[]

[EN] ceviri yardimi, tek cümle

cloud computing terminolojisinde single point of failure yuzunden etkilenen hardware bilesenlerine Fault Domain denir. bu yuzden availability'yi saglamak icin bir instance'a birden fazla fault domain denk gelecek sekilde ayarlanir ki biri cokunce oteki isi halletsin.

benim google trannslateden hallice cevirim:

In the terminology of cloud computing, the term fault domain describe the hardware components which they has been affected because of single point of failure. To reduce the availability should for per instance set more than one fault domain for backup purposes. In the face of failure can the other instance can continue to run.

her türlü yardim kabul edilir. Tisikkirlir sipirminlir(wiminlir)

 
In the terminology of cloud computing, the term "fault domain" refers to the hardware components which are affected by a signle point of failure. To facilitate (ensure da olabilir) the availability, more than one fault domain is assigned to a single instance as a sustainability measure, so that in case of a failure the remaining fault domains can facilitate the service.

Edit: Çeviri aşağı yukarı bu da, olayın ne olduğunu anlamak için soruyorum, birden fazla fault domain assign edilmesi demek ekstra hardware olması mı demek?
  • alicia dominica  (22.04.15 19:02:46 ~ 19:03:36) 
evet o anlama geliyor.

Cok ama cok tesekkür ederim. Süpersiniz
  • beholderrulez  (22.04.15 19:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.