[]

köpeğin aşırı iştahlı oluşu

selam, köpeğimin aşırı iştah sorunu var. öyle ki ne bulursa yemek istiyor. bu yediklerinin bazıları gıda maddesi de değil üstelik. çorap yuttu birkaç kez. resim kağıtlarıma saldırıyor, kalemimi açıyorum onları yiyor, toprak yiyor, az önce ağzından sünger aldım. ayakkabı, terlik kemiriyor, kopardığı parçaları ağzından zor alıyorum. masa, sandalye kemiriyor. televizyon kumandasını bile yemeye kalktı. mümkün olduğunca ortada bişey bırakmıyoruz ama insanlık hali bazen farketmiyoruz. ya da mutfağa, tuvalete gittiğimizde yapıyor yapacağını. tuvalet kağıtlarını yedi, ağzından sabun çıkardım. tuvaletten su içmeye çalışıyor. içecek konusunda da seçimleri yanlış. bunun sorunu ne olabilir?




 
yavruyken iştahlı oluyorlar. ama cinsi de çok önemli tabi. aç bırakmıyorsunuzdur zaten, onu sormuyorum bile.
düzenli yürüyüşe çıkartıyor musunuz? enerjisini atıyor mu?
kaç aylık? diş çıkardığı dönemde olabilir, benim oğlan laptopumun köşesini bile kemirmişti o dönem.
dediğim gibi küçükken meraklı oluyorlar böyle, benimki de çoraplarımı kaçırırdı artık yapmıyor mesela.
kemirmesi için oyuncakları da vardır sanırım.
bir oyuncak tavsiye edeceğim; ağaçdalı şeklinde preslenmiş bir malzemeden yapılan ama toksik olmayan bir kemirme oyuncağı var. kemirdiği minik parçaları yese de zararlı değil. sert olduğu için bizimki onla saatlerce keyifle oyalanıyordu.
link gönderebilirim.
www.petburada.com
bunun birkaç boyu var. bu ufak boyu. başka sitelerde daha ucuza da bulabilirsiniz belki.
  • innerbliss  (21.04.15 14:50:57 ~ 14:53:05) 
yemeğini çok güzel yiyor. yürüyüşe çıkıyor, evde ayrıca oyun oynuyoruz. topu var onunla oynatıyorum, bitmiş pet su şişelerinin kapağını ve kağıdını çıkarıp şişesini veriyorum onunla oynuyor, dişlerini kaşıması için simidi var. şuanda 6 aylık. link için teşekkür ederim.


  • rock n roll  (21.04.15 15:33:00) 
bu soruya cevabım:
olur öyle :)

ilac gibi şeyler yememesine, temizlik malzemesi içmemesine dikkat edin, gerisi çok sorun çıkartmaz. aşağıdan çıkar geri :)
bir de oyuncakları yutamayacağı kadar büyük olsun. parçalayıp yutarsa sorun olaz ama bazen tenis topu vs şeyler bağırsakları tıkayabiliyor.

bizimki kinder sürpriz yumurtayı oyuncaklarıyla beraber komple yutmuştu, bir sene sonra kusarak çıkarttı :) (bunu yaptığında da 9-10 yaşındaydı)
  • mutevazi  (21.04.15 17:02:02) 
6 aylıksa küçükmüş biraz daha sabretmeniz lazım, dışarda ne kadar enerji harcarsa evde o kadar az sorun çıkarır, bu yemelerin, kemirmelerin doymamakla ilgisi yok elbette. Büyüyene kadar zahiyat oluyor biraz, biz ayakkabı, gözlük, kumanda kenarı falan gibi kayıplar yaşamıştık. Cinsi de önemli, bazı cinslerde şımarıklık yaşla pek azalmıyor, cocker, beagle gibi. Büyük ırklar genelde 1 yaşından sonra uslanıyor. Yemeğe karşı iştah biraz karakterle ilgili, arkadaşımın 15 yaşındaki köpeği, sağır, kör ve zor yürüyebilir durumda ama iştahında hiç azalma yok:)


  •   (21.04.15 18:24:06) 
Yakın arkadaşımın bir yavru köpeği var, karnı tok olduğu hâlde bir lokma yemek için ruhunu satar köpek resmen. :D :D Mamasını bitirip gelip bizim yemeğimize salça oluyordu. Zaman mekan takmıyor hayvan.


  • yirmisantim  (21.04.15 18:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.