ile Rahmi Koç'a gitmiştim.Diğerleri cepte ama:)Önerilerin hepsini listeme ekledim. Daha daha dahaaa çok önerii!


  • cokderdimvarkendimle  (23.04.15 12:44:03) 
Tiyatro seviyorsan devlet tiyatrosundaki bütün oyunlara git. Oyunlar bilmiyorsan diye söylüyorum oyundan 13 gün önce internette satışa çıkar.


  • mademoiselle jeilempti  (23.04.15 13:18:00) 
Tunalıda ritüel sanat merkezi var ( inci ayakkabının üstü) tiyatro kafe. Git orda tiyatro izle bi yandan kahveni iç.


  • mademoiselle jeilempti  (23.04.15 13:19:18) 
Beş yıldır Ankara'da yaşadığımı sanıyormuşum. Ben anca Hamamönü'nde sahlep falan.

Gerçi cumartesi günleri Selanik 2 caddesindeki Route cafe barda Couchsurfing üyelerinin İngilizce konuşma toplantıları oluyor onlara gidiyorum. Her cumartesi oluyor, ilginiz varsa siz de gelin.

Toplantı saat 20.00'de oluyor arkadaşlar. Belirmeyi unutmuşum.
  • bengi tonyukuk  (23.04.15 13:58:56 ~ 25.04.15 22:40:30) 
ilgiyle takip ediyorum. fikirleri olanlar esirgemesin lütfen :)


  • şubatsonrası  (23.04.15 14:05:50 ~ 14:11:30) 
Cer modern'e gittin mi hiç?
Cer modern'deki etkinlikleri takip edebilirsin havalar ısınınca salı akşamları açık hava sineması başlar çekirdeğini çitleyip açık havada sinema izlersin veya şarabını içerek.
ayrıca cermıdern'de yaratıcı yazarlık kursu vs gibi kurslar da oluyordu. Araştır derim.
  • mademoiselle jeilempti  (23.04.15 14:11:17) 
kocaman bir gününüzü ulus'a ayırabilirsiniz sevdiklerinizi şaşırtmak için buraya gidebilirsiniz: www.facebook.com

ulus'ta pirinç han'a, rahmi koç müzesine, gramafon kafe'ye, hamamönüne uğrayın. güneşin batışını kalede izleyin. anadolu medeniyetleri müzesi'ne kadar gelmişken bakmadan olmaz. koyunpazarı'ndaki eskicileri, bakırcıları gezin. hacı bayram'a gidin. illa ki gezi esnasında döner yiyin (beşiktaş dönercisi tercih edilebilir)
roma hamamı'nda geziniz son bulabilir
  • leenathrw  (01.05.15 08:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.