[]

Epilasyonda vücudunun %18i yanan vatandaş

www.mynet.com

benim de ihtiyacım vardı şu epilasyona ancak bu haberden sonra zor görünüyor.
ürktüm arkadaş.

 
"Diyarbakır" "güzellik salonu" sebebini özetlemek için bu üç kelime yeterli.
uzmanlar tarafından düzgün şekilde yapıldığında sorun olacağını sanmam. doktor olması, bu alanda eğitimi olması gerekli bence. yoksa her köşebaşında ufacık kuaförümsü yerlerde bile yapılıyor lazer epilasyon, paraya kıyamıyorsan risk alıyorsun demektir. lazer epilasyon yapan özel hastaneler de var.

  • ucan spagetticanavari  (21.04.15 11:27:28) 
Hocam sorun olmaz. İşinin ehli bir yere yaptırman lazım.


  • dokuz numara dort yildiz  (21.04.15 11:50:32) 
Haberi açmadım ama üstteki cevaba bir diyeceğim var. Daha önce hiç lazer epilasyona gitmiş mi merak ediyorum.

Makinenin ayarını bilip cilt tipine göre ayarladıktan sonra saatlerce bir düğmeye basıp atış yapıyorsun. İnsanların nazıyla bokuyla püsürüyle uğraşıyosun. Hangi doktor 6 ya da 10 yıllık eğitimini bunun için yapmıştır? Hastanede yapılan lazer epilasyonlar bile genellikle doktor tarafından değil "doktor gözetiminde" yapılıyor. Doktor bir boy gösteriyor hastaya, sonra gidiyor.

Ha benim bu işi yapan bir doktor tanıdığım vardı. Gelen müşterilerine doktorum diyince herkes atlardı ama kendisi kadın doğum doktoruydu. Ve estetisyenliğe dair hiçbir eğitim almamıştı. Ama insanlar doktor olduğunu duyduktan sonra direkt sorgulamadan atlıyordu. Sonuçta doktordu yani. :)

Beğenmediğiniz güzellik salonlarındaki estetisyenler bu iş için onlarca eğitim alıyor, teknolojileri takip ediyor. Yıllarını bu işe vermiş kişiler. Şu kalıplardan çıkın artık.

Sorunuza cevap verecek olursam da: yazın güneş gören bölgelere lazer yaptırmak tehlikeli. Yaptırcaksanız da sürekli güneş kremi kullanmanız gerekir. Ama onun dışında gerçekten işini bilen bir yere gittikten sonra, bu işi bilen birilerini bulduktan sonra bir sorun olmaz. Rahat olun.

Not: Ne estetisyenim, ne de doktorum. Gelecekte estetisyen de doktor da olmayacağım ama düşüncelerimi belirtmek istedim.
  • okuyamıyom ben ya  (21.04.15 12:40:14) 
3 sene önce komple yaptırmıs biri olarak söylüyorum 12 seans gittim 2 sene sürdü ve hiç yanmadım.


  • slalom  (21.04.15 13:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.