[]

araba kullanmaya yeni başlarken yaşadıklarınız ?

araba kullanmaya yeni başladım. pek çok aksaklık yaşıyorum. park etmede, gece sürmede. daha dün arabayı sürttüm. çok üzüldüm. şevkim kırıldı desem yeridir.

sizinde acemi sürücü iken bu tarz olaylar başınıza geliyor muydu ?


 
Elbette herkesin başına gelebilir bu yüzden acemilik deniyor :) İlk araba için kullanmak istediğin araba değil, sürtüp parçalayacağın, değeri fazla olmayan, öğrenmek ve işini görecek bir şey tavsiye edilir o yüzden.


  • mindwars  (22.04.15 12:46:01) 
Ben ilk tek çıkışımda çarşıya girmiştim tam iş çıkış saati.epey öğrenmiştim o gün bu gündür iyi kullanırm .


  • telet abi  (22.04.15 12:51:02) 
oldu tabi. tecrübeli sürücülerin de başına gelebiliyor sürtme tarzı şeyler. diğer sorunlar için pratik yapacaksın, tecrübelendikçe rayına girecek.


  • zgrydn  (22.04.15 12:53:28) 
ben çok şükür sadece bir kez kaza yaptım o da fabrika içinde aniden geri gelmeye başlayan kamyonun kaportaya çıkmasıydı. onun dışında yaşadığım birşey yok ancak biraz talih meselesi. bana olur sana olmaz yapacak birşey yok. konsantre olmaya çalış her ne kadar içerde de olsan tehlikeler mevcut.


  • KidLazer  (22.04.15 12:54:25) 
arabami ilk aldigim gun 3 km el freni cekik kullanmistim. El freninin cekik oldugunu gordugumdeki (disardan biri soylemisti ben anlamamistim) korkumu tarif edemem. Sonra kaldirimi yuksek bir yere park ederken surttum arabayi bir iki kez ama araba eski oldugundan hic sallamadim bunu :) surte surte ogreniliyor bunlar ufak tefek seyler sevkiniz kirilmasin.


  • signore  (22.04.15 12:56:16) 
Hala acemiyim hala park edemiyorum. Bende sürttüm.


  • sutlu nescafe  (22.04.15 13:02:45) 
Peki çift yönlü yolda arabalar üstünüze üstünüze geliyor mu?:/ bi de tam ne kadar yer kapladığımı kestiremeuip hep karşıdan gelen arabadan korktuğum için sağa kırıp sağdan sağdan gidiyorum istemsiz. Gözüm kestiremiyo nerelerden geçebileceğimi.


  • pshasha  (22.04.15 13:03:04) 
Benim de cok moralim bozulurdu ama hic gerek yok, boyle boyle ogreniceksin. herkes boyle. ben fren yerine gaza basarak arabayi park yeri demirinin uzerinden atlatmistim :D

gereksiz kornalara falan kulak asma, panikle veya baskalarini dusunerek hizlica park etmeye calisma, birak kim ne kadar bekliyorsa beklesin. ogrenene kadar boyle.
  • saçdemeti  (22.04.15 13:04:13) 
Neyse ki benim arabam değildi, ilk gün başıma gelenleri yazıyorum. İbret olsun:

* Kaldıramamak, her kırmızı ışıkta istop ettirmek.
* El frenini indirmeden birkaç kilometre sürmek.
* Başka bir arabaya sürtmek.
* Kaldırıma sürtmek.
* Üçüncü viteste kaldırmak.
* Kapalı otoparkta camı açık unutup iki saat sonra gelmek.

Fakat üçüncü günümde çok akıcı şekilde kullanmaya başlamıştım. İş çıkışı kızılay trafiğine girip çıkıyordum sorunsuz şekilde.
  • yirmisantim  (22.04.15 13:06:12) 
5-6 sene önce, ilk arabam, dar bir yeraltı otoparkından çıkmaya çalışıyorum, sol aynayı sütunda bıraktım. ilk kazamdı, kendime bayağı öfkelenmiştim.

yani merak etme. oluyor böyle ufak tefek kazalar, daha kötüsü olmasın da. bu ucuz atlatılmış tecrübeyi daha dikkatli olmak için bir ders olarak görmeni tavsiye ederim.

park etmeyi de zamanlar öğreniyorsun zaten, dert etme.
  • puc  (22.04.15 13:14:21) 
Hareketli bir şeyden bahsediyoruz. Yerinde durmadığına göre başına her zaman bir şey gelebilir aracınızın. Üzülmeyin. Acemiyken olur. Saçma hatalar da olur.

Ha ben yaşamadım o ayrı. Benim ciddi manada yeteneğim var otomobil kullanmaya.
  • evrenos gazi  (22.04.15 13:15:35) 
Acemilik adı üstünde. Zamanla düzelir.


  • arnold schwarzeneger  (22.04.15 13:28:35) 
Arabayı aldığım ilk gün (ehliyeti almamdan 3 gün sonra oluyor bu) manisa-izmir yolu sabuncubeli yokuşunun en sonunda (tam askeriyenin oradaki düzlüğe çıkarken) arabayı stop ettirdim. :D

arabada 5 kişiyiz, klima açık (1.4d ford fiesta 2006) müzik yüksek sesle, vites:2. Motor boğulmuş, tam düzlüğe çıkacağım derken stop etti. Motor boğulunca araba da çalışmadı. İnanılmaz bir trafik var ve 4 kişi inip arabayı ittirdiler.
  • himmet dayi  (22.04.15 13:57:50) 
köşeden dönerken aynayla arkaya bakmayıp arka çamurluk üstünü başka bir arabaya sürtmüştüm. geçer takma kafana.


  • merhum  (22.04.15 14:49:35) 
demirden korksak trene binmezdik. sıfır arabamı ilk kullandığım gün kaza yaptım :) şu an bi sorun yok kullanıyorum. evet o zaman çok üzülmüştüm ama kullana kullana insan alışıyor. rahatlıyor. ilk zamanlar hergün kullanmıyorum bi de. ertesi gün arabayla gidicem mesela işe o gece uyuyamıyordum. :)))


  • kakao  (22.04.15 15:10:35) 
bir buçuk aydır kullanıyorum bende. acemiyim. gece biraz daha zor tabii ama korkma her yere git. başka türlü olmuyor gerçekten. şimdi biraz daha güveniyorum kendime. arabanın geçebileceği kadar alan var mı kısmına da yavaş yavaş alışıyorsun. şimdi az çok kestirebiliyorum. ben aynaya baktığımda arkadaki arabanın mesafesini anlamıyordum. yani sinyal verdim geçicem ama o mesafe ne kadar, geçsem mi geçmesem mi diye. şimdi o konu da daha iyi. bende avmnin otoparkında çizdim arabayı, yandaki arabaya çarpmıyım diye o kadar çabaladım ki sağdaki koca kolonu görmemişim :)


  • şubatsonrası  (22.04.15 15:15:28) 
resmiyette 3, resmi olmayarak 5 senedir araba kullanıyorum. park etmede çok kısa bir süre sorun yaşamıştım, gece sürmede hiçbir sorun yaşamadım, bir kere de arabayı göt kadar bir yere sokmak adına telefon trafosuna sürtmüştüm minnacık.

henüz kaza yapmadım.
  • vedat chili peppers  (22.04.15 15:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.