[]

bu hastalık neyin nesi?

sevgilim perşembe gecesi ateşlendi cuma sabah kızılay acile gitti yüksek ateş ve hafif öksürük şikayetiyle. kan testi yapıldı. CRP C reaktif protein değeri 88di. serum takıldı iğne yapıldı agumentin, minoset ve c vitamini verilip eve gönderildi.

aynı gece tekrar ateşlendi. medipole gittik 3 tane serum taktılar çünkü ateşi düşmüyordu. 39 hep. ilaçlarına ek brufen verip yine yolladılar.

sonraki gün tekrar ateşlendi yine medipole gittik. 39,7 derece. bu kez öksürüğü artmış ve nefesi zorlanıyordu. oksijen verip penisilin yaptılar. önceki ilaçlara ek lansor ve boğaz tahrişi için başka bir haf daha verildi.

bugün yine ateşlendi tekrar ilk hastaneye kızılaya gitti. 38,5. doktor yarın ciğer filmi cektirmesini söylemiş ve diğer ilaçlara ek 10 gün kullanması için antibiyotik iğne vermiş.

medipol üst solunum yolları sıkıntılı ağır geçirir. ateşi daha 3 4 gün sürer demişti de. yok yani tatmin olamiyorum içim rahat etmiyor. nedir bu? salgın mı? normal mi? nedir bunlar?

 
ilk defa böyle bir şey duyuyorum. acil şifalar diliyorum. doktora sormadınız mı sorunun kaynağını?


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (20.04.15 18:06:21) 
@biz siz dediğim gibi üst solunum yolları enfeksiyonu dediler. ama dağ gibi adam ateşlendikçe elden ayaktan düşüyor. 4 gün oldu. doktorlar ne dediyse yapıyoruz neden hala iyileşmiyor?


  • zenc  (20.04.15 18:08:03) 
Bu son salgin herkesi yataklara düşürdü. Biz de ailecek ayni durumdaydik bir ustune hepimizde deli gibi kemik agrilari vardi, igne yapip yapip serum takıp eve gonderdiler.

Ben 10 gunde iyilestim mesela. Yine de icim rahat etmiyor diyorsan baska bir doktora daha gitsin.
  • fraise  (20.04.15 18:12:47) 
viral bir şeyse (domuz gribi vs) antibiyotiğin etki etmemesi normal (ha ama üstüne bakteriyel bir şey binmesin diye veriliyor). sağlık politikalarımız sağolsun antiviral ilaç epey bi zor bulunuyor şu anda piyasada.

annem de 10 gün yatak döşek yattı, antivirali aldığının gecesi düzelmeye başladı. hala daha tam iyileşmedi ama.

ateşi çıktığında soğuk uygulama ve minoset ile ateşini düşürmeye çalışın. hastane hastane gezdirmeyin. ancak bunlara rağmen düşmüyorsa hastaneye gidin. minoseti almak için ateş yükselmesini beklemeyin. kendinize ve sevgilinizin yakınlarına da dikkat edin, bulaşıcıdır
  • la noix  (20.04.15 18:16:03) 
zaten hastaneye gitmeden önce ateş düşürücü leri alıyor soğuk uygulama, soğuk duş aldıriyorum ama yine de düşmüyor gözleri falan gidiyor artık bakıyoruz biz yapamıyoruz tekrar hastaneye gidiyoruz


  • zenc  (20.04.15 18:19:50) 
İntaniye polikliniğine başvurun bence.


  • siradisi00  (21.04.15 09:24:31) 
Aynı şeyi bu hafta sonu benim erkek arkadaşımda yaşadık. Hastaneye gitmedik, çünkü kalkamıyordu bile. İlk gördüğümde havale geçirmek üzereydi, eve doktor çağırdık. 3 gün üst üste sabah akşam iğne yaptı ve 3 tane de serum taktı. Bu süreçte bol terledi, iyi besledik, iyi baktık vs ancak bugün kalkıp işe gidebiliyor. Bir an gerçekten ölecek sandık. Belirtiler sizdeki gibi + ishal, mide bulantısı, kusma filan ne ararsanız vardı. Bence bol istirahat etsin. Zor oluyor ama geçecek :/


  • pandispanya  (21.04.15 09:33:28) 
kötü bir senaryo olacak çok da düşük ihtimal ama tüberküloz seyri buna benzer olabiliyor.şifalar dilerim


  • kararsizmucver  (21.04.15 12:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.