[]

180 günde 90 gün vizesiz kalma hakkı olan ülkede fazladan kalırsam ne olur?

evet. örneğin ukrayna'da türklere vizesiz 180 gün içinde maksimum 90 gün kalma hakkı tanınıyor. ben daha önce 3-4 kez daha giriş çıkış yapmıştım ve bu sefer gelirken hiç bu olayı hesaba katmadan gidiş dönüş biletimi almışım ve fark ettim ki benim aldığım dönüş tarihine kadar çoktan 180 gün içindeki 90 günüm doluyor. diyelim ki 95 gün falan kaldım, bu durumda ne oluyor? bir yaptırımı var mı?




 
mazeret bildirmezsen, bir daha ülkeye bir süreliğine ya da hiçbir zaman almazlar. tabi ülkenin yolsuzluk seviyesine göre esneyebilir bu kural.


  • christopher nolan  (21.04.15 03:00:29 ~ 03:00:48) 
Sadece o ülkeye değil, diğer ülkelere vize başvurularında ve girişlerinde de sorun yaşarsın.


  • protector  (21.04.15 03:02:21) 
ukrayna ise sorun olmaz gibi geliyor. ama normalde ileride vize açısından problem çıkabilir.


  • Sarix  (21.04.15 08:25:43) 
ben cikis yaparken polise sormustum. masasindaki kirmizi damgayi gosterdi. vize suresini gecersen kirmizi damga yiyip 5 yil o ulkeye giremiyormussun. eger pasaport kontrolunde degil de normal ulke icinde sokakta falan yakalanirsan da dogru kodese gidiyorsun orada bi 15 gun falan canindan bezdiriyorlar sonra turk konsolosluguna polisler durumu bildiriyor. konsolosluk turkiye ile baglanti kurup bu adam burada, ucak biletini alip gonderin sinir disi edecegiz diyorlar. o bilet gelene kadar da orada nezarette kaliyorsun. sonra seni bir polis esliginde havaalanina goturuyorlar, ucaga binene kadar eslik edip turkiye'ye postaliyorlar.


  • maresalx  (21.04.15 09:20:24) 
Ülkedeki İmmigrasya'ya gidip durumu izah et. Ek vize çıkarabiliyorlar mı sor. Eğer yok ise 90 günü geçirmeden ülkeden çık. Pasaportuna kırmızı damga yersen ileride başka ülkelere vize alırken sorun olur.


  • yazar kasa  (21.04.15 11:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.