[]

değerli insanlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

peşinen not: hiç bir torpilim yok.yanlış düşünmeyin lütfen.

öncelikle merhaba. adım x soyadım y. z ünivesitesi'nde lisans okuyorum. lütfen ciddi cevaplar verin arkadaşlar çünkü ciddi bir konu benim için bu. şimdi asıl konuya geçeyim.

24 nisan'a kadar sürecek bir tercih sürem var. ancak hala tercihlerimi yapmış değilim.neden mi? işte burada size danışıyorum bu konuyu.
kpss b'de iyi bir puanım var. şimdi ben tercih yapsam çok büyük ihtimalle memur olarak yerleşeceğim ankara'da bir kuruma. ancak ya lisans eğitimime ara vermek zorunda kalacağım ya da hem okuyup hem memurluk yapacağım. şimdi tercih yapmasam 4 sene sonraki atamalarda lisans alanından tercih yapabileceğim. şu an için maddi anlamda pek sıkıntım yok. ancak bir korku var içimde 4 sene içinde bana verilen bu hakta herhangi bir değişiklik olur mu diye. sizce ne yapmalı? 1 dakikalığına kendinizi benim yerime koyup düşünüp vereceğinz cevaplar çok önemli benim için :)

ve tabiki bir kaç şey daha:
-memur olarak çalışırken 1. yıl sonunda çekilip lisans eğitimini bitirmek ve sonrasında tekrar memurluğa geri dönüş yapıllması mümkün müdür?
-atanacağım kurumda eğitimime devam etmeme izin verilir mi? sonuçta bölümüm devam zorunluluğu gerektiriyor.
-benim için önereceğiniz bakanlık veya kurumlar varsa belirtin lütfen.tercih kılavuzunda bir çok bakanlık ve kurum var.

şimdiden cevaplarınız için candan teşekkürler hepinize.

 
4 sene sonraki lisans atamalarında bu puaninla tercih yapamayacaksin, onu biliyorsun değil mi?

Bir de nisan ortasında KPSS alimi nerden çıktı? Bizim niye haberimiz yok.

Ücretsiz izin hakkında da nette su yazıyor :

"Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir."

Yani bir yıl çalışayım, ben okulu bitirince ayni kadroya doneyim gibi bi hakkın yok. Yalnız istifa edebilirsin. İstifa ettikten sonra da tekrar memur olmanın önünde bi engel yok. Sadece belli bi sure boyunca memur olamazsın. 6 ay ya da 1 sene olması lazim, emin değilim.

Atandigin kurumun eğitimine devam etmene izin verir ama ne kadar serbestlik tanır onu bilemeyiz. Kurumdan kuruma değişir. Her gün okula gitme gibi bi lüksün olmayabilir.

Kurumlar hakkında ise memurlar.nete bakmani öneririm. Orada ayrıntılar yazar genelde.

@ umutlarıvarolankisi;
Duyuruya tirpilim yok diyerek başlayıp sonra da bu özel bi durum demen garip olmadı mi sence de? Sana özel kadro mu açtılar, nedir durum? Mulakatli alıma başvurmuş olsan bile, torpilim yok dediğin halde kesin yerlesirim gözü ile bakman da çok iyimser bi tavirmis.

Neyse. KPSS puanı iki yıl geçerli evet. İstifa hakki için de bir yıl vs beklemeye gerek yok. İstersen bi günlükken istifa et.
  • elorelia  (20.04.15 20:52:23 ~ 21:13:37) 
@elorelia öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. genel bir alım değil özel bir durum.
evet yeniden kpss'ye girmem gerekecek zaten çünkü bir kpss puanı 2 yıl geçerli sanırım.peki bu istifa hakkımız 1 yıl sonunda oluyor mu ki?

  • umutlarivarolankisi  (20.04.15 21:09:26) 
Ne demek o özel durum.
Ufkumuzu iki katına çıkarabilir misin?

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (20.04.15 21:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.