[]

alibaba.com dan alış veriş yapan var mı?

Sorunum aslında basit
Satıcı direk hesabına para aktarmamı istiyor.Sitenin onay verdiği bir havuz sistemi yok mudur?;Türkiyede alış veriş yaptığımda ürün elime geçince onayı ben veriyorum.
Zira güvenilir bir site mi anlayamadım.Adam paramı alıp ürünü göndermeyebilirmiş gibi geldi.
Birisi yardımcı olabilir mi?

 
perakende alacaksanız aliexpress.com'u kullanın.
alibaba.com toptan alışveriş için.

  • teknikekip  (22.04.15 15:29:56) 
Perakende ise aliexpress. Orada da sicili iyi olanları seçin. Bir de geribildirimi iyi olanları tercih edin.


  • primetime  (22.04.15 15:36:02) 
Alibaba'da, satıcıyla doğrudan iletişim kurup, teklif alma, deposit yatırma gibi işlemler oluyor. Senin alacağın malı bilmiyorum.
Toptan ve ticari değilde bireysel tek ürün alacaksan aliexpress'ten alacaksın. Ve ödemeni doğrudan aliexpress'e yapacaksın. Ürünü teslim aldığın zaman (eğer sorun yoksa) "confirm goods received" tuşuna basarak aliexpress'in ödemeyi satıcıya aktarmasını sağlayacaksın.

Aliexpress'te yaptığınız ödeme siz onaylayana kadar satıcıya aktarılmaz. "Purchase Protection" süresi bitmeden ürünü alıp onay vermezseniz, bu sürenin sonunda otomatik kendisi onay verir ve para satıcıya aktarılır. Bu süre her ürün için değişiyor. Eğer Purchase Protection dolmak üzereyse ve ürün hala elinize ulaşmamışsa, durumu satıcıya açıklayıp sürenin uzatılmasını talep etmeniz gerekiyor.
  • battal gemalmaz  (22.04.15 16:37:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.