[]

HDP'ye oy verecekler PKK'nin geçmişteki eylemleri konusunda ne düşünüyor?

Sivil halka karşı gerçekleştirilen eylemlerden bahsediyorum.

www.pkkeylemleri.com

Bu sitede PKK nin yayın organıyla ve diğer gazete haberleriyle tek tek yazılmış, bakabilirsiniz.

 
AKP ye oy verenler Tayyip ve tayfasının geçmişi hakkında ne düşünüyorsa, CHP ye oy veren kürtler aleviler CHP nin geçmişine dair ne düşünüyorsa onu.

Ulan pkk eylem yapsa, silah bırakın meclise girin hakkınızı kansız arayın dersiniz, meclise sokmazsınız, ya da girerlerse "geçmişi" sorarsınız. bi acayipsiniz.
  • andy kaufman  (22.04.15 03:58:12 ~ 03:59:40) 
saygıdeğer rodion romanoviç,
savaş kirli bir şeydir ve ideal şartlarda değerlendirilemez. pkkdan da apodan da hazzetmem fakat gazetenizdeki yazıda da belirttiğiniz gibi suç işlemek bazı durumlarda maalesef gereklidir.
türkiye cumhuriyetinin 1938-2015 arası tarihini özet geçeceğim.
1.burası türk devletidir, türkçe konuşulur.
2.kürt isyanları başlar. evet emperyalist kışkırtmalar ve destekler vardır ama temeli olmayan bir isyanı sırf kışkırtmayla başlayamazsın. ancak ateşi büyütürsün.
3.1938 dersimde minicik çocuklar sivil anne babaları başları kesilerek öldürülür. sabiha gökçen tarafından bizzat bombalanırlar. mesela chpye oy verenler bu fotoğrafa bakıyolar mı? upload.wikimedia.org biri dışında hepsi öldü buradaki çocukların.
ha dersen ki o chp ile bu chp farklı, bence o chp ile bu chp arasındaki fark, hdp ile o eylemleri yapan pkk arasındaki farktan baya az.

4.türkiyede eğitim seferberliği başlamışken, kürtler cahil bırakıldı çünkü dilden anlamıyorlardı. araştırırsanız görürsünüz oradan "bu çocuklarla anlaşamıyoruz kürtçe bilen birilerinden yardım alabilir miyim?" diye mektup yollayan hocalar bizzat inönü tarafından kürtçülük yaptığı için sürgün ediliyordu. toprak reformu yapmak bi yana aşiret ağalarıyla kolkolaydı yöneticiler. ve bütün bunların üstüne kürt olmak hala suçtu. sırf kürt olduğu için öldürülen kyölüler var. (bkz: mustafa muğlalı )

5.sonra sosyalist hareketler başlıyor kürt sorununa pek eğilmese de ilk kez kürt hakları muhabbeti ortaya çıkıyor. ve 2 farklı darbeyle+kontrgerillalarla bu hareketler de aşırı kanlı şekilde bastırılıyor. burada dinciler, ülkücüler, kemalistler, gülenciler, ortanın sağı ve solu, ordu hepsi kolkola. şimdi bunu hesaba katarsak hdp ve minik sosyalist partiler dışında bu katliama karışmayan yok. nasıl oy veriyorsunuz?

6.maraş çorum olaylarında mhpnin bizzat katılımıyla yüzlerce alevi öldürülüyor. üstüne darbe oluyor diyarbakırda kürt olduğunu iddia edenlere bok yediriliyor. türkçe konuşamayana bok yediriliyor. ziyarete gelen annesi kürtçe oğlum dedi diye dövülüyor. (bkz: kamber ateş ) (bkz: 5 no'lu cezaevi )

7.şimdi bu arkadaşlarını işkencede kaybetmiş, liderleri idamlarda ölmüş, akrabaları maraşta çorumda katledilmiş, arkadaşları diyarbakır cezaevinde kendini asmış, asker zoruyla fare yemiş insanlarda oluşan nefreti tahmin edebiliyo musun? benim başıma gelse neler yapabileceğimi düşünemiyorum. peki bu insanlar nabıyor? yüzde 90ı hiçbir şey yapmıyor. acılarıyla derneklerde yasal eylemlerde hayatlarını geçiriyorlar.

8.yüzde 10u ise pkknın dinamik gücü oluyor. ve 1984te kısasa kısas eylemler yapan bir silahlı örgüte dönüşüyorlar. devlet hala kürt yok diyor, sanatçılarını edebiyatçılarını öldürmeye sürmeye işkenceye almaya devam ediyor. pkknın içindeki salt türk düşmanı kısım (apodan habersiz anlamında demiyorum) köy basmaya çocuk öldürmeye devam ediyor. ama bu eylemler çok tepki topluyor içlerinde ve yapanlar infaz ediliyor. (apo ve diğer üst kişiler onlara yıkıp ayrılıyor aradan maalesef)
9. ve işin üzücü yanı bütün bu derneklerdeki yüzde 90ın yapamadığı etkiyi köy basan silahlı örgüt yapıyor. çünkü devlet diğer barışçılları her gün dövüyor, seslerini kısıyor, kaale almıyor. 60 sene boyunca hiçbir parlementer, barışçıl sözü kaale almayan gördüğü yerde bastıran bir güce karşı patlayan ve işe yarayan bir volkanın hikayesini dinlediniz.

şimdi bunu bu kadar uzun uzun neden anlattım, çünkü şu anki hdpnin egemen gücü o eline çocuğu bırak insan kanı bulaşmamış yüzde 90'dan yani alevilerden, sosyalistlerden, kürtlerden, barış isteyen pkklılardan, alevi öldürmemiş islami kesimden, diğer partidaşları gibi ezilmiş yok edilmeye çalışılmış translardan, eşcinsellerden, katliama uğramış ermeni,rumlardan oluşuyor. hepsinin de ana isteği barış. ister inan ister inanma.


nazi özentisi hepar, vatan partisi alevi ve kürt düşmanlığı hiç eksilmemiş mhp, dersime katliam dedi diye kemal kılıçdaroğluna sözünü geri aldırtan, ermenilerin yanında yürüdü diye milletvekillerinin ihraç edilmesini isteyen chp, ve hepimizin bildiği kanlı işlerde eli olan saadet, bbp, akp
ölen bütün çocukların bir daha ölmemesi için hiçbir samimi adım atmıyorlar. ben bu adımları sadece hdpde görüyorum. ve oy veren insanlar da bu çocukları öldürenlere değil bir daha hiçbir çocuk ölmesin diyenlere veriyor.
  • hamitt  (22.04.15 08:21:33) 
ya bi bitmediniz gitti. "HDP'ye oy verecekler" diye başlayan duyurulardan gına geldi.

He kardeşim PKK'ya oy veriyoz. tamam mı, rahatladın mı?
  • merhum  (22.04.15 08:31:18 ~ 08:34:05) 
kardeş bunlar ülkelerini çoktan satmış boşuna dil dökme.
hemen tayyipe oy verenler şöyle kemale oy verenle böyle diye atılırlar.
madem çok seviyorsun ülkeni çık dışarı sokaklara atıl ama öyle boş boş esnaf dükkanlarını yağmalamak için değil adam gibi ülkeni bu kan emicilerden kurtarmak için atıl. o zaman en önde bende gelirim seninle.
Hepiniz sahte devrimcisiniz hepiniz, sağ görüşlü birisi olarak ben sizden daha devrimciyim. 21 yıldır gazi mahallesinde oturuyorum, içiniz boş aga bomboş.
Yani sayısız sol görüşlü arkadaşım, kardeşim var. Faşist amerika deyip iphonedan tweet atarlar, burgera gidip "whopper" "whopper" diye inlerler, amerikayı bizden çok besler bunlar ama alayı bomboş.
Çoğuda üniversiteye gidiyor bunların, tahsilli adamlar he hani böyle saf insanlarda değiller.
Tabi atamız yine ileri görüşlülüğünü konuşturmuş;
"Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Siz yine bildiğinizi yapın verin HDP'ye AKP'ye CHP'ye oy, ucu size dokununca keşke ele avuca değer bir şeyler yapıp kurtarsaydım ülkemi bu kan emicilerden demezsiniz umarım.
  • six packsiz  (22.04.15 09:30:26) 
bak hdp'ye niye oy verilmeli buradaki cevaplardan çok anlaşılıyor.

birisi tarihsel süreç için tane tane ne olup bittiğini sistematik bir şekilde anlatmış.

hemen ardından gelen satılmışdan girip, kan emiciden çıkmış ama bir mesneti yok yani, öyle saldırmış.

@hamitt'in izahına itirazın varsa söyle, ikna et vermeyelim.
  • marido  (22.04.15 12:15:06) 
Siz var ya siz.. Adamı zorla HDP üyesi yapıp, önlük giydirip bildiri dağıtmaya çıkartırsınız siz, ah siz yok musunu siz :) çok sıkıldım bu başlıklardan çook.

Ben senin oyuna karışmıyorum biraderim, "o da onun politik çapıdır, napalım böyle bir ülkede yaşıyoruz" deyip geçiyorum. Sen de benim için aynını de, geç.
  • sevgikusunkanadinda  (22.04.15 12:24:25) 
@marido mesnet mi istiyorsun? 21 yıldır bunların içindeyim yetmez mi?
Halkçıyız diye bağırıp duranların eylem günü esnafa kepenk kapattırdığını biliyor musunuz? o adamın zararını kim karşılayacak bu halkçılar mı?
dayanak çok benim her günüm dayanak.
  • six packsiz  (22.04.15 12:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.