[]

değerli insanlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

peşinen not: hiç bir torpilim yok.yanlış düşünmeyin lütfen.

öncelikle merhaba. adım x soyadım y. z ünivesitesi'nde lisans okuyorum. lütfen ciddi cevaplar verin arkadaşlar çünkü ciddi bir konu benim için bu. şimdi asıl konuya geçeyim.

24 nisan'a kadar sürecek bir tercih sürem var. ancak hala tercihlerimi yapmış değilim.neden mi? işte burada size danışıyorum bu konuyu.
kpss b'de iyi bir puanım var. şimdi ben tercih yapsam çok büyük ihtimalle memur olarak yerleşeceğim ankara'da bir kuruma. ancak ya lisans eğitimime ara vermek zorunda kalacağım ya da hem okuyup hem memurluk yapacağım. şimdi tercih yapmasam 4 sene sonraki atamalarda lisans alanından tercih yapabileceğim. şu an için maddi anlamda pek sıkıntım yok. ancak bir korku var içimde 4 sene içinde bana verilen bu hakta herhangi bir değişiklik olur mu diye. sizce ne yapmalı? 1 dakikalığına kendinizi benim yerime koyup düşünüp vereceğinz cevaplar çok önemli benim için :)

ve tabiki bir kaç şey daha:
-memur olarak çalışırken 1. yıl sonunda çekilip lisans eğitimini bitirmek ve sonrasında tekrar memurluğa geri dönüş yapıllması mümkün müdür?
-atanacağım kurumda eğitimime devam etmeme izin verilir mi? sonuçta bölümüm devam zorunluluğu gerektiriyor.
-benim için önereceğiniz bakanlık veya kurumlar varsa belirtin lütfen.tercih kılavuzunda bir çok bakanlık ve kurum var.

şimdiden cevaplarınız için candan teşekkürler hepinize.

 
(git: 932473)


  • corneillus  (22.04.15 12:28:58) 
babam kamuda yönetici ve üniversite okuyan çalışanlarını hep idare ediyor :) ama tabi her amir öyle değildir --babam zamanında kendisinin üniversite okumasına izin vermeyen, bi sürü zorluk çıkaran kuruma uyuz olduğu için de yapıyor olabilir, ben çektim gençler çekmesin hesabı...normalde mecbur değiller ama çalıştığınız şehirle okuduğunuz şehiri aynı hale getirdikten sonra (artık hangisini diğerine taşırsınız bilemiyorum) vardiyalı çalışılan bir kurumsa sizin vardiyalarda yardımcı olabilirler mesela. sağlık kurumlarında belki mümkün olabilir? liseden atanınca sağlıkçı mısınız diye düşündüm :P 8-5 çalışılan bir kurumsa işiniz zor olur. Devlet okuluysa 2. öğretimi varsa 2. öğretim derslerine girip kendi sınavlarınıza girmeye çalışabilirsiniz belki. Okul muhtemelen 4 sene bitmez ama bi şekilde okunur. hem memur olayım hem 4 senelik okulu 4 senede bitireyim derseniz yuh artık.
burası TÜrkiye ve 4 sene sonra lisans bitince ataması daha kolay olur mu, kimse bilemez. inanılmaz şeyler oluyor memlekettte...Anacak genel gidişat atanma günden güne zorlaşıyor.İlla memur olacam diyorsanız zaten garantici bir yapınız vardır gibime geliyor madem yapın tercihi, atanırsanız okulu düşünürsünüz.

  • niye ama  (22.04.15 13:24:51) 
@duyulmasi gerektigi kadar
@niye ama
cevaplarınız için teşekkür ederim. evet her şey amir/birimde bitiyor sanırım. zaten kurum ile üniversite aynı şehirde oalcak .ancak vardiyalı bir sistem olacak mı, şu anlık bilmiyorum. düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim.
  • umutlarivarolankisi  (22.04.15 13:35:05 ~ 13:35:45) 
üniversite de çalışcağım kurum da aynı ilde. eğitimim devam gerektiren örgün eğitim. kurumlar ise bir çok bakanlık ile bazı kurumlar.


  • umutlarivarolankisi  (22.04.15 17:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.