[]

aynı gozluk tr'de 500 tl iken amerikada nası 380 dolar olabiliyor

nerdeyse 2 katı fark var?

www.sunglasshut.com

satis.opmar.com.tr

amerikada daha uygun die giden bi arkadastan istedim nerdeyse 2 katı farklı? ya kacırdıım bişi var ya da dimyata giderken evdeki bulgurdan olucz

 
Satış politikası da olabilir.beğendiğim araba Almanya'da 15000(vergiler dahil) euro ama Türkiye satış fiyatı sadece kdv ile 36 bin tl.euro 2.9 desek 12400 euro.


  • telet abi  (21.04.15 22:37:17) 
Amerika'da oyle her sey bize gore ucuz degil.


  • stavro  (21.04.15 22:40:23) 
türkiyedeki de polarize camlı mı? açıklamada göremedim ve cam rengi farklı.

ayrıca etiket fiyatı denen bir olay var, satış fiyatı ayrı...
mesela "oakley polarized radar path black iridium polarized": www.oakley.com
aynı çerçeve aynı cam: www.amazon.com

türkiyede polarize olanı bulamamıştım, polarize olmayan 670tl etiket fiyatlıydı 600'e bırakıyorlardı...

Amerika'da neredeyse öyle her şey bize göre ucuz. güneş gözlükleri de bu ucuz olanlar arasında...
  • ucan spagetticanavari  (21.04.15 22:49:16 ~ 22:52:29) 
iyice aradınız mı? misal: www.amazon.com


  • e haliyle  (21.04.15 22:49:49) 
Millet soruyu okumamis boot.a cevap yazdiriyorlar. Gozluk bilmem de mk cantalar buraya gore cok ucuzdu. Bunda bi enteresanlik var. Yahut bazi global markalarin pazarlama stratejisi, alim gucune gore fiyat politikasi. mesela en son magnumun italyada 2.5-3 euro oldugunu gordugumde bunu dusunmustum.


  • art vandaley  (21.04.15 22:50:12 ~ 22:50:34) 
Uretim yerine gore maliyet degisebilir. Yukardaki magnum orneginde misal dondurma burda uretiliyor ona gore maliyet far ediyor. Gozlugun uretim yeri farkli olabilir.


  • nwnd  (21.04.15 23:36:29) 
USA gozlukte oldukca pahali. Persol aldim Italya'daki sitesinden USA'ya sipariş ettim, yari fiyatina geldi...
Buradan gozluk alinmaz.

  • rocksteady  (29.04.15 07:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.