[]

Yurtdışında iş bulabilmek için yönlendirme

Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle kendimi tanıtayım özetle; 1 yıl kadar kurumsal bir firmada iş analisti olarak çalıştım ve yaklaşık 3 yıldır da iş zekası alanında, it danışmanlık firmasında danışman olarak çalışmaktayım, özel bir üni'den burslu matematik mezunuyum ve henüz bitirmediğim TR'de ilk 10'da olan bir üni'de 1 yıllık bir yüksek lisans pragramında da öğrenciyim.

Yurtdışında, özellikle de Avrupa'da harıl harıl iş arıyorum bir süredir, ama bir şekilde hiçbir olumlu geri dönüş alamadım şimdiye dek. Sadece yurtdışı başvurularında değil de, genelde iş başvurularında şansın çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da non-eu bir vatandaş için şirketlerin sponsor olmak zorunda olduklarını biliyorum, bu konuda epey bir araştırma yaptım, ihtiyaç duyduğu elemanı önce kendi ülkesinde bulamıyor, sonra Avrupa'da bulamıyor ve bu da non-eu bir vatandaşa sponsor olabileceği anlamına geliyor yasal bir düzlemde. Çok özet anlattım, demek istediğim prosedürü az çok biliyorum artık. Firmaların birçoğu ya sponsor olmak istemiyor ya da benim mevcut tecrübemi sponsor olmak için çok yetersiz buluyorlar, anlayabilmiş değilim. Mevcut tecrübem yetersiz olabilir diyorum ama 1 yıllık tecrübeyle de Almanya'da iş bulan birkaç kişiyi de işitmiştim. Etrafımdaki insanlara sorduğumda sen oradaki yasal prosedürlere çok takılma, onlar almak istedikleri elemanı bulduklarında prosedürü o elemana göre bir şekilde uyduruyorlar gibi cevaplar alıyorum.

Sormak istediğim, linkedin'den yardırsam da Avrupa'da iş bulabilmek için linkedin'den daha efektif bir site tavsiye edebilir misiniz ya da başka bir yol, yöntem önerebilir misiniz, nerden kime nasıl başvurmalıyım, amacım büyük paralar kazanmak falan da değil, bir şekilde kendimi oralara atmak istiyorum, burada boğuluyor ve yaşamakta güçlük çekiyorum artık. Kanada göçmenliğine kadar gidebilir bu iş benim için ama ben apar topar bir aksiyon almak istiyorum ve özellikjle de Avrupa'ya gitmek istiyorum, ailem burada ve onlarla bir şekilde haftasonu gidip gelme mesafesinde olmak istiyorum. Hangi ülkelerin hangi websitelerine, hangi firmalara, hangi kişilere yazmalıyım veya başvurmalıyım? netten araştırdıkça içinde kayboluyorum ve moralim bozuluyor bir süre sonra, beni adamakıllı yönlendirebilecek ya da özelden de olsa kişi ismi verip şu kişilerle görüş diyecek birileri var mıdır acaba buralarda? Dil okulu ya da mster'la da gitmek istemiyorum çünkü para kazanmam gerekiyor, ödemem gereken bedelli askerlik kredim var misal, yani aylık belirli miktarda bir giderim var demek istiyorum. Bu arada bildiğim tek yabancı dil İngilizce, bir Goethe'ye kaydolup 1 sene Almanca yardırıp sonrasında Almanya'da iş aramayı falan düşündüm, yani öyle bir strateji izleyebilirim diye aklımdan geçirdim ama hiçbir motivasyonum yok bunu yapabilmek için de, buradan bir şekilde kendimi atmak ve buhran dolu hayata bir süre mola verip kendimi toplamak, kendimi dinlemek istiyorum oralarda. Bilginiz veya tecrübeniz varsa lütfen ama lütfen yönlendirin beni arkadaşlar, buna çok çok ihtiyacım var.

Çok dağınık yazdığım için özür dilerim bu arada, işteyim, çalışıyorum, alelacele yazdım.

Saygılar

 
selam, aynı konu üzerinden uzun zamandır düşünüyorum, okuyorum.

sponsorluk işi gerçekten zor, ben de hiç yanıt alamadım (7-8 sene deneyimli tasarımcıyım) Avrupa da, hatta özellikle İngiltere istiyordum zaten herkes tasarımcı, ve adamların tasarımcıları çok iyi. Bu yüzden bana hiç bir şekilde sponsor olmuyorlar. Ben başvuru yaparken artık daha büyük şirketlere yöneldim. Google, Linkedin, Tumblr vs gibi tüm ülkeden adam çalıştıran ve 3000-5000 çalışanı olan ofisler. Bu adamların sponsor olabilecek güçleri var, yabancı çalıştırmaya hakimler.

Diğer alternatiflerden biri Avustralya, gidilmesi en kolay ülke şuan Kanada ile birilkte. Daha önce 1 sene Kanada'da kaldım öğrenci olarak, gerçekten çok soğuk bir daha dönmeyi düşünmüyorum. Avustrulya-Melbourne son 3 senedir dünyanın en yaşanılabilir şehri seçiliyor. İmkanlar işler oldukça güzel ama düşünüyorum burada anama babama bişey olsa ve ilk uçakla gelsem ertesi gün burda oluyorum. Bilet de gidiş dönüş 5-6 bin falan.

Daha önce İngiltere'den bir firma ile sponsorlukla ilgili tüm ücretleri ben karşıylayabilirim diye anlaşmıştım. Sadece maaşlı çalışan olacaktım onlar için ama güvenemedim sonra adamlara.
  • try again fail again fail better  (20.04.15 15:34:33) 
su anda ispanya, yunanistan ve italya da issizlik oldugu icin almanyaya cok basvuru var. kütürel olarak yakin gördükleri icin, dil avantajo oldugu icin ve kanunlar acsindan önce onlari tercih ediyorlar. Sonra da macar, bulgar, romen, ve polonyali lar geliyor avantaj bakimindan cünkü kanunlar onlara öncelik taniyor. daha sonra uzak dogulu ve hintlleri tercih ediyorlar cünkü onlarin sert egitim sistemlerine güveniyorlar ve daha uluslararasi hava katiyorlar sirketlere. sonra da türkler geliyor, calisma izni almak külfetli, bir is görüsmesi icin bile büyük dert.

peki nasil öne cikabilirsin, öncelikle iyi ingilizce öne cikartir. Almanca alman sirketler icin büyük avantaj. Linkedn disinda güvenilir büyük consulting sirketlerine CV ni gönderebilirsin. bircok sirket HR islerini consulting sirketlerine birkmis durumda. ilk elemeyi, ilk telefon görüsmesini ve ilk yüzyüze görüsmeyi bu consulting sirketleri yapiyor ve 2. ve 3. görüsme sirket ile yapiliyor genelde. Consulting sirketleri ön degerlendirmeyi yaptiklari icin bunlarin gönderidigi adaylara daha cok güveniyorlar. Tabi is arayan kisiden herhangi bir ücret almiyor, genelde sirketlerden aliyor, para isterlerse inanma büyük ihtimal dolandiricidir.

alman sirketleri icin fiyat önemli, ucuz olan tercih sebebi olacaktir. rahatlikla fiyat pazarligi yapabilirsin. IT icin genelde maaslar 35-70 bin bürüt yillik olarak degisiyor. eger sen ön yazina 20-30 bin bürüt istiyorum dersen büyük avantaj kazanirsin. istedigin rakami rahatlikla yaz, almanyada türkiyenin aksine istedigin rakami söylemen avantaj kazandirir. düsük rakamlara isi alip, calisma iznini kaparsin, 1 sene sonra pazarlik yapar, kabul etmezlerse baska yere atlarsin.
  • emrahday  (20.04.15 17:20:40 ~ 17:20:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.