[]

Asus Notebook Drivers Hakkında...

Arkadaşlar merhaba,

Teknik bir sorum olacak. Şimdi Notebook PC içinde gelen HDD çıkarıp yerine yeni aldığım HDD takacağım. Olay bu noktada başlıyor. Notebook içinde bulunan orijinal HDD içinde driverlar, Windows vs bildiğiniz gibi her şey gömülü geliyor. Yeni HDD bomboş. Şimdi ben bu yeni HDD taktığımda driverları web üzerinden indirip baştan kuracağım. Fakat kurmam gereken driverların tam listesini nasıl bulacağım. Web üzerinde araştırdım.
support.asus.com
Şu linkte model ve Windows sürümüne göre driverlara ulaştım. Burada çıkan tüm driverları kuracak mıyım?
Şu anda bilgisayarda kurulu olan bir program var e-driver diye. Bunu çalıştırdığım zaman ne kadar driver varsa otomatik indirip kuruyor. Bu programı da ben kurmadım. İçinde hazır vardı.

İkinci bir konu daha var. Bu yeni HDD taktıktan sonra her şeyi driverdır programdır kıldır yündür her haltı kurduktan sonra bir başlangıç diski gibi bişey yapıp ileride format atmak istediğimde hemen bu disk üzerinden kurulum yapma şansım var mı? Bu disk üzerinden kurduğumda her şey bi seferde yüklenmiş olacak.

Herkesin yardımları için teşekkür ederim.

 
kendi donanımına göre olan driverların en güncel olanlarını indir. format atmadan önce lan ve wireless drivarlarını indir, garanti olsun. aygıt yöneticisinin ekran görüntüsünü alabilirsin diski çıkarmadan önce.

ikinci soru için norton ghost veya acronis true image indirip bir cdye yazdırıp (veya bootable usb yaparak) bilgisayarı bu cd ile başlatarak imaj alabilir, imaj atabilirsin.
  • inheritance  (21.04.15 16:19:30) 
wifi ve kamera driverlarının net ismini öğrenin yeni hdd takmadan. çünki sitede birden fazla üretici için driver konulmuş.

denetim masasında sistem ve güvenlik kategorisinde yedekleme ve kurtarma diye seçenek var ordan yedekleme diski oluşturabilirsiniz.
  • masa penisi  (21.04.15 16:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.