[]

d tipi vize

Merhabalar, yine ben ve yine lanet burokrasi.

Sorum şu: (D) tipi, 31 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli shengen vizem var. Fakat ikamet ettiğim ülke Belçika'da oturum iznim 3 Temmuz tarihine kadar geçerli. Bu tarihte Belçikayı terk edicem zaten fakat diğer shengen ülkelerine giriş çıkışta sorun yaşar miyim? Yani bana D tipi vizem olduğu için su ana kadar yaptığım seyahatlerde hiç oturum izni sormadilar, sorun cikarmadilar. Fakat daha geleli 90 gun oldu. Yani zaten serbest dolasabiliyordum 90 gun. Sonrasinda hep oturum iznine mi tabiiyiz?

Tesekkur ederim simdiden...

 
burada kafa karışıklığı yaratacak bir durum var; oturum izni varsa zaten schengen'e ihtiyaç olmamalı.

oturum izni = 3 ay schengen bölgesinde serbest dolaşım(ülkeye geri dönmek şartıyla) + oturum izni süresi kadar ülkede ikametgah hakkı.
  • svealand  (21.04.15 15:26:25) 
fekat durum şu: ben vizemi oturum izninden önce aldım. vizem 31 Temmuz 2015 görünürken, bana verilen oturum izni (eğitim süremin bitiş tarihi aynı zamanda) 3 Temmuz 2015.

yani elimdeki oturum izni kartı,6 aylık vizemden daha önce sona eriyor. Ofisteki ablamızın dediğine göre, oturum kartı vizenin yerine geçiyor oluyor ve aslında vizemin 31 Temmuz değil de 3 Temmuz geçerliliği oluyor. Fakat asıl asıl kafa karışıklığı şurada: ben belçikayı 3 temmuzda terk edicem zaten ve de-register yapmam lazım oturum iznine. eh, ben ülkeyi terk ederken bir oturum iznim olmayacak zaten. eh yine vizem mi devrede?

ben 3 temmuzdan sonra diğer shengen ülkelerinde serbestçe seyahat edebilir miyim bu vizeyle yoksa bana derler mi: hımm bu D tipi vize, senin çoktan bir oturum iznin olmalıydı. -eh o bitti 3ünde? dersem sıkıntı olur mu.

kafamda deli sorular.
  • mrsmoon  (21.04.15 15:35:45) 
Büyük ihtimalle hayır, sıkıntı olmaz.

Oturum izni demek yarı vatandaşlıktır. Oturum izni süresi dolduğunda ve vize hala duruyorsa turist sayılırsın. Eğitiminin bitiş tarihinin oturum izni tarihi olması bu yüzden, eğitim sırasında herhangi bir hukuk durumu geliştiğinde sade turist olarak değerlendirilmemen için.

kafanda hala sorular varsa Türk konsolosluğuna danışabilirsin. O konularda uzmandırlar.
  • svealand  (21.04.15 16:11:20) 
yalnız vizenin uzunluğu değil, kalış süresi, yani duration of stay önemli olan. orada yazan gün sayısı dolduktan sonra vizenin çok bir önemi yok.

ve evet, d tipi vize oturma izni alabilmen için verilir, bu nedenle iptal olmasa da oturma izni geçerlidir çıktıktan sonra.

sonuç olarak vizen 31 temmuz a kadar geçerli olsa da o tarihe kadar zaten duration of stay i doldurmuş olacaksın.
  • cursor  (21.04.15 16:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.