[]

Mide kanaması şüphesiyle

Mesai saatleri dışında acile gitsek, bize ne gibi tetkikler yapabilirler? Özel bir hastanede hemen mideye bakma şansları olur mu?




 
mide kanaması şüphesi kanaatine nereden vardınız,kanlı kusma gibi bir durum mu var?normal şartlarda bir nazogastrik sonda ile burundan girilip mide kanaması olup olmadığına bakılır ama sizin bahsettiğiniz mideye bakmak eğer endoskopi ise o hemen yapılmayabilir.özel hastanede de prosedür böyledir sanırım ama tam bilemiyorum.


  • perlingalidd  (21.04.15 17:47:53) 
ağzından kan geldimi?
kakanı yaptığında rengi simsiyahmı ?(koyu renk değil bildiğin simsiyah olması gerekmekte).
tansiyonun 3-4 lerdemi geziyor?
bunlar yoksa mide kanaması olduğunu idaa edemezsin.
endoskpisiz (ağızdan boru ve kamera yutma). anlamaları zor.
  • jamswety  (21.04.15 17:51:35) 
dışkıda kan bakılır önce. onun harici şakır şakır masif kanamadıktan sonra mide kanaması "acil" bir durum sayılmaz. acil servis vakası, önemli ama hastanın hemoglobin değerleri, hemodinamisi falan normalse ismince göründüğü kadar acil değil.


  • fayfim  (21.04.15 17:52:00 ~ 17:54:51) 
ben geçirdiğimde bir laboratuvara gidip dışkı örneği vermiştim. dışkıdan direk belli oluyor.


  • sta  (21.04.15 18:04:05) 
mide kanaması geçiriyorum diye bi genç gelmişti bi kez acile. direkt görebildiğimiz bi kanama yoktu, dışkıda gizli kan istedik. bu arada da nazogastrik taktık, mide sıvısını çektik, kanlı gelen bişey yok
sonra rektal tuşe yaptık, acaba kanı mideyi geçti indi mi falan diye, yine bişey yok. sonra da genci gönderdik.

şunları yaparken de yalan söylediğini biliyoduk da, hadi rektal tuşeden zevk alıyosundur da nazogastrik baya kötü bişey.
  • la noix  (21.04.15 19:54:23 ~ 19:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.