[]

Ekran kartı tavsiye lazım

Annekart: Gigabyte ga-990fxa-d3
Ram: DDR3 1600 MHz 2x8 GB
İşlemci: AMD FX-8150
2TB okuma hızı baya yüksek bi hdd var o yüzden ssd almayacağım

şimdi bu makineye uygun ekran kartı almak istiyorum ama 128bit ile 256bit farkını tam bilmiyorum. fiyat farkı malum ama değer mi? öyle aşmış oyunlar oynamıyorum en fazla dota mota yani (gta 5 ekliyorum listeye)
bir de 300 liranın üstüne çıksın istemiyorum. ne almalıyım?
ha bir de vga dvi ve hdmi çıkışlarının hepsinden olması lazım.

bi arkadaşım r9 tavsiye etti fakat 4450 lira falan
asus marka da iyiymiş diyolla

 
İkinci el gtx 860 falan al. Ben evga al derim. Tabi bulabilirsen.


  • cetoxim  (21.04.15 20:24:58) 
o listeye gta 5 ekliyorum diyerek tüm 128 bitlik ekran kartlarını elemiş oldun. 128 ve 256 bit ekran kartları arasında dağlar kadar fark var.


  • himmet dayi  (21.04.15 21:03:30) 
sapphire 7850 kullanıyorum. çok memnunum. gta 5 i denemedim. arkham city, gta 4, far cry 3 falan sorunsuz full ayarlarda oynadım. tık demedi.


  • ya ben lan neyse  (21.04.15 21:06:22 ~ 21:06:34) 
9xx serileri 128 bit değil miydi?


  • simbolmina  (21.04.15 21:15:42) 
www.vatanbilgisayar.com bu zamanın fiyat performans ürünüydü. dota 2 yi en yüksek ayarlarda, gta 5 i ortalama üstü ayarlarda oynayabiliyorum. daha takıldığı bi oyun olmadı ama dediğim gibi çok da güncel değil. 300 tl civarı dediğin için yazdım.


www.hepsiburada.com
bu da üstteki ekran kartının amd muadili diyebileceğimiz bir ekran kartı. 256 bit olmasından mütevellit bir tık üst performans vermesi olası. ama nvdia amd den güncelleme vs konusunda daha iyi, onu söyleyebilirim.

www.vatanbilgisayar.com bu da daha yeni nesil ama senin fiyatına biraz daha yakın ekran kartlarından. ben olsam bunu tercih etmezdim ama yine de kenarda bulunsun diye yazdım.


chipsetlere bakarsın bu arada. gtx550ti, hd6850, r7 ekran kartlarının hangi marka chipsetle daha iyi gittiğini, buna göre fiyatlarını falan az çok çıkarırsın zaten. orada karar senin.


bit olayına gelince, basit olarak anlatmak gerekirse ekrandaki partikül sayısını etkileyen bir özellik. yani şöyle anlatabilirim, misal fifa oynuyosundur, patlama çatlama yok oyunda, düz bir satıh üzerinde stabil bir şekilde oynanıyor oyun, dolayısıyla sık partikül değişimleri yok. burada senin için ekran kartının rami önemlidir. kaç bit olacağı 2. plandadır.

ama call of duty oynuyorsun. bam güm sürekli bir değişim var ekranda. her taraftan mermiler geçiyor, binalar arabalar patlıyor. burada ise sana bit lazım.

umarım anlatabilmişimdir. benim kanaatim oyuncu için bit olayı çok daha önemlidir. ekran kartı 1 gb olsun şu anda iş görür, 128 bit tavsiye etmem ama o bile hala ufaktan iş görür.

bir de buraya bakarak karar verme. donanımhabere git orada işi gücü bu olan manyaklar var. al bi üyelik danış adamlara.
  • syozkn  (22.04.15 09:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.