[]

Kredisi bitmiş evin tapusundan ipotek kaldırma nasıl oluyor?

Bankadan fek yazısını aldık. İlçe belediyesine mi gidiyoruz? ne kadar masraf olur? tapu ve fek yazısı dışında hangi belgeler gerekir?

Son zamanlarda yapmış olan cevap verirse daha iyi olur.


 
Banka kendisi de kaldırabilir.

Siz de fek yazısı ile kaldırabiliesiniz.

Ücreti yok.
  • teritori  (21.04.15 12:47:32) 
nereye gitmemiz gerekiyor?


  • merhum  (21.04.15 13:20:11) 
aslında bankanızın fek yazısını tapuya göndermesi lazım.
ama elinde fek yazınız varsa ilgili tapu müdürlüğünden kaldırabilirsiniz.
işlemin belediye ile alakası yok.

bu arada 20 tl gibi bir harcı varmış işlemin.
  • teritori  (21.04.15 13:44:44) 
Tapuya git


  • hopkins  (21.04.15 13:56:39) 
iki sefer yaptım. ama yazıyı ben değil de bankanın yetkili avukatı verdi tapuya. tapu defterine imza atıldı. yeni tapu çıkarıldı. az bi harcı var. ilk başvuruda evraklar veriliyor sonra telefona mesaj gelince harç yatırılıyor ve verilen tarihte tekrar gidiliyor. bizim işlemlerde avukatlarla görüşemedik bir türlü işlem uzadı..


  • mr fusion  (21.04.15 14:00:17) 
Artık siz götüremiyorsunuz.sahtekarlıkları Önleme amacıyla artık posta,kargo ya da banka görevlilerinden alıyorlar ipotek kaldırma yazısını.geçen ay kaldırmaya gittik oradan biliyorum.2 adımlık yere yollanan posta 3 haftada ANCA ulaşmıştı.


  • telet abi  (21.04.15 14:31:38) 
@telet abi ama şubeden vermişler yazıyı. bizim bir şey yapmamıza gerek yok mu yani? bu arada kredi biteli 1 ay oluyor. tapu dairesini arasak söylerler mi acaba?


  • merhum  (21.04.15 14:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.