[]

Mezuniyet sonrası askerlik.

Selamlar.
Okuldan Haziran ayında mezun olacağım, Ağustos celbinde asker olup kısa dönem askerlik yapmak istiyorum. Fakat son sınavlarıma daha girmediğim için okuldan geçici mezuniyet belgesi alamadım ve işlemlerimi halledemedim.
Ağustos celbinde gitmek için son başvuru tarihi 15 Mayıs.
Bunu nasıl halledebilirim acaba? Kesin olarak Ağustos'ta gitmem gerekiyor.
Teşekkürler.
Not: Bilkent.

 
gecici mezuniyet belgesini alamazsan agustosta gidemezsin. araligi beklemen gerekecek.


  • joelskellington  (20.04.15 14:15:28) 
oo bilkentse gidersin asdhjk geçiçi mezuniyet belgen olmadan askere ancak uzun dönem gidebilirsin.şimdi siz işleme alın ben haziranda belgelerimi tamamlarım gibi bir uygulama da olacağını sanmıyorum.


  • Golgi  (20.04.15 14:15:47) 
Gidemezsin Ağustos'ta askere taşşaklı bi paşa tanıdığın yoksa. Kasım celbine kaldın her mezunlar gibi. Ki o da Kasım olacağı kesin değil aralığa da atabilir seni.


  • acukali ekmek  (20.04.15 14:49:33) 
aslında kendin de yazmışsın haziranda mezun olacağını. daha sonra gene kendin yazmışsın ağustos celbi için en geç başvuru tarihinin 15 mayıs olduğunu. bir nevi kendin yazdıklarının arasında sorunun cevabı da var. şurası çok açık ki, kasım celbine kaldın. ağustosta gitmen kabil değil.


  • yassayf  (23.04.15 00:08:10 ~ 00:09:19) 
benim sınıftan birkaç tanıdığım bu işi yaptı nasıl yaptıysa. hatta hocalara "hocam tecili bozdum kesin geçmem lazım dersi" diye ağlıyorlardı. yapılabiliyor yani bir şekilde.


  • john lee hooker  (23.04.15 00:15:47) 
@ yassayf yolu var kardeşim çünkü ama bilmiyorum ne yapılması gerektiğini. tecili bozduruyor insanlar sınavlarını bile vermeden.


  • norek  (23.04.15 02:12:52) 
süreçlerin kronolojisine bakılırsa hiçbir açıdan bunun olabilirliğine kafam yat/a/mıyor.

- askerlik başvurusu yapmak için, ya geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanın kendisi götürülmeli
- diplomayı almak için tüm derslerin sınavlarından geçilmeli, notlar açıklanmalı ve sonra diplomalar çıkmalı.
- sınavlar da mayıs sonu haziran başı gibi başlar gene haziran sonuna doğru tüm notlar açıklanır, geçici mezuniyet belgelerinin çıkması da birkaç hafta sürüyor.

15 mayısta başvuruyu yapmak imkansıza yakınsıyor. hangi hoca askere gideceğini söyleyen bir talebeyi "tamam sen geçtin" der ki, sikimsonik özel üniversitelerde belki böyle olaylar döner, ama devlet üniversitelerinde hiçbir şey yapamazsınız bu konuda.
  • yassayf  (23.04.15 15:00:57 ~ 15:01:39) 
beyler varsayımlarınız güzel ama adam gitti işte anasını satayım. özel üniversitede falan da okumuyorum. ne çok seviyonuz kafanıza göre sallamayı ya.


  • john lee hooker  (23.04.15 18:15:55) 
gececegine guveniyosan ogrenci islerine gidip tecilini bozdur. belli bi tarihe kadar diploma ya da gecici mezuniyet belgesi goturursen kisa donem olarak yapar misin sor, olur derlerse bozdurursun. goturemezsen, ya da ikinci gidisinde askerlik subesi killik cikarirsa da 12 ay bi sekilde gecer artik. gidenler de kesin bu yolla gitmistir.


  • joelskellington  (23.04.15 18:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.