[]

Yüksekte barfiks neden daha zor

evet hacılar. aklıma ciddi anlamda takılmıyor değil yani. kapıya taktığım bir bar ile ya da ne biliyim boyu boyuma huyu huyuma bir bar ile barfiks çekerken sanki sıçrayıp tuttuğum o spor salonlarındaki barlardan daha kolay çekiyorum bu barfiks denen mereti. var mıdır bunun bir izahı ? Daha yüksek olan neden daha zor geliyor. evde tamam da salonda rezil oluyorum lan :D




 
Ayakların yerdeyken başladığında ilk anda daha az kuvvet harcıyorsun haliyle. Ondandır belki. Sıçrayarak tuttuğunda dengeni sağlamak, düzgün kavrayıp harekete başlayabilmek için bile çaba harcaman gerekiyor. Evdekini ayaklarını kendine çekerek yapıyorsan 1.den sonra bir fark olmaması gerekiyor mantıken.


  • ay nov kung fu  (21.04.15 22:24:34) 
Yerçekimi.


  • angelus  (21.04.15 22:34:56) 
etki-tepki prensibi yüzünden. ayağın yere değdiğinde denge halindesin, kütlen aşağı doğru bir etki kuvveti oluşturuyor, zemin ise yukarı doğru bir tepki kuvveti uyguluyor. ama havada asılıyken zemin sana yukarı doğru bir kuvvet uygulamıyor. yani yere beasarken senin kuvvetin+zeminin tepki kuvveti var ama havada asılıyken sadece senin kuvvetin var kendini kaldırmak için. dolayısıyla havada asılıyken daha falza kuvvet harcıyorsun.


  • aksimetre  (21.04.15 22:43:30 ~ 22:43:55) 
tamamen psikolojik herhalde nasıl yapacam olm bunu fln diye düşünüyor olsa gerek insan. ki arkadaşında dediği gibi hadi ilk atlamayı anladım bi ivme aldın fln da diğerlerinde aynı olması gerekiyor... neyse ben yerdeymiş gibi düşünüyüm bari. kancık kelleni ödlek bedeninden ayırmaya geliyorum antuan..


  • sutu seven kamyoncu  (21.04.15 22:53:38) 
Kolay cekiyorum dediginiz barfiks cubugu, tutarken ayakleriniz yere degecek yukseklikteyse etki-tepki +1 Hepsi ayakalriniz yere degmeyecek yukseklikteyse tamamen psikolojik.


  • stavro  (21.04.15 22:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.