[]

Hukuk sorusu

Alkollü bir mekanda 18 yaşından küçük (17) bir kıza alkol satışı yapılıyor. İlerleyen saatlerde mekana bir polis geliyor ve kızın komada olduğunu söylüyor.

Mekan sahibine söylenen, 13 bin lira para cezası ve 6 ay hapis cezası olduğu. Mekan sahibi de kıza servis yapan elemana, para cezasının kendisi, hapis cezasının da servis elemanı için olduğunu, 5 yıl boyunca aynı suçu işlemediği sürece de hapse girmeyeğini, suçun düşeceğini söylüyor.

Bilgi sahibi olanlar süreç konusunda aydınlatırsa sevinirim.

 
Turistik işletme belgesine sahip mekanlarda bulunabilen 18 yaş altı grup diğer alkollü mekanlarda bulunamazlar. İçki servis edilmese bile mekana girişleri kanunen yasaktır.
Burada servis yapan eleman içeri alınan müşterinin 18 yaş üstü olduğu gerekçesi ile servis yaptığını söyleyebilir. bu kanun şeklinde 18 yaş altı gencin mekan girişinde kontrolünün yapılması gerektiği, 18 yaş altındaki bireyleri mekana alınmaması konusunda tedbir alınması kapıdaki personelin ve mekan sahibi ve sorumlu müdürünün sorumluluğundadır. ilgili kanun ve yönetmelikleri iyi araştırıp düzgün bir avukatla bu şekilde bir savunma yapılabilir.

  • erty_ksk  (22.04.15 17:44:00) 
Yaş kontrolü girişte yapılmıyor mu? Servis elemanını sorumlu tutmak mantıksız geldi bana.
işletmenin mesul müdürü var. O sorumlu olur bu durumlarda.

  • corneillus  (22.04.15 17:45:10) 
Aşağı yukarı 15 metrekarelik bir shot'çı. O yüzden genel olarak kapıda kimlik sorulma durumu olmuyor zaten. Kızın geldiği saatler de mekanın çok yoğun, sıkış tıkış olduğu saatler. O yüzden gözden kaçmış.


  • djarwi  (22.04.15 17:50:03) 
Sokakta satış yapılamdığı sürece, içeri girilen bir kapı ve içeride satış var ise isterse 5m2 isterse 555m2 mekan olsun farketmez.


  • erty_ksk  (22.04.15 17:51:31) 
mekan sahibi seni biraz kekliyor gibi geldi. hukuk bilmem ancak gelen müşteriye yaş sorma talimatını müdür/işletmeci personele verir. personel de sorar. küçük olan mekana alınmaz. sogu daha girişte yapılır.

senin yapman gereken yaş sorma işiyle bir alakan olmadığını, ssenin görevinin sadece gelen müşteriye servis yapmak oldupunu açıklaman. eğer kapınız varsa (yani kapıda sürekli bekleyen bir adam) yaş sorma ve içeri alıp almama işinin kapıdaki adamın olduğunu söyle.

bu arada, bu sonradan polis gelip içerdeki 17 yaşındaki bir kızın imdi komada olduğunu vs söylemesi de ayrı bir saçmalık bunu da belirteyim. o işte başka bir iş olabilir.

edit. bunları yazarken ikinci yazdıgını görmemiştim.
  • mahone  (22.04.15 17:52:37 ~ 17:53:33) 
hapis cezası ile ilgili olarak da. velev ki 6 ay ceza gelirse 5 yıl suç işleyip ceza kesinleşmediği sürece bu 6 aylık ceza bekletilir. 5 yılın sonunda hüküm kaldırılır.
tekrar bir suç işlenildiği takdirde ise yeni suç kesinleşirse bu suç da ortaya çıkar ve bunun 6 aylık hapis cezası da eklenir.
toplamda 2 yılı geçmeyen suçlar paraya çevrilir ve ister peşin ister belli vade şartları ile ödenebilir.
  • erty_ksk  (22.04.15 17:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.