[]

çamaşır makinesinde kumaş boyama?

3-4 tane siyah pantolonum var rengi solmuş. Kumaş boya ve fikse aldim boyamak için. İnternetten araştırdım ama çok da güvenmedim. Makinede kaç derecede yıkamak lazım bunları? Daha önce bu yöntemi denemiş olan varsa yardimci olursa sevinirim.




 
boya makinaya zarar verebilir diye düşünüyorum ama emin de değilim. ayrıca su tahliye edileceği için belirli aralıklarla boyayı yeterince çekmeyebilir pantolonların.

pantolonları boyamak için kova gibi bir şey kullanman daha mantıklı. aldığın boyanın üzerinde de kaç derecede kaç dakika bekletmen gerektiği yazar zaten.
  • emfuzi  (20.04.15 21:46:12) 
Makinede boyamanı tavsiye etmem. Makinanın su değen yerlerinde illa kireç artıkları oluyor, boya onlara işliyor sonra ne yıkasan rengi atıyor, bütün beyazlar gri oluyor. Büyük tencerede, kazanda falan ocak üstünde boya.


  • hala mi ceren yahu  (20.04.15 21:48:48) 
sakın girme o işlere.


  • ucurulmamak umidiyle  (20.04.15 21:51:12) 
Hiç birsey olmaz. Biz siyah renkli eşofman altlarını makinada boyadık. Cillop gibi oldu.
kumaş boyasını al zaten paketinde kullanım talimatı yazıyor. Rahatlıkla kullanabilirsin.

  • corneillus  (20.04.15 21:53:09) 
ben bütün kıyafetlerimi boyadım hiç bir şey olmadı. korkma.


  • gormemisin oglu  (20.04.15 22:12:36) 
Benim de arkadaşlarım boyuyor hep makineye bişey yaptığını duymadım. Bu baya kullanılan yöntem ya simsiyah çıkartıyor pantolonları. Tek olay sonrasında diğer camasirlarla yikamamak. 60 derecede yıkadım bu arada.


  • yesimright  (20.04.15 23:01:05) 
çamaşır makinesinde boyamadım ama normal çok boyadım. pamukluysa on numara olur. viktorya toz boya.. biraz sirke ve tuz. fikse hiç kullanmadım. büyük bir tencerede kaynattım bir kaç saat sonra boyası akıncaya kadar yıkadım.. mis gibi oldu


  • mr fusion  (20.04.15 23:10:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.